Previous slide
Next slide

12 hullua salaliittoteoriaa, jotka osoittautuivatkin todeksi

salaliittoteoria
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Lauren Cahn
Sanotaan, että totuus on tarua ihmeellisempi, eikä se ole mikään vale. Kaikki nämä “salaliittoteoriat” osoittautuivat todeksi.

Kuollut vauva -projekti

Hulluille salaliittoteorioille on hauska nauraa – kunnes ne osoittautuvat todeksi. Ajattelepa vaikka ”Project Sunshineen” liittyvää salaliittoa. Hiroshiman ja Nagasakin jälkeen Yhdysvaltain hallitus aloitti suuren tutkimuksen mitatakseen ydinlaskeuman vaikutusta ihmiskehoon.

Salaliitto: Hallitus varasti ruumiita tehdäkseen radioaktiivisia kokeita.

Totuus: Hallitus varasti ruumiiden osia. Tutkimukseen tarvittiin nuorta kudosta, joten hallitus rekrytoi maailmanlaajuisen agenttiverkoston etsimään vastikään menehtyneitä vauvoja ja lapsia, ja keräämään näytteitä ja jopa raajoja – jotka kerättiin ilman ilmoitusta tai 1,500 surevan perheen lupaa.

Huono viina

Salaliitto: Kieltolain aikana hallitus myrkytti alkoholia estääkseen ihmisiä juomasta.

Totuus: Hulluissa salaliittoteorioissa vihjataan lähes aina, että hallitus on kaiken takana – eikä tässäkään osuttu vikaan. Teollisen alkoholin valmistajat olivat jo vuosien ajan ennen kieltolakia sekoittaneet tuotteisiinsa vaarallisia kemikaaleja. Vuosien 1926 ja 1933 välillä liittohallitus kuitenkin painosti valmistajia käyttämään vahvempia myrkkyjä estääkseen trokareita tekemästä alkoholista pirtua. Se ei estänyt trokareita tai heidän asiakkaitaan, ja kieltolain päättyessä yli 10,000 amerikkalaista oli kuollut pilallisen viinan takia.

Presidentin vaimo, joka johti maata

Salaliitto: Halvaus esti presidentti Woodrow Wilsonia johtamasta, ja hänen vaimonsa astui vaivihkaa hänen tilalleen.

Totuus: Wilson sai tosiaan vakavan halvauksen presidenttikautensa lopulla. Hallitus kuitenkin tunsi, että asiasta oli parasta olla hiljaa maan edun nimissä. Kansa sai kuulla halvauksesta vasta kuukausien kuluttua, ja tuona aikana presidentin vaimo Edith Wilson teki kaikkein korkeimman tason päätökset. Huolimatta siitä, että rouva Wilson väitti toimineensa vain ”käskynhaltijana”, Wilsonin presidenttikautta analysoineet historioitsijat ovat todenneet, että käytännössä rouva Wilson toimi presidenttinä reilusti yli vuoden ajan.
 

Hallituksen ajatusten hallinta

Salaliitto: CIA testasi LSD:tä ja muita hallusinogeenisia huumeita amerikkalaisilla huippusalaisen, käytöksen muuntelua koskevan kokeen takia.

Totuus: Ohjelma tunnettiin nimellä MK-ULTRA, ja se oli todellinen. CIA aloitti ohjelman käyttämällä vapaaehtoisia – kirjailija Ken Kesey oli yksi sen tunnetuimmista osallistujista. Ohjelman johtajat alkoivat kuitenkin pian antaa ihmisille annoksia heidän tietämättään. MK-ULTRA:n seurauksena monet uhrit saivat pysyviä henkisiä vammoja.
 

Dalai Laman huippupalkka

Salaliitto: Dalai Lama on CIA:n agentti.

Totuus: Ehkä Dalai Laman valokuvissa nähdyn hymyyn takana onkin kuusinumeroinen palkka, jota hän sai Yhdysvaltain hallitukselta 1960-luvulla. Julkiseksi tehtyjen tiedusteluasiakirjojen mukaan hän ansaitsi 180,000 dollaria, kun CIA rahoitti Tiibetin vastarintaa 1,7 miljoonalla dollarilla vuodessa. Tarkoitus oli häiritä ja haitata Kiinan infrastruktuuria.

Hallitus tarkkaili John Lennonia

Salaliitto: FBI vakoili ex-Beatle John Lennonia.

Totuus: Julkkiksia koskevat hullut salaliittoteoriat ovat aina kiinnostavia, ja tämä teoria on myös täysin totta. Kuten monia muita vastakulttuurin hahmoja, Lennonia pidettiin uhkana: ”Sotaa vastustavat laulut, kuten ”Give Peace a Chance” eivät tehneet Lennonista Nixonin hallinnon suosikkia,” NPR raportoi vuonna 2010. ”Vuonna 1971 FBI asetti Lennon tarkkailuun, ja maahanmuuttoviranomaiset yrittivät karkottaa hänet vuotta myöhemmin.”

Hallitus vakoilee sinua

Salaliitto: Teknologian edistysaskeleiden ansiosta hallitus käyttää valtavia resurssejaan kansalaisten jäljittämiseen.

Totuus: Vuonna 2016 hallituksen virastot lähettivät 49,868 käyttäjätietoihin liittyvää pyyntöä Facebookille, 27,850 Googlelle ja 9,076 Applelle, kertoo Electronic Frontier Foundation (EFF), suuri hyväntekeväisyysjärjestö, joka puolustaa kansalaisoikeuksia digitaalisessa maailmassa ja neuvoo kansalaisia internetiin liittyvissä yksityisyysasioissa.

Isot tupakkayritykset tiesivät savukkeiden aiheuttavan syöpää

Salaliitto: Vuosikymmenten ajan tupakkayritykset hautasivat todisteet siitä, että tupakointi tappaa.

Totuus: 1950-luvun alussa tutkimus osoitti kiistattoman tilastollisen yhteyden tupakoinnin ja keuhkosyövän välillä, mutta vasta 1990-luvulla maan suurin savukevalmistaja Philip Morris edes myönsi tupakoinnin voivan aiheuttavan syöpää.

Tekaistu taistelu, oikea sota

Salaliitto: Tonkininlahden välikohtaus 2. elokuuta 1964 tekaistiin, jotta Yhdysvallat ryhtyisi tukemaan Vietnamin sotaa.

Totuus: Kun uutiset saavuttivat amerikkalaisen yleisön, tiedot Pohjois-Vietnamin hyökkäyksestä amerikkalaisen laivaston alukseen, Maddoxiin, olivat jo epäselvät. U.S. Naval Instituten mukaan julkiseksi tehdyistä tiedusteluasiakirjoista on sittemmin paljastunut, että Maddox tuki Etelä-Vietnamin hyökkäyksiä läheisellä saarella, ja että pohjoisvietnamilaiset vastasivat siihen samalla mitalla. Tapahtuma ”avasi tulvaportit Yhdysvaltain suoraan osallistumiseen Vietnamissa.”

USA:n lounaisosassa on todisteita muukalaisista

Salaliitto: E.T. on haudattu New Mexicon autiomaahan.

Totuus: Tämä teoria pitää paikkansa. Atarin videopeli E.T., the Extra-Terrestrial epäonnistui niin täydellisesti, että yritys hautasi myymättä jääneet kasetit autiomaassa olevalle kaatopaikalle. (Mitä luulit meidän tarkoittavan? Oikeita avaruusolioitako? New Mexicossa? No, ei ainakaan vielä.)

Kanada yritti luoda homotutkan

Salaliitto: Kanadan hallitus oli niin vainoharhainen homoseksuaalisuuden suhteen, että se kehitti ”homotutka”-laitteen.

Totuus: Näin tosiaan tapahtui. 1960-luvulla hallitus palkkasi yliopistoprofessorin kehittämään keinon havaita homoseksuaalisuus hallituksen työntekijöissä. Hän kehitti laitteen, joka mittasi pupillin laajenemista reaktiona samaa sukupuolta esittäviin eroottisiin kuviin. Kanadan hallitus rajasi sen avulla yli 400 miestä hallituksen palveluksesta, armeijasta sekä ratsuväestä.

Illuminati ja USA:n hallitus

Salaliitto: Maailmaa hallitseva salaseura Illuminati ja USA:n turvallisuusvirasto (NSA) ovat yhteistyössä.

Totuus: Me haluamme kertoa sinulle, että linkki on tosiaan olemassa. Tuo ”linkki” on tosin hyperlinkki (eli elektroninen linkki kahden internetsivuston välillä). Jos kirjoitat Illuminati takaperin – Itanimulli – nettiselaimeen, päädyt NSA:n nettisivulle. Klikkaa tätä, jos uskallat: Itanimulli.com.

 
 Lue lisää

16 evoluution merkkiä, jotka voit yhä löytää kehostasi

36 yleistä totuutta, jotka ovatkin tarua

Kun sää on muuttanut historiaa – 7 historiallista tapahtumaa