Kirjoittanut: Beth Weinhouse

Diabeetikot suhtautuvat usein varovaisuudella perunoiden syömiseen, sillä ne ovat korkean glykeemisen indeksin ruokaa, joka nostaa verensokeria. Las Vegasissa sijaitsevan Nevadan yliopiston tutkimus, joka tehtiin tietoutta perunoiden terveysvaikutuksesta edistävän järjestön Alliance for Potato Research and Education toimeksiannosta osoitti, että perunat eivät olekaan niin ongelmallisia: ne ovat täynnä ravinteita ja ne voivat edistää tyypin 2 diabetesta sairastavien sydänterveyttä. Tutkija Neda Akhavan pyysi kahtatoista tyypin 2 diabeetikkoa syömään pienen uuniperunan kuorineen joka päivä; toinen ryhmä taas söi valkoista riisiä. 12 viikon kuluttua perunaa syöneiden verensokeriarvoissa oli nähtävissä hienoinen lasku. Lisäksi heidän kehonkoostumuksensa oli parantunut, vyötärönympärys kaventunut ja leposyke madaltunut. ”Oikealla tavalla kypsennetty peruna voi olla sekä käytännöllistä että terveellistä ruokaa”, Akhavan sa