Previous slide
Next slide

Tekoverta halloweeniksi: 3 helppoa ohjetta

tekoveri
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Debbie Wolfe
Pienellä vaivalla voit valmistaa tekoverta, joka tekee halloween-asustasi hetkessä hurjemman. Tekoverta saa toki myös kaupasta, mutta halvemmin ja hauskemmin valmistat sen omassa keittiölaboratoriossasi valmiiksi kaapistasi löytyvillä aineksilla.

Miksi valmistaa tekoverta

Tekoverta voi ostaa kaupasta, mutta on sekä halvempaa että hauskempaa valmistaa sitä omassa keittiössäsi ja vieläpä valmiiksi kaapistasi löytyvistä aineksista. Lisäksi säästyt viime hetken retkeltä kauppaan ostamaan uutta naamiaisasua.

Tekoverta iholle

Jos tekoveri on kosketuksissa ihoosi, tai laitat sitä suuhusi, sen täytyy olla syötäväksi kelpaavaa. Tällaisen veren täytyy myös olla hieman juoksevaa. Tuore verihän on kaikkein parasta roiskittavaksi!

1,75 dl isoglukoosia (maissisiirappia)
0,6 dl vettä
1/2 tl punaista elintarvikeväriä
5 pisaraa sinistä elintarvikeväriä
2 pisaraa vihreää elintarvikeväriä
1 rk maissitärkkelystä

Sekoita vesi ja isoglukoosi yhteen. Isoglukoosi tekee verestä hiukan sakeampaa – sen täytyy olla juoksevaa, mutta ei liian juoksevaa. Lisää elintarvikeväri. (Vihreä ja sininen väri tekevät siitä aidomman näköistä.) Sekoita lopuksi joukkoon maissitärkkelys. Se sakeuttaa verta lisää. Jätä seos huoneenlämpöön kymmeneksi minuutiksi ennen käyttöä. Huomaa: Tämä seos aiheuttaa tahroja iholle ja vaatteisiin.

Tekoverta vaatteille

Vaatteille levitettävästä tekoverestä täytyy tehdä hiukan paksumpaa ja tummempaa. Tämä resepti on myrkytön ja sisältää vain syötäväksi kelpaavia aineksia. Parhaan efektin saat valmistamalla suuremman annoksen tätä tekoverta, jotta voit kastella vaatteesi kunnolla. Tässä reseptissä isoglukoosi ja vesi lisätään tietyssä suhteissa toisiinsa, joten tarkkoja määriä ei ole. Voit siis valmistaa sitä niin vähän tai paljon kuin haluat.

Isoglukoosia (maissisiirappia)
Vettä
Punaista elintarvikeväriä
Kaakaojauhetta

Sekoita suuressa kulhossa kolme osaa isoglukoosia huolellisesti yhteen osaan vettä. Lisää pari tippaa punaista elintarvikeväriä ja sekoita koko ajan. Lisää elintarvikeväriä tippa kerrallaan, kunnes veri on halutun väristä. Hämmennä seosta vähintään viiden minuutin ajan, jotta elintarvikeväri sekoittuu siihen tasaisesti. Lisää kolme ruokalusikallista kaakaojauhetta ja sekoita. Tämä sakeuttaa veren. Lisää kaakaojauhetta yksi ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes se saavuttaa haluamasi koostumuksen. Veren tulee olla paksua, mutta ei paakkuista, jotta se jää vaatteisiisi ja imeytyy niihin valumatta.

Tekoveri & sisälmykset

Annos tekoverta ja sisälmyksiä sopii täydellisesti kummitustaloon, halloween-koristeiden joukkoon tai osaksi omaa karmivaa asuasi.

Sisälmyksiin:
2 rkl maissitärkkelystä
4 tl vettä
2-5 tippaa punaista elintarvikeväriä
1/2 tl kaakaojauhetta

Sekoita maissitärkkelys, elintarvikeväri ja vesi yhteen kulhossa. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Lisää sitten joukkoon kaakaojauhe – pienet paakut eivät haittaa, sillä ne näyttävät verihyytymiltä. Muodosta seoksesta ”sisäelimiä” painelemalla sitä kulhon reunoja vasten. Voit lisätä enemmän maissitärkkelystä tai kaakaojauhetta, jos haluat seoksesta paksumpaa tai ”sisäelimistä” tummempia.

Vereen:
1,55 dl suklaasiirappia
0,8 dl nestemäistä pyykinpesuainetta
4-6 tl punaista elintarvikeväriä

Tämä veri ei ole syötävää, eikä sen tule joutua kosketuksiin ihon kanssa.

Sekoita suklaasiirappi, pyykinpesuaine ja elintarvikeväri yhteen. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Järjestä sisälmykset haluamallasi tavalla ja peitä ne tekoverellä. Jos haluat verestä juoksevampaa, ohenna sitä lisäämällä vettä ja muutama tippa punaista elintarvikeväriä.

Lue lisää: 

Halloween koristeita: 12 helppoa ideaa

13 seuraleikkiä halloweeniksi

Resepti: halloweeniin kurpitsapiirakka