Previous slide
Next slide

Kysely: Vesa-Matti Loiri, Seela Sella ja Martti Suosalo arvostetuimmat näyttelijät

Vesku Loiri
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Ilkka Virtanen
Vesa-Matti Loiri, Seela Sella ja Martti Suosalo ovat Suomen arvostetuimmat näyttelijät. Asia käy ilmi Valittujen Palojen brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella teettämästä kyselystä, jossa vastaajia pyydettiin nimeämään eniten arvostamansa elossa oleva suomalainen näyttelijä.

 
Kärkikolmikon jälkeen seuraavaksi eniten yleisön arvostusta keräävät Krista Kosonen, Esko Salminen, Heikki Kinnunen, Jasper Pääkkönen, Tommi Korpela, nykyään kansanedustajana vaikuttava Pirkka-Pekka Petelius ja Satu Silvo.
 
Kyselyssä Seela Sella ja Krista Kosonen nauttivat suurempaa arvostusta naisvastaajien kuin miesvastaajien keskuudessa, kun taas Vesa-Matti Loirin, Martti Suosalon ja Heikki Kinnusen arvostus on keskimäärin korkeampaa miesvastaajien keskuudessa.
 
Vastaajien ikä vaikuttaa mieltymyksiin siten, että Vesa-Matti Loiri on erityisesti alle 50-vuotiaiden vastaajien suosikki, kun taas Seela Sella on arvostetuin näyttelijä 50-vuotta täyttäneiden vastaajien keskuudessa.

Suomen arvostetuimmat näyttelijät:
 
1.Vesa-Matti Loiri
2.Seela Sella
3.Martti Suosalo
4.Krista Kosonen
5.Esko Salminen
6.Heikki Kinnunen
7.Jasper Pääkkönen
8.Tommi Korpela
9.Pirkka-Pekka Petelius
10.Satu Silvo
11.Matti Ristinen
12.Samuli Edelman
13.Ville Virtanen
14.Hannu-Pekka Björkman
15.Aku Hirviniemi
16.Vesa Vierikko
17.Kari Hietalahti
18.Peter Franzén
19.Iina Kuustonen
20.Pihla Viitala
21.Kari Väänänen
22.Mikko Leppilampi
23.Antti Luusuaniemi
24.Ritva Oksanen
25.Tiina Lymi
 
Näin tutkimus tehtiin
 
Kysely toteutettiin yhteistyössä brittiläisen Wyman Dillon -tutkimuslaitoksen kanssa online-tutkimuksena 1.-15.10.2019.  Siihen vastasi 1398 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin Valitut Palat / CIL Suomi Oy:n asiakasrekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi.