Previous slide
Next slide

3 tapaa vahvistaa vastustuskykyä

vastustuskyky
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Beth Howard
Muutama yksinkertainen muutos voi auttaa sinua valmistamaan vastustuskykyäsi taistelemaan mikrobeja vastaan. Viimeaikainen tutkimus ehdottaa kolmea taktiikkaa:
  1. Ota D-vitamiinilisä 

Ensimmäisessä kliinisessä tutkimuksessa, jossa tutkittiin D-vitamiinin vaikutusta flunssaa vastaan, lapsille annettiin 30 mikrogrammaa D3-vitamiinia päivittäin. Niillä, jotka olivat saaneet vitamiinia, oli lähes 60 % pienempi todennäköisyys sairastua flunssaan kuin niillä, jotka söivät jäljitelmätabletteja.

6 helppoa tapaa saada enemmän d-vitamiinia

  1. Kieltäydy toisesta annoksesta – vastustuskyky voi parantua

Uusi Tuftin yliopistossa julkaistu tutkimus havaitsi, että kun 46 ylipainoista naista ja miestä söivät vähemmän kaloreita 6 kuukauden ajan, heidän vastustuskykynsä toimi paremmin. Tähän tulokseen päästiin vähentämällä vain 10 prosenttia kaloreita. Toinen viimeaikainen tutkimus osoitti samankaltaista kehitystä, kun koehenkilöt pudottivat keskimäärin 7,5 kiloa.

  1. Valitse runsaskuituisia ruokia.

Hiiret, joita ruokittiin runsaalla hyvin sulavalla kuidulla – jota löytyy muun muassa kaurasta ja omenoista – osoittivat vähemmän sairauden merkkejä, kun niille annettiin ainetta, joka huijaa kehon toimimaan niin kuin se olisi saanut bakteeritartunnan. Vaikka eläimillä tehdyt tutkimukset ovat vähemmän luotettavia kuin ihmistutkimukset, runsaskuituisten ruokien syömisellä on hyvin vähän huonoja puolia. 10 ruokaa, joissa on enemmän kuitua kuin parsakaalissa!

Lue lisää: 

Metsämarjoilla voi torjua infektioita

10 erilaista niveltulehdusta ja niiden erot

Valkosipulin huimat terveysvaikutukset