Previous slide
Next slide

VW Golf uudistui

vprd130492_a
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Marc Klaver
Menestysauton jokainen uusi sukupolvi on entistä parempi.

Testattu Golf 1,6 TDI Comfortline
Teho 105 hv
Huippunopeus 192 km/h
Kulutus 3,8 l/100 km
Testissä 5,3 l/100 km
Hiilidioksidipäästöt 99 g/km
Pituus 4 255 mm, paino 1 295
Tavaratila 380–1 270 l
Hinta Suomessa: 25 069 €.

HYVÄÄ

Erittäin mukavien istuinten, korkean laadun sekä ominaisuuksien runsauden ansiosta uusi Golf on hyvin miellyttävä auto ajaa. Esimerkiksi ilmastointikin tulee jo vakiona. Golfille tunnusomaiset piirteet kuten helppo ohjattavuus ja suorituskyky vain lisäävät sen houkuttelevuutta.

HUONOA

Seitsemännen sukupolven Golf on edeltäjiään kevyempi, mutta se ei näytä heijastuvan ollenkaan polttoaineenkulutukseen. Pieni dieselmoottori jyrisee vastahakoisesti pienillä kierrosluvuilla, mutta nelosvaihteelle voi vaihtaa helposti jo 50 kilometrin tuntinopeudessa.

Vaihtoehdot

Keskiluokka – tai Golf-luokka – on yksi kilpailluimmista kokoluokista, ja kilpailu on kiristymässä entisestään. Hyundai i30 1.6 CRDi (lähtöhinta 22 790 euroa) ei ole huokein vaihtoehto, mutta tämä viisiovinen keskiluokan auto on pullollaan erilaisia varusteita ja ominaisuuksia. Uusi Seat Leon 1.6 TDI on teknisiltä tiedoiltaan melkein identtinen Golfin kanssa, mutta se on sporttisempi. Lisäksi tämä espanjalainen auto maksaa hieman vähemmän, sillä sen saa jo 21 869 eurolla.

TUOMIO

Aivan kuten edeltäjänsäkin uusi Golf on luokkansa uusi standardi erityisesti mukavuudessa ja turvallisuudessa. Volkswagenin laatu tosin myös maksaa enemmän, mutta siitä huolimatta se on auto, joka vetoaa jokaiseen.