Previous slide
Next slide

Aamupala – Ruokia, joilla aamu alkaa hyvin

aamupala
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat


Tärkeää ei ole vain se, mitä syömme, vaan myös se, milloin syömme. Tällaiseen lopputulokseen päätyi kaksi erillistä tutkimusta, joista yksi tarkasteli aamiaista ja toinen ilta-aikaista syömistä. Ensimmäisessä tutkimuksessa, joka julkaistiin lehdessä Journal of Affective Disorders, tutkijat tarkastelivat yli 20 000 amerikkalaisen aikuisen aamiaistapoja.

Niillä, jotka söivät aamiaista säännöllisesti – erityisesti, jos aamupala ei sisältänyt tulehdusta ylläpitävää punaista lihaa, prosessoitua lihaa (kuten pekonia, sori vaan!) tai teollisesti tuotettuja ruokia – esiintyi vähemmän masennusta. Toisessa tutkimuksessa Penn State -yliopiston tutkijat huomasivat, että henkilöt, jotka söivät säännöllisesti marjoja – mitä marjoja tahansa, mutta erityisesti karhunvatukoita – nukkuivat harvemmin lyhyitä, alle kuuden tunnin yöunia.

Kannattaa siis lisätä aamupuuroon hieman mustikoita ja syödä kulhollinen karhunvatukoita päivällisen jälkeen.

(LÄÄKETIETEEN UUTISIA / Samantha Rideout (Julkaistu alunperin Valitut Palat -lehdessä 6/2024)

Lue lisää:

10 ruokaa, joissa on enemmän kuitua kuin parsakaalissa

Mustikka – Syö tätä marjaa joka päivä

Näin suolistosi pysyy kunnossa