Site icon Valitut Palat

Vapun paras sima

sima

 

8 l vettä
½ kg fariinisokeria
½ kg sokeria
1 dl siirappia
2 viipaloitua sitruunaa
1/8–1/4 tl tuorehiivaa

Pulloihin:
2–3 rusinaa
¼ tl sokeria/pullo

1. Kiehauta osa vedestä ison kattilan pohjalla ja sekoita siihen sokerit ja siirappi. Jätä ne liukenemaan.

2. Lisää loput vedestä sekä sitruunaviipaleet ja sekoita.

3. Ota tilkka kädenlämpöiseksi jäähtynyttä nestettä kuppiin ja liuota siihen hiiva. Kaada neste takaisin muun siman joukkoon ja jätä sima käymään kannella tai paperilla peitettynä yön ajaksi.

4. Nosta sitruunaviipaleet pois siman pinnalta. Pullota sima puhtaisiin pulloihin, joiden pohjalla on pari rusinaa sekä ¼ tl sokeria. Sulje pullot ja jätä sima käymään taas muutamaksi tunniksi. Juoma on valmista, kun rusinat nousevat pintaan (1–3 vuorokautta).

5. Vie pullot sen jälkeen kylmään. Tarjoa sima hyvin jäähdytettynä.

Vinkkejä siman valmistamiseen:

Lue lisää: 

Nopeat pikamunkit

Exit mobile version