Previous slide
Next slide

Mitä kevätpäiväntasaus lupaa horoskoopillesi?

kevätpäiväntasaus ja horoskooppi
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Chloë Nannestad
Kevätpäiväntasaus merkitsee uutta astronomista vuotta. Se on täydellinen aika aloittaa jotakin uutta!

Uusi vuosi, uusi horoskooppi

Talvi on ollut pitkä ja haastava meille kaikille, mutta kevät on jo aivan nurkan takana! Kevätpäiväntasaus on 20. maaliskuuta, ja sitä pidetään tähtitieteessä kevään ensimmäisenä päivänä. Tämä uusi kausi tuo mukanaan muutakin kuin auringonpaistetta ja linnunlaulua, sillä kevätpäiväntasaus on myös uudistuksen, uudelleensyntymän ja laajojen muutosten aikaa. Talvi- ja kesäpäivänseisauksen puoliväliin sijoittuva kevätpäiväntasaus on ”tasapainon aikaa”, sanoo astrologina, kirjailijana, tarot-tulkitsijana ja fengshui-konsulttina työskentelevä Susan Levitt. Astrologi ja Allegedly Astrology -podcastia juontava Dana DeFranco lisää: ”Kevätpäiväntasauksen horoskoopit voivat auttaa jokaista merkkiä ymmärtämään maailmanlaajuisten ja kulttuuristen tapahtumien merkityksen omaan tulevaan vuoteensa.” Mitä tämä kaikki sitten tarkoittaa? Maaliskuun 20. päivä vaikuttaa elämääsi syvästi. Pohditko, mikä päiväntasaus tarkalleen ottaen on? Katso nämä faktat kevätpäiväntasauksesta.

Oinas (21. maaliskuuta – 19. huhtikuuta)

Aurinko siirtyy Oinaan tähdistöön kevätpäiväntasauksen aikana, mikä merkitsee uutta energiaa tälle jo ennestään energiselle tulimerkille. ”Oinas on luontainen johtaja, joten on aika ryhtyä tuumasta toimeen, tehdä luovia ratkaisuja ja ilmaista itseään”, sanoo Levitt. DeFranco on samaa mieltä ja lisää, että uusi astrologinen vuosi on oinaalle loistavaa aikaa tarkastella omaa hyvinvointiaan ja tavoitteitaan lähemmin. ”Seuraavat kaksi vuotta ovat otollista aikaa sitoutua saavuttamaan suurimmat tavoitteesi. Paneutumalla itsellesi tärkeisiin aatteisiin voit harjoittaa kontrollia positiivisen asian puolesta ja kehittää myötätuntoasi itseäsi ja muita kohtaan.” Kaksivuotissuunnitelmiaan työstävät oinaat saattaisivat myös hyötyä merkkiinsä liitetyn tarot-kortin ymmärtämisestä.

DeFrancon kevätsiivousvinkki: Lahjoita turhat tavarasi pois.

Härkä (20. huhtikuuta – 20. toukokuuta)

Astrologimme ovat yhtä mieltä siitä, että maamerkkinä härkä nauttii suuresti aistillisista elämyksistä, ja tarvitsee turvallisuuden tunnetta ollakseen onnellinen. Kevätpäiväntasauksen aikaan härät pohtivat, miten parhaiten saavuttaisivat onnellisuuden ja täyttäisivät omat tarpeensa. DeFranco selittää, että päiväntasaus tuo tullessaan ”oivalluksen väläyksiä, jotka saattavat muuttaa käsitystäsi tarpeistasi ja tavoistasi ansaita rahaa. Vastaukset voivat ilmestyä uniisi tai ne voivat paljastua ystäviesi kanssa käymissäsi keskusteluissa.” Levitt ehdottaa täyskäännöstä rutiineihin. Hän suosittelee, että härkä ”ryhtyy luovaksi rakastamiensa asioiden parissa: maan kauneus, hyvä ruoka, taide, käsityöt ja aistillinen elämä.” Vaikuttaa siltä, että härkäystäviemme tulisi löytää merkilleen paras harrastus.

DeFrancon kevätsiivousvinkki: Käy läpi vanhimmat somepostauksesi ja pohdi, kuinka paljon olet muuttunut vuosien saatossa. Sisäistä tieto ja salli itsesi muuttua uudestaan.

Kaksoset (21. toukokuuta – 20. kesäkuuta)

Kaksoset ovat eläinradan ensiluokkaisimpia keskustelijoita. Nämä ilmamerkit ovat kiinnostuneita aivan kaikesta ja he ovat aina valmiita jakamaan mielipiteitään. Astrologimme kertovat, että kevätpäiväntasaus on hyvä aika reflektoida ja kehittää mielipiteitä ja niiden ilmaisukeinoja. ”Juuri nyt tunnet olosi tavallista haavoittuvaisemmaksi ja reaktiivisemmaksi. Jos todella haluat kasvaa, sinun tulee kamppailla oman ihmisyytesi kanssa”, sanoo DeFranco. ”Töissä voi tulla eteen tilanteita, jotka tarjoavat oivalluksia uskonasioistasi. Voit ymmärtää molemmat puolet ja silti ottaa kantaa asiaan.” Levitt painottaa, kuinka tärkeää ideoiden kehittäminen ja jatkuva oppiminen on kaksosille. ”Kommunikoi, verkostoidu, kirjoita ja pysy ajan tasalla uudesta sisällöstä internetissä”, hän sanoo. Kaksoset rakastavat uusilla ideoilla leikkimistä ja yhteyksien muodostamista, mutta omien uskomusten tarkastelu on silloin tällöin tärkeää. Uudistava kevätpäiväntasaus on täydellinen hetki juuri siihen. Kaksoset voivat aloittaa selvittämällä, mikä klassikkokirja on täydellinen juuri heidän horoskooppimerkilleen.

DeFrancon kevätsiivousvinkki: Vältä kiusausta viisastella kysymällä itseltäsi, minkä todella haluat olevan totta.
 

Rapu (21. kesäkuuta – 22. heinäkuuta)

Vesimerkkeinä ravut ovat erittäin herkkiä ja vahvatunteisia. DeFrancon mukaan tämä voi kuitenkin olla eduksi. ”Rapu on horoskooppimerkeistä kaikkein sitkein. Se on aliarvostettu vahvuus, joka johtuu kyvystä kamppailla omia tunteita vastaan. Pidä se mielessäsi nyt, kun tunteesi ovat epävakaampia kuin koskaan ennen erityisesti uraasi ja työtovereidesi motiiveihin liittyen. Muut eivät yritä aiheuttaa sinulle harmia.” Levitt suosittelee, että ravut kohdistavat huomionsa koteihinsa. ”Rapu voi luoda rakastavan kodin, joten on aika keskittyä siivoukseen ja uudelleensisustamiseen. Kunnosta ja uudista kaikki keittiön lautasista aina sängyn liinavaatteisiin saakka.” Jopa ravut nukkuvat paremmin puhtaissa lakanoissa! Maaliskuu voi myös tuoda mukanaan mukavan yllätyksen sekä sinkuille että parisuhteessa oleville ravuille. DeFranco toteaa, että kumppanisi saattaa saada ylennyksen tai sinä voit saada odottamattomasti rahaa. Tuplavoitto! Katso täältä paras lemmikki kullekin horoskooppimerkille.

DeFrancon kevätsiivousvinkki: Aseta itsesi onnekkaaseen asemaan.

Leijona (23. heinäkuuta – 22. elokuuta)

“Leijona on tulimerkki, joka on luonnostaan luova ja dramaattinen”, kertoo Levitt. Ilmaisuvoimaisina ekstrovertteina leijonat rakastavat huomion keskipisteenä olemista, joten pandemia-ajan vähentyneet sosiaaliset kontaktit ovat todennäköisesti vaatineet veronsa. ”Tarpeesi viettää aikaa muiden kanssa on erityisen korostunut juuri nyt”, sanoo DeFranco. ”Nyt on hyvä aika jakaa syvimmät salaisuutesi ja kaipuusi luotettavan kumppanin kanssa. Anna heidän nähdä itkusi.” Leijonat suhtautuvat uskomuksiinsa ja elämänarvoihinsa vakavasti, mutta he eivät ole ainoita. Kevätpäiväntasaus on täydellinen aika aloittaa jotakin uutta, ja Levitt ehdottaa, että leijona ”käy luovien projektien kimppuun ja jakaa ne maailmalle”. DeFranco suosittelee tietoisempaa lähestymistapaa kiistoihin ja avointa kommunikointia. Selvitä, miten voit olla tuotteliaampi hyödyntäen horoskooppiasi vuonna 2021.

DeFrancon kevätsiivousvinkki: Tee jotakin, mikä teki sinut onnelliseksi lapsena.

Neitsyt (23. elokuuta – 22. syyskuuta)

Maamerkkeinä neitsyet rakastavat kaikkea kotoisaa, ja kevätpäiväntasaus onkin loistava aika keskittyä kotipiirin parantamiseen ja uudistamiseen. ”Siivoa keittiönkaappisi, syö luomuruokaa tai aloita puutarhan parissa puuhastelu”, sanoo Levitt. DeFranco toteaa, että parisuhteessa olevat neitsyet haluavat keskittyä intiimielämään. ”Nyt on hyvä hetki alkaa fyysiseksi, jakaa salaisuuksia tai avata yhteinen pankkitili”, hän sanoo. ”Maailmankaikkeus on lahjoittanut sinulle ruusunpunaiset lasit tälle kaudelle, mikä tekee ajankohdasta loistavan rakastumiseen tai nykyisen suhteen elvyttämiseen.” Fyysiseen ja henkiseen terveyteen panostaminen auttaa neitsyitä mahdollisen tulevan työstressin käsittelyssä. ”Pohdi, miten urasi on sidoksissa omaan identiteettiisi ja etsi välimaasto”, sanoo DeFranco. Tämä on hyvä neuvo kaikille merkeille! Neitsyet voivat haluta selvittää parhaan huonekasvin omalle horoskooppimerkilleen. DeFrancon kevätsiivousvinkki: Kehitä yhteiset rutiinit rakkaan henkilön kanssa.

Vaaka (23. syyskuuta – 22. lokakuuta)

Vaaka rakastaa tasapainoa kaikilla elämän osa-alueilla, mutta taipuu usein liikaa tai tinkii omista tarpeistaan säilyttääkseen harmonian ihmissuhteissaan. Tänä kevätpäiväntasauksena vaa’at keskittyvät kuitenkin enemmän siihen, mitä tunteita suhteet heissä herättävät sen sijaan, että pohtisivat, mitä muut ajattelevat heistä. ”Vahvoja tunteita ydinuskomuksistasi nousee pinnalle ja saatat tuntea olosi tavallista riidanhaluisemmaksi”, sanoo DeFranco. ”Välillä on hyväksyttävää hermostua, mutta ole silti rehellinen itsellesi, kun niin käy.” Levitt suosittelee yhteydenpitoa ystäviin ja perheeseen ihmissuhteiden vahvistamiseksi. Rajat tekevät suhteista vahvempia, ja vaaka tarvitseekin tässä asiassa harjoitusta. DeFranco myös huomauttaa, että lasta yrittävät vaa’at ovat onnekkaita tässä kuussa. Kevät on nimittäin syntymän aikaa! Katso täältä, millainen vanhempi olet horoskooppimerkkisi perusteella.

DeFrancon kevätsiivousvinkki: Pidä yllä hyvää unirytmiä.

Skorpioni (23. lokakuuta – 21. marraskuuta)

Vesimerkki skorpioni voi olla ulkoa hillitty ja pidättyväinen, mutta sisältä syvällisen tunteikas ja älykäs. Kumppanin, kämppäkaverin tai perheen kanssa asuvan itsenäisen ja intohimoisen skorpionin hermot saattavat olla koetuksella pandemian aikana, kun omasta tilasta on pulaa. ”Juuri nyt keskityt päivittäisiin rutiineihisi ja resursseihin, jotka jaat kumppanisi kanssa. Saatat siksi tuntea olosi tavallista herkemmäksi”, sanoo DeFranco. Levitt on samaa mieltä, ja suosittelee, että turhautuneet skorpionit varaavat aikaa ”syvällisille keskusteluille kertoakseen välittävänsä läheisistään ja näin vahvistaakseen henkisiä siteitään.” Kevätpäiväntasaus on tasapainon aikaa, jolloin skorpionin on hyvä hillitä rajuja tunteitaan. ”Hyödynnä syvällisyyttäsi ja kykyäsi ymmärtää kumppaniasi. Tee kompromissi sen sijaan, että huomauttelisit hänen virheistään”, sanoo DeFranco. ”Erimielisyydet ovat välttämättömiä, mutta intohimo on vahvempaa kuin koskaan ennen. Anna kiistojen olla, ja tehkää yhteinen ostos, josta on teille kummallekin iloa.” Kuulostaa siltä, että skorpionin olisi hyvä vilkaista tämä lista täydellisistä lahjoista jokaiselle horoskooppimerkille. DeFrancon kevätsiivousvinkki: Rakenna kotiisi turvapaikka, johon voit välillä vetäytyä rauhoittumaan.

Jousimies (22. marraskuuta – 21. joulukuuta)

Jousimiehet ovat optimistisia, hauskuutta rakastavia tulimerkkejä. He eivät pelkää poiketa normeista ja kulkea omaa polkuaan. ”Aika matkustaa”, sanoo Levitt. ”Opi ja tutki uutta koronaturvallisesti suosimalla paikallisia matkoja tai matkusta vaihtoehtoisesti kirjojen ja elokuvien maailmaan mielessäsi.” Uusien alkujen ja uuden oppimisen lisäksi kevätpäiväntasaus on uudistuksen aikaa, mikä koskee myös jousimiehen ihmissuhteita. ”Suhteet ja rakkaus vaikuttavat tällä hetkellä ainoilta asioilta, jotka pääsevät tunteidesi läpi. Herkkyys ei ole pahasta, vaikka se tuntuisikin vieraalta. Älä pyristele vastaan”, sanoo DeFranco. ”Anna itsellesi lupa avautua tunteistasi muille ja lakkaa murehtimasta asiaa.” Jousimies saa elämäniloa matkustamisesta! Selvitä paras matkakohde kullekin horoskooppimerkille.
DeFrancon kevätsiivousvinkki: Opettele jotakin uutta ja jaa se perheesi, puolisosi tai kämppäkavereidesi kanssa.

Kauris (22. joulukuuta – 19. tammikuuta)

Stoalaisen tyyni ja järkevä kauris on se vakava ystävä, jonka luokse hakeudutaan, kun tarvitaan parisuhde- ja uraneuvoja tai budjetointiapua. ”Kauris on maamerkki, joka on lahjakas liiketoiminnassa ja urakehityksessä”, Levitt selittää. ”Aloita tämä aurinkovuosi järjestämällä raha-asiasi kuntoon. Voit suunnitella paremman työn etsintää, hioa ansioluetteloasi ja aloittaa verkostoitumisen.” Jos kuitenkin pidät nykyisestä työstäsi, DeFranco suosittelee aktiivista työotetta. ”Ota vastuuta, kun voit. Olet vakaammassa asemassa kuin koskaan ennen, joten älä pelkää pyytää lisää. Olet ansainnut sen!” hän sanoo. Kauriit myös nauttivat vakiintuneista kotioloista, joten käperry hetkeksi kotiisi. Jokaisella horoskooppimerkillä on uravahvuus. Selvitä omasi täältä.

DeFrancon kevätsiivousvinkki: Älä pelkää turvautua rutiineihisi, jotta tuntisit olosi järjestäytyneeksi.

Vesimies (20. tammikuuta – 18. helmikuuta)

Ilmamerkkinä vesimies rakastaa puhumista, jakamista ja kommunikointia! Vesimiehet ovat muita horoskooppimerkkejä itsenäisempiä kapinallisia, mutta heillä on vahva sisäinen koodi, jota he noudattavat. Kevätpäiväntasaus on hyvä hetki tarkastella, miten tämä koodi palvelee sinua. ”Vesimies on yksi periaatteellisimmista merkeistä, mutta pohdi, pidätkö tiettyjä arvoja korkeammalla kuin olisi tarpeen”, sanoo DeFranco. ”Arvioi nykyhetkesi uudelleen tuoreiden tietojen valossa, jotka saattavat paljastua menneisyydestäsi.” Ilmamerkit rakastavat luoda henkisiä yhteyksiä, ja Levitt suosittelee, että he hyväksyisivät luontaiset impulssinsa tänä keväänä. ”On aika laajentaa piiriäsi, liittyä uusiin ryhmiin ja tutkia uusia polkuja (vaikkakin pääosin netissä koronan vuoksi). Lanseeraa yhteisöllinen nettisivu!” hän ehdottaa. DeFranco on samaa mieltä, ja selittää, että ”Tämä päiväntasaus keskittää huomion lähiympäristöön, paikallisuuteen ja havainnointiin. Haluatko pitää hauskaa? Nyt on loistava hetki ryhtyä luovaksi ja tehdä taidetta.” Kaikki tarvitsevat parhaan ystävän, mutta tässä on se horoskooppimerkki, joka soveltuu parhaiten ystäväksesi.

DeFrancon kevätsiivousvinkki: Vanhalle ystävälle soittaminen voi olla hauska tapa rentoutua.

Kalat (19. helmikuuta – 20. maaliskuuta)

Herkkä kala kokee muutoksen tuulen kevätpäiväntasauksen aikaan. Aurinko siirtyy Kalan tähdistöstä Oinaaseen, kun vuoden mittainen sykli tulee päätökseen. ”On aika nähdä itsesi uusin silmin ja suojautua lannistavilta vaikutteilta”, sanoo DeFranco. ”Saatat tuntea arkuutta menneisyydestäsi, mutta älä huolestu, sillä paranemisprosessi on jo aluillaan. Ole hellä itseäsi ja muita kohtaan, ja valtuuta itsesi päästämään irti kaikesta sellaisesta, mikä saa sinut tuntemaan olosi uhriksi. Näin voit muuttaa tavan, jolla tuot itseäsi julki maailmassa.” Tämä vesimerkki tuntee kaiken syvällisesti, ja Levitt suosittelee kevätpäiväntasausta oman hyvinvoinnin ja itsensä hemmottelun hetkenä. ”Vedä muille selkeät rajat suojellaksesi omaa herkkyyttäsi ja anna intuitiivisen lahjasi virrata”, hän sanoo. Selvitä täältä paras uudenvuodenlupaus jokaiselle horoskooppimerkille.

DeFrancon kevätsiivousvinkki: Kokeile uutta kampausta tai sorru johonkin, joka saa olosi hehkeäksi.

Lähteet:
Susan Levitt, astrologi, tarot-tulkitsija ja fengshui-konsultti
Dana DeFranco, astrologi ja Allegedly Astrology -podcastin juontaja

Lue lisää:

Horoskooppimerkit, joiden ei pitäisi lyöttäytyä yhteen

Horoskooppisi paljastaa vuoden 2021 onnekkaimmat ja haastavimmat kuukaudet

Mitä syntymäpäiväsi kertoo luonteestasi?