Previous slide
Next slide

Tutkimus kuluttajien luottamuksesta kosmetiikka- ja pesuainemerkkeihin: Suomalaisen luottomerkit XZ, Lumene, Nivea, Rexona, Omo ja Pepsodent

kosmetiikka
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Ilkka Virtanen
XZ on luotetuin shampoomerkki Suomessa. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Elvitaliin ja kolmanneksi eniten Erittäin Hienoon Suomalaiseen shampoohon. Asia käy ilmi Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

XZ oli luotetuin shampoomerkki myös vuosi sitten tehdyssä tutkimuksessa, Erittäin Hieno Suomalainen oli silloin toiseksi luotetuin ja Elvital kolmanneksi luotetuin.

Lumene luotetuin värikosmetiikkamerkki

Luotetuin värikosmetiikkamerkki Suomessa on viime vuoden tapaan Lumene. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa edelleen L’oréal-tuotemerkkiin. Kolmantena värikosmetiikan luottamusvertailussa on Yves Rocher, joka oli kolmantena myös vuosi sitten tehdyssä kyselyssä.

Nivea ykkönen ihonhoitomerkeissä

Ihonhoitotuotteissa luottamusvertailun ykkössijan voitti viime vuoden tapaan Nivea. Lumene säilytti kakkossijansa, mutta kolmossijalle kohosi Dermosil, joka oli vuoden takaisessa kyselyssä neljäntenä.

Rexona on deodoranttien luotetuin

Deodoranttien sarjassa luotetuin merkki on edelleen Rexona. Toisena luottamusvertailussa on Nivea, joka oli vuosi sitten kolmantena. Dove on nyt luottamusvertailussa kolmantena oltuaan vuosi sitten kakkosena.

Pyykinpesuaineista luotetuin on Omo

Luotetuin pyykinpesuaine on suomalaisten mielestä Omo, johon suomalaiset ovat luottaneet eniten vuodesta 2001 eli tutkimuksen alusta asti. Toiseksi eniten suomalainen luottaa Bio Luviliin ja kolmanneksi eniten Arieliin. Vuoden 2018 tutkimuksessa Bio Luvil oli niin ikään toiseksi luotetuin ja Ariel kolmanneksi luotetuin.        

Pepsodent ykkönen hammastahnoissa

Hammastahnojen sarjassa luotetuin tuotemerkki Suomessa on Pepsodent, joka oli kyselyn ykkönen myös vuosi sitten. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Colgateen ja kolmanneksi eniten Oral-B:hen. Vuosi sitten tehdyssä kyselyssä Oral-B oli kakkonen ja Colgate kolmonen.

Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka brittiläinen Wyman Dillon –tutkimuslaitos teki Valittujen Palojen toimeksiannosta viime vuoden lopulla. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi 2040 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

Lue lisää: 

Suomalainen luottaa eniten Pohjoismaihin

Vesa-Matti Loiri luotetuin näyttelijä

Katri Helena luotetuin musiikkivaikuttaja