Previous slide
Next slide

Kuinka siivoat jääkaappisi (ja pidät sen siistinä)

jääkaappi
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Melanie Radzicki McManus
Ruokasi on yhtä puhdas kuin jääkaappi, jossa sitä pidät. Näin puhdistat jääkaapin perusteellisesti (ja pidät sen puhtaana).

Jääkaappi saattaa olla kaikista keittiölaiteista tärkein. Sen avulla pidät syömäsi ruoan tuoreena ja bakteereista vapaana, mutta vain, jos puhdistat sen säännöllisesti. Lue tästä, miten puhdistat jääkaappisi oikein, jotta voit pidentää jääkaapin puhdistusväliä.
 

Kuinka puhdistaa jääkaappi

  1. Tyhjennä jääkaappi. Heitä pois pilalle menneet, haisevat tai parasta ennen -päiväyksen ohittaneet tuotteet. Laita nopeasti pilaantuvat tuotteet (esimerkiksi maito tai raaka kala) kylmälaukkuun ja aseta muut tavarat pois tieltä.

  2. Irrota kaikki irrotettavat hyllyt ja laatikot. Aseta ne sivuun, kun täytät tiskialtaan saippuavedellä. Ala liottaa hyllyjä ja laatikoita vasta, kun ne ovat huoneenlämpöisiä, jotta lämmin vesi ei aiheuta niissä halkeamia.

  3. Pyyhi jääkaapin sisusta ei-myrkyllisellä, elintarviketurvallisella liuoksella (laimea astianpesuneste ja vesi). Käytä pehmeää liinaa, pesusientä tai siivouskäsineitä. Jos haluat eroon pinttyneistä tahroista tai pahasta hajusta, kuuraa jääkaappi vedestä ja ruokasoodasta tehdyllä tahnalla. Käytä vanhaa hammasharjaa tai liinaan käärittyä voiveistä saadaksesi murut pois kumisesta ovieristeestä.

  4. Kun kaapin sisusta on hohtavan puhdas, sulje ovi ja anna kaapin lämpötilan viilentyä entiselle tasolle. Tällä välin pese jääkaapin irrotettavat osat tiskialtaassa ja jätä ne kuivumaan. Tee pakastimen pikasiivous ja heitä pois vanhat ruuat tai ruuat, joita et aio syödä, ja pyyhi murut ja läikät. Seuraavaksi pyyhi jääkaapin ulkopuoli pesusienellä tai mikrokuituliinalla, joka on kastettu laimeaan astianpesunesteen ja veden sekoitukseen. Jos jääkaappi on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, käytä ruostumattomalle teräkselle sopivaa puhdistusainetta. Pyyhi ylhäältä alas.

  5. Aseta irrotettavat osat paikalleen ja laita tavarat takaisin jääkaappiin. Kun laitat ruuat takaisin jääkaappiin, pyyhi niihin tarttuneet murut, valujäljet ja tahmeat jäämät ennen kuin laitat ne takaisin.

Jääkaapin puhdistaminen etikalla

Jääkaapin puhdistamiseen sopii myös puoliksi valkoisesta etikasta, puoliksi vedestä tehty liuos. Voit pitää pientä liuosta sisältävää ruiskupulloa jääkaapissa nopeaa päivittäistä tahranpoistoa varten.
 

Miten pitää jääkaappi puhtaana

Onko sinulla parempaakin tekemistä kuin jääkaapin syväpuhdistaminen? Kokeile näitä jääkaapin puhdistuksen niksejä, joilla pidät jääkaapin pidempään puhtaana:

·      Ota tavaksi puhdistaa jääkaappi pikaisesti aina ennen, kuin laitat uudet ruokaostokset sisään. Heitä pois vanhat ruuat ja pyyhi murut tai läikät niin, että jääkaappi on puhdas ja valmis uusille ruokaostoksille.
·      Vuoraa hyllyt talouskelmulla. Sen sijaan, että joutuisit kuuraamaan pinttyneitä tahroja, voit irrottaa kelmun ja laittaa uuden tilalle.
·      Käytä pyörivää tarjoiluastiaa lisukkeille ja pienille purkkiruuille kuten oliiveille ja kastikkeille, jotta ne eivät vahingossa joudu jääkaapin perälle ja unohduksiin.
 
Alun perin julkaistu The Family Handyman -sivustolla.

Lue lisää: 

8 ruokamyrkytyksen oiretta, jotka kaikkien tulusu tunnistaa

Pese kätesi välittömästi, jos kosket jotakin näistä seuraavista bakteeripesäkkeistä

Näin peset ikkunat oikeaoppisesti