Previous slide
Next slide

Laihduta horoskooppimerkkisi mukaan

painonpudotus
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Taylor Markarian
Jos toivot turhaan, että hyvä haltijakummi laskeutuisi taivaalta ja kertoisi sinulle salaisuuden painonpudottamiseen, lue alta parhaat laihdutusneuvot oman horoskooppimerkkisi mukaan.

Horoskooppi ja painonpudotus

Jos mietit, mikä on paras keino laihduttaa, tarjolla oleva tieto voi helposti saada pääsi pyörälle. Kun uusia laihdutussuunnitelmia nousee otsikoihin harva se viikko, on vaikea tunnistaa, mitkä niistä toimivat, mutta myös mitkä niistä toimisivat sinun kohdallasi. Parhaan alun painonpudotukselle ja terveelliselle elämäntavalle saat pohtimalla omaa luonnettasi. Ja juuri siinä horoskooppimerkistäsi voi olla apua. Se voi auttaa sinua ratkaisemaan, mikä saa sinut liikkeelle ja pitää sinut motivoituneena. Pyysimme astrologi ja elämänvalmentaja ja Astrology Hubiin, The Baltimore Suniin ja moniin muihin lehtiin kirjoittanutta Linda Furiatea tarjoamaan ideoita, joiden avulla voit ottaa suunnan kohti terveempää elämää.

Oinas (21. maaliskuuta – 19. huhtikuuta)

Oinaalle paras tapa aloittaa ja jatkaa liikkumista tai pysyä laihdutussuunnitelmassaan, on käyttää hyväkseen omaa kilpailuhenkisyyttään. Vaikeinta laihduttamisessa oinaille on se, että heistä on hienoa aloittaa projekteja, mutta niissä pysyminen on oikea haaste. Kilpailu on hyvä tapa motivoida oinasta, joka voisi muuten ryhtyä laiskottelemaan. ”He haluavat kokeilla uusia asioita ensimmäisten joukossa,” Furiate sanoo. ”He haluavat ostaa ensimmäisenä uusimmat tuotteet treeniensä tai ruokavalionsa tueksi. Heidän keittiönsä ovat täynnä tehosekoittimia, monitoimikoneita ja muita laitteita. Valitettavasti he kuitenkin käyttävät niitä vain kerran tai pari ja tylsistyvät sen jälkeen. Parasta oinaalle olisi löytää ystävä tai kumppani, jonka kanssa ryhtyä laihduttamaan tai liikkumaan.”

Härkä (20. huhtikuuta – 20. toukokuuta)

Härkä voi hyvin nautinnonhaluinen, mikä tekee säännöllisestä liikunnasta ja ruokavalion noudattamisesta vaikeaa. ”Härät ovat usein hitaita, järjestelmällisiä ja tapoihinsa jämähtäneitä,” Furiate kertoo. ”Lisäksi he rakastavat makeita herkkuja ja rasvaisia ruokia.” Toisin sanoen härät kiinnostuvat kaikesta herkullisesta ja ylellisestä. Jos treenaamisen tai painonpudotuksen siis voi jotenkin saada vaikuttamaan hohdokkaalta, härän on helpompi innostua siitä. Furiate sanoo: ”Jos härät pitävät vaatteistaan ja haluavat käyttää rahansa kuntosalijäsenyyteen, se voi motivoida heitä lähtemään kuntosalille.” Niinpä kuntosali varustettuna kaikilla herkuilla, kuten uima-altaalla, saunalla ja hierojalla, voi olla härälle täydellinen ratkaisu. Kylpylämäinen kokemus tekisi myös härälle terää.

Kaksoset (21. toukokuuta – 20. kesäkuuta)

Kaksoset haluavat aina olla liikkeellä. Sen vuoksi liikuntarutiinin noudattamisen ei myöskään pitäisi olla kovin vaikeaa. Furiaten mukaan kaksosille paras liikuntamuoto on juokseminen. ”Juokseminen tai nopea kävely sopii kaksosille. He haluavat aina pysyä liikkeessä. Heille tekee myös hyvää puhua tai olla toisen ihmisen seurassa treenatessaan. Kaksosten täytyykin löytää kävely- tai juoksukaveri.” Kaksoset kykenevät suorittamaan montaa asiaa rinnakkain, joten treenikaverin puutteessa he voivat aina täyttää hiljaisuuden kuuntelemalla musiikkia tai podcasteja.

Rapu (21. kesäkuuta – 22. heinäkuuta)

Rapu on luonteeltaan kodinrakentaja, joten hän pääsee liikkeelle parhaiten keittiöremontilla. ”Ravuille tärkeintä on muokata omaa päivittäistä ruokalistaansa ja pudottaa painoa,” sanoo Furiate. ”He rakastavat ruoanlaittoa ja hoitavat muitakin ruoalla. He myös usein syövät lohdukseen. Heille painonpudotuksesta tulee helpompaa, jos ruokavaliosta ja ravinnosta tulisi koko perheen yhteinen projekti, joka pitäisi yllä terveitä elämäntapoja.” Rapu tekee painonpudotuksesta hauskaa etsimällä uusia reseptejä ja valmistamalla suosikkiruokiaan terveellisemmin. Hän ei vie ruokaa pois, vaan varmistaa, että tarjolla oleva ruoka on ravitsevaa. Jos rapu saa perheensä tuekseen, on varmaa, että hän parantaa terveyttään sekä kuntoaan.

Leijona (23. heinäkuuta – 22. elokuuta)

Leijonasta on ihanaa olla sosiaalinen ja huomion keskipisteenä. Paras tapa saada leijona laihduttamaan on ottaa heidät innostumaan joukkueurheilusta, kuten jalkapallosta tai koripallosta. Joukkuelajeissa leijonat saavat kuluttaa turhan energian. Samalla he saavat nauttia ryhmäliikunnasta ja pyrkiä olemaan joukon paras. Leijonat janoavat kunniaa ja saavat sitä tekemällä pelin tärkeimmät syötöt ja maalit. Yritä koota peliporukka ystäviesi joukosta tai liity ryhmään, johon uudet pelaajat ovat tervetulleita.

Neitsyt (23. elokuuta – 22. syyskuuta)

Neitsyelle ominaisuus, joka saa hänet menestymään, saa hänet myös epäonnistumaan: Täydellisyydentavoittelu. Neitsyet lannistuvat helposti, jos he eivät saa välittömästi toivomiaan tuloksia, mutta tämä pitkitetty palkkio saattaa myös saada heidät yrittämään kovemmin. ”Useimmat neitsyet eivät tarvitse apua tai motivaatiota terveellisen ruokavalion tai liikuntarutiinin noudattamiseen,” Furiate kertoo. ”He elävät luonnostaan terveellisesti, joten motivaatio on heille myös sisäsyntyistä.” Neitsyille paras tapa saavuttaa laihdutustavoitteensa on pitää kiinni siitä, mikä heille on tärkeintä, eli tasapainoisuudesta. ”Neitsyet rakastavat rutiineja sekä rituaaleja, joten he jäävät nopeasti koukkuun uusiin terveellisiin tapoihinsa – eikä se ole ollenkaan huono asia, jos haluaa nähdä tuloksia.”

Vaaka (23. syyskuuta – 22. lokakuuta)

Vaakojen ei kannata tavoitella äärimmäisyyksiä. Radikaalit, uudet laihdutussuunnitelmat tai liikuntatrendit saavat heidän kiinnostuksensa sammumaan. Moisten sijaan vaa’an kannattaa pysyä kohtuudessa. ”Vaa’at haluavat asioita, joiden avulla he voivat pitää elämänsä tasapainoisena ja vakaana,” Furiate selittää. ”Niinpä he eivät villiinny mistä tahansa. He haluavat tietää, että uudet tavat sopivat helposti heidän normaaliin päivärutiiniinsa.” Vaakojen täytyy saada tuntea, että laihduttaminen ei tuo lisää stressiä heidän elämäänsä. Sen vuoksi vaaka pysyy motivoituneempana pudottaessaan painoa jonkun muun kanssa. Jonkun, joka kanssa he voivat tehdä yhteistyötä ja treenata yhdessä. Vaa’at eivät halua aina olla yksin, vaan jutella ja jakaa kokemuksensa samanhenkisten ihmisten kanssa.

Skorpioni (23. lokakuuta – 21. marraskuuta)

Mitä painonpudotukseen tulee, skorpioni on vaa’an täydellinen vastakohta. Jos vaaka on horoskooppimerkki, joka ei halua mennä äärimmäisyyksiin, skorpionin taas täytyy tehdä niin. Skorpionin asenne on: Kaikki tai ei mitään. ”Heille kaiken täytyy olla raivokasta,” Furiate selittää. ”Heidän täytyy aloittaa vaikkapa potkunyrkkeily tai jokin laji, jossa he voivat käyttää taistelevaa asennettaan. Jotain hyvin dramaattista.” Äkillinen painonpudotus ei tietenkään koskaan kannata, ja treenatessakin kannattaa tuntea omat rajansa. Mutta skorpioni rakastaa kaikkea vaikuttavaa ja voimakasta, kuten painonnostoa. Skorpionit eivät vain etsi haastavaa treenirutiinia, vaan haluavat ehkä muuttaa koko elämäntyylinsä. Heillä ei olekaan vaikeuksia pitää kiinni tavoitteistaan. Itse asiassa heidän laihdutusohjelmansa voi hyvinkin synnyttää pysyvän muutoksen.

Jousimies (22. marraskuuta – 21. joulukuuta)

Treenaamisesta ei jousimiehelle tule mitään, jos se tuntuu vaivalloiselta. Parhaiten jousimies voi pudottaa painoaan naamioimalla yrityksen joksikin hauskemmaksi. ”Jousimiehet haluavat jotain seikkailullisempaa,” Furiate sanoo. ”He haluavat ottaa riskejä, joten he haluavat ehkä kokeilla jotain uutta ja erilaista. Patikointia, seinäkiipeilyä, ratsastusta – lajeja, joissa on seikkailun tuntua. Lisäksi he tarvitsevat runsaasti vaihtelua liikuntarutiineihinsa, koska he tylsistyvät helposti.” Jos jousimies nauttii aidosti harrastamastaan lajista, hänellä ei ole syytä lopettaa painonpudotusta.

Kauris (22. joulukuuta – 19. tammikuuta)

Kauris on äärimmäinen versio neitsyestä. Kauriit ovat hyvin ankaria ja hyvin tarkkoja, joten heillä ei luultavasti ole vaikeuksia pitäytyä rutiineissaan. Kauriit laativat suunnitelmansa huolella ja suunnittelevat päivittäiset laihdutustoimenpiteensä ennalta. ”He haluavat suhtautua asiaan vastuullisesti,” Furiate selittää. ”He esimerkiksi syövät enemmän luomuruokaa ja jättävät pois makeat herkut, koska ottavat kaiken hyvin vakavasti. Kauriille ihanteellisinta olisikin, jos hänen työpaikallaan olisi kuntosali.” Jos olet kauris, eikä työpaikallasi tai sen lähettyvillä ole kuntosalia, parasta sinulle olisi yrittää ehtiä aamulenkille ennen töihin lähtöä. Kauriit rakastavat työtään ja ovat siitä ylpeitä, joten kaikki tuohon elämänalueeseen liittyvä on heille hyvin tärkeää.

Vesimies (20. tammikuuta – 18. helmikuuta)

Vesimies tuntee sekä kaikki viimeisimmät treeni- ja laihdutustrendit että ne, jotka eivät vielä ole edes ehtineet uutisiin. Vesimiehille mieluisinta on liikkua yksin, ja heidän individualisminsa täytyy päästä esiin heidän laihdutusrutiineissaan, jotta he pitävät niistä kiinni. ”He eivät tee mitään, mitä kaikki muut tekevät,” sanoo Furiate. ”He haluavat jotain aivan uutta, aivan erilaista ja hyvin ainutlaatuista. Toiminnalla täytyy olla sosiaalinen ulottuvuus ja sen täytyy olla älyllisesti stimuloivaa.” Taiteen ja liikunnan yhdistelmä voisi olla vesimiehelle täydellinen tapa pudottaa painoa

Kalat (19. helmikuuta – 20. marraskuuta)

Kaloille fyysiset treenit kannattavat vain, jos ne ovat henkisesti piristäviä. Kaloille hengen terveys onkin kehon terveyttä tärkeämpää. ”Kävelymeditaatio sopii kaloille,” Furiate ehdottaa. ”Kalat haluavat olla luonnossa, koska se innostaa heitä liikkumaan. Meditaatio, tai chi, qigong tai jooga sopivat heille oinaan suosimaa teholiikuntaa paremmin.” Jooga tai saunajooga ovat kaloille erinomaisia tapoja pitää kehonsa ja henkensä notkeana ja terveenä. Kalat on vesimerkki, joten uiminen voisi myös sopia sille.

Lue lisää: 

Syön kuin kreikkalainen ja laihdu

Mitä syntymäpäiväsi kertoo luonteestasi?

Näin syntymäkuukautesi vaikuttaa terveyteesi