Previous slide
Next slide

Tiedätkö, miten elimistösi voi? Puhti-terveystarkastus on hyvä tapa seurata omaa hyvinvointia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat

Milloin kävit viimeksi terveystarkastuksessa? Tiedätkö, miten voit ehkäistä esimerkiksi raudan ja D-vitamiinin puutoksia? Puhti-terveystarkastuksen avulla seuraat helposti omaa hyvinvointiasi – hyödynnä etusi ja tilaa tarkastus nyt!

Monet tekijät vaikuttavat terveydentilaamme ja hyvinvoinnin tunteeseen. Terveydentila vaikuttaa jaksamiseen ja siihen, kuinka energisiä olemme arjessa ja harrastuksissa. Muun muassa elimistön rautavarastot ja vitamiinitasot voivat vaikuttaa jaksamiseen ja yleiseen hyvinvointiin.

Vinkki: Puhti-terveystarkastus -15 % koodilla VALITUT15

D-vitamiinin tarve on yksilöllistä

D-vitamiini on yksi tärkeimmistä terveyteen liittyvistä tekijöistä, johon pystymme itse vaikuttamaan. D-vitamiini vaikuttaa mm. kalsiumin imeytymiseen, luustoon ja osteoporoosin ehkäisyyn sekä immuunipuolustukseen. Merkittävin D-vitamiinin lähde on auringonvalo. Usein kuitenkin D-vitamiinilisä on tarpeen, etenkin talvella, jolloin auringonvalo jää varsin vähäiseksi Suomessa.

D-vitamiinin pitoisuus voidaan määrittää laboratoriokokeella, johon pääsee Puhdin kautta ilman lähetettä. Puutosta on syytä epäillä, mikäli D-vitamiinitaso on alle 50 nmol/l. D-vitamiininpuutos lisää luunmurtumien riskiä sekä riskiä sairastua osteoporoosiin.

Riittävät rautavarastot auttavat ehkäisemään raudanpuuteanemiaa

Rauta on hivenaine, jolla on vaikutusta mm. jaksamiseen, hyvinvointiin ja mielialaan. Jos rautaa ei saada riittävästi, sitä menetetään liikaa tai sen imeytyminen on häiriintynyt, voi kehittyä raudanpuute. Raudanpuute on maailman yleisin ravintoainepuutos. Rautaa saadaan muun muassa maksa- ja liharuoista, mutta myös tietyistä kasviperäisistä lähteistä. Tarvittaessa raudan saantia voi täydentää ravintolisällä.

Ferritiini on ensisijainen raudanpuutteen osoittaja; veren matala ferritiinitaso voi merkitä raudanpuutosta. Veren hemoglobiini puolestaan paljastaa anemian. Voit mittauttaa kehosi rautavarastot helposti Puhdin laboratoriokokeilla.

Seuraa elimistösi tärkeitä mittareita helposti Puhti-palvelun avulla

Puhti-terveystarkastus on hyvä tapa seurata omaa hyvinvointia. Pääset laboratoriotesteihin helposti ilman lääkärikäyntiä tai lähetettä. Puhti-terveystarkastus antaa monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi. Tulokset nopeasti. Selkeä tulosraportti. Tarvittaessa lääkärin etäkonsultaatio on helposti tilattavissa erikseen testien jälkeen.

Hyödynnä -15 % etu Puhdin tutkimuksiin!

Valitse laboratoriopaketti (alk. 99 €) Puhdin sivuilta www.puhti.fi ja lisää ostoskorissa etukoodi VALITUT15 Edun voi käyttää kaikkiin Puhdin normaalihintaisiin testipaketteihin. Voimassa 31.12.2022 asti. Tilaus on voimassa vuoden