Previous slide
Next slide

Waltteri Torikan kiireinen loppuvuosi

waltteri_artikkeli
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Helena Lylyharju
Suositun Waltteri Torikan voi nähdä loppuvuonna erilaisilla keikoilla, pop-rockista iskelmän ikivihreisiin ja klassiseen musiikkiin.

Erityisesti kiinnostusta on herättänyt Torikan 3. joulukuuta koettava yhteiskeikka heavymies Jarkko Aholan kanssa Helsingissä Hartwall Arenalla. Kahden erilaisen, valovoimaisen artistin konsertilta voi odottaa huikeaa elämystä.

– Tulemme laulajina kahdesta eri maailmasta, mutta täydennämme hienolla tavalla toisiamme. On mahtavaa jakaa tämä kokemus Jarkon kaltaisen huikean laulajan kanssa. Yleisölle on varmasti luvassa hyvin ainutlaatuinen ilta, Torikka sanoo. 

– Areenashow on varmasti jokaisen muusikon toteutunut unelma, ja niin se on meidänkin. Konsertissa kuullaan monipuolisesti materiaalia meidän molempien ohjelmistoista. Siitä tulee varmasti hieno ilta, Ahola jatkaa.  

Molemmille miehille Hartwall Arenan konsertti on kaikkien aikojen isoin oma keikka. 

Torikka ja Ahola tapasivat toisensa Tähdet, tähdet -ohjelmassa. Torikan mielestä ohjelma oli hänelle käänteentekevä ja kasvattava.

– Opin näiden kymmenen livelähetyksen aikana itsestäni paljon ja kasvoin esiintyjänä. Kevät 2015 herätteli minua monella tapaa. Onneksi osallistuin.

Torikka on seikkaillut eri musiikkigenrejen välillä, niin kuin loppuvuoden keikatkin todistavat.

– Kerranhan sitä vaan eletään, joten olen kiitollinen, että saan temmeltää näin laajasti musiikin eri hiekkalaatikoilla. Mikään ei ole mistään pois. Debyyttini merkittävässä Wagner-roolissa Amfortaksena Turun Musiikkijuhlilla elokuussa 2017 osoitti minulle sen, että minulle sopii se, että haastan itseni jatkuvasti. Klassinen kehitys jatkuu ja vaatii systemaattista työtä. Oppiminen jatkuu onneksi tässä ammatissa koko elämän ajan. Haaveita on paljon, mutta toki olen saanutkin paljon, mistä tulee olla kiitollinen.

Wallteri Torikan loppuvuoden keikat:

27.10. Waltteri Torikka Duo, Waltteri Torikka ja Juha Savela, Hotel & Spa Resort Järvisydän, Rantasalmi.
1.11. Waltteri Torikka, Ville Matvejeff, Marjukka Tepponen, Annastiina Tahkola, Taulumäen kirkko, Jyväskylä.
8.11. ja 9.11. Waltteri Torikka ja Oulu Sinfonia, Madetojan sali, Oulu
3.12. Jarkko Ahola & Waltteri Torikka konsertti, Hartwall Arena, Helsinki
17.12. Svengaava joulu, Waltteri Torikka, Maria Ylipää sekä Sami Pitkämö ja Tampere Big Band, kapellimestarina Juha Untala. Tampere-talo.

Valitut Palat on julkaissut Waltteri Torikan & Jarkko Aholan yhteisen cd-kokoelman, jolla on komea kattaus tunnettuja lauluja, kuten Hopeinen kuu, Kuin Taivaisiin, Merimies ja Muisto vain jää. 
Tilaa kokoelma täältä.