Previous slide
Next slide

Kysely: Lauri Tähkä ja Juha Tapio arvostetuimmat musiikkitähdet, Jari Sillanpään arvostus romahti

Lauri Tähkä
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Ilkka Virtanen
Laulajat Lauri Tähkä ja Juha Tapio ovat arvostetuimmat suomalaiset muusikot. Asia käy ilmi Valittujen Palojen kyselystä.

Tähkän ja Tapion jälkeen erot suosituimpien musiikkivaikuttajien nauttimassa arvostuksessa ovat niin pieniä, että ne mahtuvat miltei virhemarginaaliin.
 
Kolmantena muusikoiden arvostuskyselyssä on Pate Mustajärvi, neljäntenä Paula Vesala, viidentenä Katri Helena, kuudentena Hector eli Heikki Harma, seitsemäntenä J.Karjalainen, kahdeksantena Vesa-Matti Loiri, yhdeksäntenä Antti Tuisku ja kymmenentenä Elastinen.
 
Kyselyyn vastanneista 7 prosenttia nimesi eniten arvostamakseen muusikoksi Lauri Tähkän. Juha Tapion nimesi arvostetuimmaksi 5 prosenttia vastaajista.
 
Vastaajan sukupuoli vaikuttaa vastauksiin siten, että Lauri Tähkä ja Juha Tapio nauttivat keskimääräistä suurempaa arvostusta naisvastaajien keskuudessa. Miesvastaajien keskuudessa puolestaan Pate Mustajärvi nauttii suhteellisesti suurempaa suosiota.
 
Entisen kansansuosikin Jari Sillanpään arvostus on romahtanut aiempaan tutkimukseen verrattuna. Sillanpää oli vuoden 2017 lopulla tehdyssä kyselyssä neljänneksi arvostetuin muusikko.  Nyt hän ei yltänyt 30 arvostetuimman muusikon listalle. Käräjäoikeus tuomitsi Sillanpään tammikuussa 2018 sakkoihin rattijuopumuksesta ja huumeiden käyttörikoksesta. Vuoden 2019 lopulla hän sai syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
 

Näin tutkimus tehtiin

 
Kysely toteutettiin yhteistyössä brittiläisen Wyman Dillon -tutkimuslaitoksen kanssa online-tutkimuksena 1.-15.10.2019. Avoimeen kysymykseen vastasi 1491 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi.
 
Tutkimuksessa pyydettiin nimeämään eniten arvostamansa suomalainen elossa oleva henkilö musiikin alalta.
 

Arvostetuimmat elossa olevat henkilöt musiikin alalta

1.Lauri Tähkä
2.Juha Tapio
3.Pate Mustajärvi
4.Paula Vesala
5.Katri Helena
6.Hector
7.J.Karjalainen
8.Vesa-Matti Loiri
9.Antti Tuisku
10.Elastinen
11.Anssi Kela
12.Samu Haber
13.Paula Koivuniemi
14.Mikko Kuustonen
15.Danny