Previous slide
Next slide

HENKILÖKUVA: Anna Puu – Jotain uutta on tulossa

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Janne Mäkelä
 

Anna Puu on kuulunut suomalaisten suosikkilaulajien joukkoon siitä lähtien, kun hän sijoittui toiseksi vuoden 2008 Idols-laulukilpailussa. Hän on julkaissut palkittuja albumeita ja joukon hittejä, kuten Kaunis päivä ja Säännöt rakkaudelle. Helmikuun 3. päivänä 40 vuotta täyttänyt laulaja ja lauluntekijä valmistelee parhaillaan uutta albumia. Anna Puu tunnetaan myös The Voice of Finland -musiikkiohjelman tähtivalmentajana.

Olet varmaan kuullut tämän
ennenkin, pahoittelut, mutta on pakko kysyä… Onko tänään ”kaunis päivä”?

– Tänään on itse asiassa poikkeuksellisen kaunis talvipäivä. 

Millä konstein olet selvinnyt korona-ajasta?

– Tykkään olla kotona ja erityisesti nyt, kun saa seurata vauvan kasvua ja
kehitystä, aika kuluu yllättävän nopeasti. Juhlia on kyllä ikävä. Ja matkustamista. 

Sinut tunnetaan artistina, joka on kiinnostunut muutoksen mahdollisuudesta. Onko tällä hetkellä jotain erityistä suuntaa, johon haluat edetä?

– Nyt on menossa niin sanottu etsikkoaika, eli uusi albumi on tekeillä, mutta selkeä käsitys kehityssuunnasta on vasta muodostumassa. Nahanluonti on yllättävän pitkä prosessi. 

Laulujen tekeminen – uuvuttavaa työtä vai parantavaa voimaa? Suositteletko muille?

– Molempia! Kirjoittaminen kannattaa aina, ihan vaikka vain pöytälaatikkoon. Se tuulettaa kummasti aivolokeroita ja luo hengitysaukkoja eri tunnetiloille. 

Sinun lauluissasi on ilmava tunnelma, surullakin on ”kultareunuksensa”. Toisaalta olet nuorempana diggaillut yrmeitä grunge- ja indie-yhtyeitä. Onko mahdollista, että jonain päivänä julkaisisit todella synkän ja surullisen laulun?

– Synkästä en tiedä, mutta surullisia olen tehnytkin. Esimerkiksi Ei sinusta. Sitä kirjoittaessani halusin tehdä anti-laulun Elton Johnin Your Songista.

Mitä mieltä olet suomalaisesta iskelmästä – kolahtaako?

– Vanha kyllä! Se on iso osa lapsuuteni soundtrackiä. Uusi valikoivasti. Riippuu synkistelyn tasosta. 

Palasit tänä vuonna pienen tauon jälkeen The Voice of Finlandin punaiseen tuoliin. Mikä on vahvuutesi tähtivalmentajana?

– Viedä valmennettava juuri sille rajalle, että on hieman epämukavuusalueella. Onnistumisen tunne tuollaisessa tilanteessa lisää uskoa omaan osaamiseen eksponentiaalisesti. 

Entä onko jossain valmentamisen osa-alueessa parantamisen varaa?

– Joskus voisin jättää sanomatta joitakin neuvojani ja vain sanoa pelkät hyvät asiat. Erityisesti sellaisessa tilanteessa, kun laulaja on jo muutenkin ihan tiltissä itsensä kanssa. 

Yhdysvalloissa levisi 1930-luvulla lentävä lause ja pikkuhitti ”Life Begins at Forty”. Ilmaisu liittyi elinajanodotteen nopeaan nousuun. Nelikymppisyys ei enää merkinnyt ihmiselle lopun alkua. Mitä ajatuksia sanonta herättää sinussa?

– Voitaisiin lanseerata tuo ilmaisu uudestaan! 

Anna Puustjärvi

syntyi vuonna 1982 Outokummussa ja opiskeli kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulussa. Ammattimainen musiikkiura alkoi, kun hän sijoittui toiseksi Idols-laulukilpailussa vuonna 2008. Hänen tunnetuimpia laulujaan ovat muun muassa Mestaripiirros, Kaunis päivä, Säännöt rakkaudelle, Keho puhuu ja Me ollaan runo. Anna Puu on julkaissut viisi studioalbumia ja voittanut Emma-gaalassa kahdeksan palkintoa. Elämäkerta Minä olen Anna Puu ilmestyi vuonna 2019.

Tilaa upea Anna Puu – Matkalla -cd-kokoelmalevy Valittujen Palojen verkkokaupasta!

Artikkeli on julkaistu alunperin Valitut Palat -lehdessä 4/2022