Previous slide
Next slide

Kysely: Tero Pitkämäki, Leo-Pekka Tähti ja Lasse Virén arvostetuimmat urheilijat

Tero Pitkämäki
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Ilkka Virtanen
Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on arvostetuin suomalainen urheilija. Toiseksi eniten suomalaiset arvostavat pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähteä ja kolmanneksi eniten 1970-luvun juoksijalegendaa Lasse Viréniä. Asia käy ilmi Valittujen Palojen kyselystä.

Neljäntenä arvostuskyselyssä on formulakuski Kimi Räikkönen, viidentenä ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne, kuudentena ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, seitsemäntenä formulakuski Valtteri Bottas, kahdeksantena entinen mäkihyppytähti Matti Nykänen, yhdeksäntenä keihäänheittäjä Antti Ruuskanen ja kymmenentenä entinen hiihtäjäsuuruus Juha Mieto.
 
Haastatelluista 15 prosenttia nimesi eniten arvostamakseen urheilijaksi Tero Pitkämäen. Leo-Pekka Tähteä arvosti eniten 11 prosenttia vastaajista ja Lasse Viréniä 8 prosenttia vastaajista.


Tero Pitkämäki nauttii arvostusta yli 50 vuotta täyttäneiden keskuudessa

Vastaajan sukupuoli vaikuttaa vastauksiin siten, että Leo-Pekka Tähti, Kaisa Mäkäräinen ja hiihtäjä Iivo Niskanen nauttivat hieman keskimääräistä suurempaa arvostusta naisvastaajien keskuudessa. Miesten suosikkeja ovat puolestaan Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas, jääkiekkoilija Patrik Laine ja entinen jalkapallotähti Jari Litmanen.
 
Vastaajan ikä vaikuttaa niin ikään tulokseen siten, että Kimi Räikkönen ja Teemu Selänne nauttivat suhteellisesti suurinta suosiota alle 50-vuotiaiden keskuudessa, kun taas Tero Pitkämäki, Lasse Virén, Kaisa Mäkäräinen, Antti Ruuskanen ja Iivo Niskanen saavat arvostusta yli 50 vuotta täyttäneiden vastaajien keskuudessa.
  

Näin tutkimus tehtiin

 
Kysely toteutettiin yhteistyössä brittiläisen Wyman Dillon –tutkimuslaitoksen kanssa online-tutkimuksena 4.10.-2.11.2017. Avoimeen kysymykseen vastasi 2082 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi. Tutkimuksen virhemarginaali on +/-2,2 prosenttiyksikköä.
 
Tutkimuksessa haastateltavaa pyydettiin nimeämään eniten arvostamansa suomalainen elossa oleva urheilija.