Previous slide
Next slide

7 yllättävää ruokaa jotka aiheuttavat pahanhajuista hengitystä

paha hengitys
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Claire Nowak
Skannaa menu näiden syypäiden varalta ja tartu yksinkertaiseen mutta luotettavaan parannuskeinoon – hammasharjaan, sokerittomaan purukumiin tai virkistävään vesilasilliseen.

Juusto

Kun juuston ja muiden maitotuotteiden sisältämät aminohapot reagoivat suussa olevien bakteerien kanssa, ne muodostavat oikukkaita rikkiyhdisteitä, jotka voivat saada hengityksen haisemaan mädiltä kananmunilta. Laktoosi-intoleranssista kärsivien kannattaa olla erityisen valppaana: koska heidän elimistössään ei ole laktoosia hajottavaa entsyymiä, maitotuotteiden syöminen johtaa aminohappojen kerääntymiseen, minkä seurauksena yhdisteet haisevat entistäkin pahemmilta.

Curry

Jotkin tutkijat uskoivat, että curry saattaisi jopa parantaa pahanhajuista hengitystä, koska se sisälsi öljyjä, joita oli myös monissa amerikkalaisissa suuvesissä. Journal of Clinical Periodontology -lehdessä vuonna 2004 julkiastu tutkimus osoitti kuitenkin, etteivät nämä öljyt sittenkään pysty tehokkaasti parantamaan pahanhajuista hengitystä. Joten kyllä, kaikki curryn sisältämät vahvat mausteet saattavat jättää hengen tunkkaiseksi. Hyvä peukalosääntö: mitä vahvempi haju ruuassa, sitä enemmän se saa myös hengityksen haisemaan.

Kahvi

Syljen päätehtävä on huuhdella bakteerit pois suusta. Kofeiini kuitenkin hidastaa syljentuotantoa, mikä antaa bakteerien lisääntyä rauhassa ja vapauttaa pahanhajuisia kaasuja. Niin kutsuttu ”kahvihengitys” on pahimmillaan aamuisin, koska tuotat vähemmän sylkeä nukkuessasi. Muista siis, että aamukupillisen jälkeen on aika pestä hampaat ja napata kotoa lähtiessä mukaan vesipullo.

8 myyttiä kahvin terveysvaikutuksista

Salsa

Tiedät varmaan jo, että valkosipuli ja sipuli ovat pahanhajuisen hengityksen kaksi suurinta päätekijää, joten älä unohda, että ne ovat värikkään salsan helposti unohtuva perusta. Suurimmassa osassa salsoista on valkosipulia tai sipulia joko jauhettuna tai hienonnettuna. Jo pari suupalaa voi tarjota pikalipun pahanhajuisen hengityksen maailmaan.

Pihvi

Punainen liha on täynnä proteiinia, joka koostuu aminohapoista. Maitotuotteiden lailla nämä ravinteet reagoivat bakteerien kanssa, mutta koska lihassa on maitotuotteita enemmän proteiinia, pihvi aiheuttaa vielä enemmän rikkiyhdisteitä kuin viipale reikäjuustoa.

Viini

Alkoholi aiheuttaa nestehukkaa, mikä tarkoittaa vähemmän sylkeä ja enemmän bakteereja suussa. Lisäksi punaviini saattaa jättää hampaisiin kerroksen, johon bakteerien on helppo tarttua. Kun olet ulkona juhlimassa, kannattaa juoda vettä säännöllisesti sekä nesteytyksen vuoksi että siksi, että pääset eroon haisevista bakteereista kielellä. 

Gyros

Rasvainen lampaanliha, aminohappoja täynnä oleva fetajuusto, haisevat sipulit, hapokkaat tomaatit – oikeastaan jokainen gyroksen ainesosa on kemiallisesti suunniteltu aiheuttamaan pahanhajuista hengitystä. Syö sokeritonta purkkaa ruokailun jälkeen välttääksesi lemun

 Lue lisää: 

Mitä suusi kertoo terveydestäsi?

Näin pääset eroon pahanhajuisesta hengityksestä

9 virtsainfektion oiretta, jotka kaikkien pitäisi tietää