Valitut Palat -lehti
Kirjavaliot
Arvonnat
Viihde
Asiakaspalvelu
 

TIEDOTE 18.11.2009

Julkaisuvapaa heti


Ruotsille kultaa, Suomelle hopeaa maailmanlaajuisessa vitsikisassa

Ruotsalainen vitsi äänestettiin maailman parhaaksi Valittujen Palojen ja sen kansainvälisten Reader’s Digest –sisarlehtien järjestämässä kansainvälisessä vitsikilpailussa, johon tuli lukijoilta yhteensä yli 15 000 vitsiehdotusta 30 eri maassa.

Suomalainen vitsi sijoittui maailmanlaajuisessa vitsikilpailussa toiselle sijalle ja venäläinen vitsi sai pronssia. Suomen parhaan vitsin lähetti kilpailuun kotkalainen Marika Koski. Suomen osalta vitsikisan ylituomarina toimi Jope Ruonansuu. Suomalaisilta lukijoilta vitsiehdotuksia tuli noin 400.

Vitsikilpailu sai maailmalla suuren suosion. Loppukilpailussa lukijoilta tuli yli 16 300 ääntä.

Ruotsalaisen Jörgen Jönssonin kilpailuun lähettämä vitsi sai 3 328 ääntä. Suomalainen vitsi sai 1 304 ääntä ja venäläinen 1 128 ääntä.

Maailman paras vitsi –kilpailun lopputulokset (äänimäärät)

 1. Ruotsi (3 328)
 2. Suomi (1 304)        
 3. Venäjä (1 128)
 4. Meksiko (1 002)
 5. Yhdysvallat (980)
 6. Argentiina (971)
 7. Intia (930)
 8. Alankomaat (659)
 9. Romania (573)
 10. Kanada (537)
 11. Saksa (525)
 12. Portugali (499)
 13. Serbia (466)
 14. Ranska (452)
 15. Norja (428)
 16. Sveitsi (384)
 17. Taiwan (269)
 18. Slovenia (226)
 19. Puola (221)
 20. Unkari (218)
 21. Tsekki (169)
 22. Thaimaa(165)
 23. Brasilia (153)
 24. Australia (143)
 25. Filippiinit (135)
 26. Britannia (133)
 27. Kiina (122)
 28. Kroatia (69)
 29. Korea (68)
 30. Espanja (44)

 

Yhdeksän parasta vitsiä

 

1, Ruotsi

Hyvin pukeutunut tukholmalaisherra on metsästysretkellä maaseudulla. Hän tähtää ja ampuu ankan. Lintu putoaa talonpojan pellolle, ja talonpoika ilmoittaa, että se on hänen.
Koska molemmat haluavat linnun, talonpoika ehdottaa, että he ratkaisevat riidan perinteisellä tavalla: "Minä potkaisen sinua nivusiin niin kovaa kuin pystyn, ja sitten sinä teet samoin minulle. Se joka huutaa vähemmän, saa pitää linnun."
Kaupunkilaismies suostuu ehdotukseen. Talonpoika potkaisee häntä kaikin voimin jalkoväliin, ja hän lyyhistyy maahan. Kahdenkymmenen minuutin kuluttua hän kykenee vihdoin kompuroimaan ylös ja ähkäisee: "Minun vuoroni."
"Äh", sanoo talonpoika ja kääntyy lähteäkseen. "Pidä ankka."

2. Suomi

Hannu haluaa kaiken olevan täydellistä, kun hän ja hänen vaimonsa menevät juhlistamaan 30-vuotishääpäiväänsä samaan hotelliin, jossa he viettivät kuherruskuukauttaan. Siksi hän menee sinne päivän aiemmin valmistelemaan juhlaa. Illalla hän lähettää vaimolleen sähköpostin, mutta kirjoittaa osoitteen väärin, ja viesti menee vastikään leskeksi jääneelle naiselle.
Seuraavana päivänä lesken poika löytää äitinsä pyörtyneenä tietokoneen äärestä. Ruudulla näkyy viesti: "Vaimokulta, olen juuri saapunut tänne ja kaikki on valmista, kun saavut huomenna. Toivottavasti matkasi sujuu yhtä hyvin kuin omani. P.S. Täällä on tosi kuumaa."

3. Venäjä

Laman vuoksi ja energiakustannusten säästämiseksi valo tunnelin suulla sammutetaan. – Jumala

4. Meksiko

Intiaanit kysyvät uudelta päälliköltä, tuleeko talvesta kylmä vai lauha. Koska nuori päällikkö ei ole oppinut esi-isiensä tapoja, hän kehottaa heitä keräämään polttopuita ja soittaa sitten ilmastotieteen laitokselle.
"Tuleeko talvesta ankara?" hän kysyy.
"Siltä näyttää", hänelle vastataan.
Päällikkö kehottaa kansaansa keräämään lisää polttopuita. Viikon kuluttua hän soittaa taas säätieteilijöille: "Oletteko varmoja, että talvesta tulee hyvin kylmä?"
"Ehdottoman varma."
Päällikkö käskee kansaansa keräämään vielä lisää puita ja soittaa taas säätiedotukseen: "Oletteko ihan varma?"
"Uskokaa nyt, talvesta tulee kaikkien aikojen kylmin."
"Mistä te sen tiedätte?"
"Siitä että intiaanit keräävät hullun lailla polttopuita."

5. Yhdysvallat

Katolinen pappi, protestanttipappi ja rabbi kilpailevat siitä, kuka tekee työnsä parhaiten. He menevät metsään, etsivät kukin käsiinsä karhun ja alkavat käännyttää niitä. Myöhemmin he vertailevat kokemuksiaan.
Katolinen pappi aloittaa: "Kun löysin karhun, saarnasin sille ja pirskottelin päälle pyhää vettä. Seuraavalla viikolla se osallistui ensimmäiselle ehtoolliselleen."
"Minä löysin karhun puronvarresta", protestanttipappi kertoo. "Luin sille pyhää evankeliumia. Se oli niin lumoutunut, että salli minun kastaa itsensä."
Molemmat katsovat rabbia, joka makaa paareilla kokovartalokipsissä. "Tarkemmin ajatellen", hän sanoo, "oli ehkä huono ajatus aloittaa ympärileikkauksella."
M. H.

6. Argentiina

Vanha pariskunta menee Burger Kingiin ja jakaa puoliksi hampurilaisen ja ranskalaiset. Muuan rekkamies säälii heitä ja tarjoutuu ostamaan kummallekin oman aterian.
"Ei hätää", aviomies sanoo. "Me jaamme kaiken."
Hetken kuluttua rekkamies huomaa, että vaimo ei ole haukannut palaakaan. "Voin tosiaan ostaa vaimollenne oman aterian", hän sanoo.
"Hän saa kyllä syödäkseen", aviomies vakuuttaa. "Jaamme kaiken."
Rekkamies ei ole vakuuttunut ja tiukkaa vaimolta: "Miksi ette syö?"
"Koska odotan tekohampaita", vaimo tiuskaisee.

7. Intia

Liikemies käy tapaamassa kiinalaisystäväänsä sairaalassa. "Li kai yang ki guan", potilas sanoo voipuneesti. Liikemies haluaisi kovasti auttaa häntä, mutta ei osaa kiinaa.
"Li kai yang ki guan!" kähisee potilas vetäessään viimeisen henkäyksensä.
Käydessään myöhemmin työmatkalla Shanghaissa liikemies saa tietää, mitä 'li kai yang ki guan' tarkoittaa: "Mene pois happiletkuni päältä!"

8. Alankomaat

Elokuvatähtönen istuu lakimiehen vieressä pitkällä lennolla. Hän haluaisi nukkua, mutta lakimies herättää hänet vähän väliä. "Pidetään tietokilpailu", mies ehdottaa. "Jos minä vastaan väärin, maksan sinulle viisikymmentä euroa. Jos sinä vastaat väärin, maksat viisi."
Tähtönen suostuu. Ensin on lakimiehen vuoro kysyä: "Kuinka kaukana Maa on Kuusta?"
Tähtönen ojentaa lakimiehelle viisi euroa. Nyt on hänen vuoronsa kysyä: "Mikä kiipeää vuorelle neljällä jalalla ja tulee alas kolmella?"
Lakimies on ihmeissään. Hän etsii vastausta Internetistä ja taskutietokirjastaan, ja lähettää tekstiviestejä kaikille tuntemilleen tutkijoille. Mitään ei selviä. Monen tunnin kuluttua hän herättää tähtösen, ojentaa naiselle viisikymmentä euroa ja kysyy: "Mikä on oikea vastaus?"
Sanaakaan sanomatta tähtönen ojentaa hänelle viisi euroa ja nukahtaa uudelleen.

9. Romania

Vlad ajaa roimasti ylinopeutta ja poliisi pysäyttää hänet. "Saat yhden mahdollisuuden", poliisi sanoo. "Jos esität hyvän syyn, säästyt sakolta."
"Kolme viikkoa sitten vaimoni jätti minut ja lähti poliisin matkaan", Vlad selittää. "Kun näin autonne, säikähdin, että olitte tuomassa häntä takaisin."

 

Lisätietoja asiasta antaa päätoimittaja Ilkka Virtanen (09) 503 4657 tai 040 7355953.


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 21 eri kielellä ja 50 eri painoksena. Reader’s Digest –lehtien maailmanlaajuinen levikki on noin 23 miljoonaa kappaletta ja niillä on 95 miljoonaa lukijaa.

<< Takaisin lehdistötiedotteisiin

 
 
 
Mainostajille | Tietoa yrityksestä | Reader's Digest maailmalla | Tietosuoja | Lehdistötiedotteet | Luotetuin Merkki | Meidän Suomi