Previous slide
Next slide

Tutkimus: Vesa-Matti Loiri luotetuin näyttelijä

etb_fin_logo_2013
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Ilkka Virtanen
Vesa-Matti Loiri on suomalaisten mielestä luotetuin kotimainen näyttelijä.

Toiseksi eniten yleisö luottaa Seela Sellaan ja kolmanneksi eniten Esko Salmiseen. Asia käy ilmi Valittujen Palojen yhdessä brittiläisen Wyman Dillon –tutkimuslaitoksen kanssa tekemästä tutkimuksesta.

Neljäntenä näyttelijöiden luotettavuusvertailussa on Risto Kaskilahti, viidentenä on muun muassa television Kotikatu-sarjasta ja imitointiesityksistään tuttu Jukka Puotila ja kuudentena Samuli Edelmann, joka tunnetaan myös muusikkona.

Muun muassa Putous-viihdeohjelmasta tuttu Aku Hirviniemi on luottamusvertailussa seitsemäntenä, Lasse Pöysti on kahdeksantena, Ritva Valkama on yhdeksäntenä ja Heikki Kinnunen on  kymmenentenä. Vesa Vierikko on vertailussa 11. sijalla ja Esko Roine 12. sijalla.

Eila Roine on näyttelijöiden luottamusvertailussa sijalla 13 ja Martti Suosalo sijalla 14.

Yleisön luottamus näyttelijöihin jakautuu verrattain tasaisesti. Vesa-Matti Loiri on luotetuin näyttelijä 12 prosentille vastaajista. Seela Sella on ykkösnimi 7 prosentille vastaajista ja Esko Salminen 6 prosentille vastaajista.

Muun muasta Uuno Turhapuron roolista tunnettu Vesa-Matti Loiri nauttii suurempaa luottamusta miesten kuin naisten keskuudessa. Miehistä 15 prosenttia pitää Loiria luotettavimpana näyttelijänä. Naisista häneen luottaa 10 prosenttia.

Seela Sella on puolestaan selvästi suositumpi naisten keskuudessa kuin miesten keskuudessa. Sellaa pitää luotettavimpana näyttelijänä 2 prosenttia miehistä ja 11 prosenttia naisista.

Luotetuimmat näyttelijät

1. Vesa-Matti Loiri
2. Seela Sella
3. Esko Salminen
4. Risto Kaskilahti
5. Jukka Puotila
6. Samuli Edelmann
7. Aku Hirviniemi
8. Lasse Pöysti
9. Ritva Valkama
10. Heikki Kinnunen
11. Vesa Vierikko
12. Esko Roine
13. Eila Roine
14. Martti Suosalo

Näin tutkimus tehtiin

Tutkimus toteutettiin viime vuodenvaihteessa osana Reader’s Digestin laajaa Luotetuin merkki –tutkimusta (European Trusted Brands). Suomessa noin 1300 vastaajaa nimesi avoimeen kysymykseen elossa olevan suomalaisen näyttelijän, johon luottaa eniten. Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi. Tutkimuksen virhemarginaali on enintään +/- 1,7 prosenttiyksikköä.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen (09) 503 4657 tai 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela (09) 503 4655 tai 050595 5143.


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 18 eri kielellä ja 46 eri painoksena.