Tuoreet salaattipinaatin lehdet pehmenevät ja niiden maku korostuu pelkässä kypsän lohen lämmössä. Tarjoile tämä lämmin ja vitamiinipitoinen salaatti tagliatellepastan kanssa.
4 hengelle
Valmistelu 10 minuuttia
Kypsennys 5 minuuttia
Yksi annos sisältää • 321 kcal • 27 g proteiinia • 2 g hiilihydraatteja joista 2 g sokereita
• 23 g rasvaa josta 4 g tyydyttyneitä rasvahappoja • 2 g kuituja
500 g nahatonta lohifileetä
40 g vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja
200 g kirsikkatomaatteja
2 kevätsipulia
100 g lehtipinaattia
20 tuoretta basilikanlehteä
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
VAIHTOEHTOISET VALMISTUSAINEET
• Jos salaatinomaista lehtipinaattia ei ole saatavilla, voit käyttää tavallista pinaattia, mutta se on ryöpättävä ennen käyttöä. Keitä pinaatinlehtiä väljässä vedessä pari minuuttia, kaada ne siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä.
• Käytä salaattisekoitusta pinaatin sijaan – kokeile rucolaa, vuonankaalia tai vesikrassia.
• Kokeile kampasimpukkaa ja pekonia lohen tilalla. Paista 100 g pekonia pannulla ilman rasvaa, ennen kuin lisäät öljyn ja kypsennät 300 g pieniä kampasimpukoita ilman mätiä noin 1 minuutin tai kunnes ne muuttuvat läpinäkymättömiksi.
1 Leikkaa lohifileet 4 sentin kuutioiksi. Puolita oliivit ja kirsikkatomaatit ja hienonna kevätsipulit. Jaa lehtipinaatin lehdet neljälle lautaselle (jos käytät tavallista pinaattia, ryöppää se ensin, ks. Vaihtoehtoiset valmistusaineet) lisää jokaiseen annokseen 5 basilikanlehteä.
2 Kuumenna öljy suurella paistinpannulla. Laita lohipalat pannulle ja kypsennä niitä 4 minuuttia ajoittain käännellen, kunnes ne ovat vaaleanpunaisia mutta pehmeitä. Lisää oliivit, sitruunan mehu ja kuori sekä kevätsipulit. Anna poreilla muutama sekunti ja nostele lohiseos sitten lautasille pinaatti-basilikapedin päälle.
3 Laita tomaatit pannulle ja paista niitä noin 30 sekuntia, kunnes ne lämpenevät kauttaaltaan. Lisää tomaatit lohiannoksiin ja tarjoile.
KOKIN VINKIT
• Valitse mahdollisimman pienikokoisia pinaatinlehtiä. Vältä vanhempia pinaatinlehtiä, sillä ne ovat liian suuria eivätkä sovi salaattiin.
LOHI
Paljon proteiinia sisältävässä lohessa on myös runsaasti silmiä ja ihoa hoitavaa A-vitamiinia sekä D-vitamiinia, joka vahvistaa luita ja suojelee osteoporoosilta. Lohesta saa lisäksi terveellistä seleeniä, joka vahvistaa elimistön vastustuskykyä ja säätelee kilpirauhasen toimintaa.
Lue lisää