Previous slide
Next slide

Horoskooppi – Parhaiten ja huonoiten yhteensopivat horoskooppimerkit

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat

Todellisen yhteyden löytäminen

Todellisuudessa kukaan ei voi tietää, milloin tapaa tosirakkautensa tai mitä tarvitaan kahden sielun yhteensovittamiseen. Astrologia ja horoskoopit voivat kuitenkin opastaa kaikkien horoskooppimerkkien edustajia oikealle polulle tulevaisuuden ja rakkausasioiden suhteen. Mikäli etsit kumppania, saatat haluta tietää, mitä astrologit sanovat horoskooppimerkkienne yhteensopivuudesta. Kaikilla merkeillä on puoleensavetävät piirteensä, mutta kaikki niistä eivät sovi yhteen.

Tämä ei tietenkään tarkoita, että pariskuntien, joiden osapuolten horoskooppimerkit ovat ristiriidassa keskenään, kannattaisi heittää pyyhe kehään ja jättää suhde sikseen. Jopa astrologit varoittavat seuraajiaan eroamasta kumppaneistaan tämän tiedon valossa. Astrologi Emily Ridout kertoo, että “tosielämässä kaikilla on parikin merkitsevää horoskooppimerkkiä, eikä aurinkomerkki ole ainoa tekijä, joka kertoo pariskunnan yhteensopivuudesta. Vaikka sinä ja kumppanisi ette ensisilmäyksellä vaikuttaisi sopivan yhteen, älä murehdi! Jotta saisit tästä tiedosta mahdollisimman paljon irti, vertaile muutamia tekijöitä syntymäkartoissanne, kuten tunteista kertovaa kuumerkkiä, romanttisesta yhteensopivuudesta kertovaa Venus-merkkiä ja kemiasta kertovaa Mars-merkkiä.” Syventyminen syntymäkartan muihin osioihin, kuten nousevaan merkkiin, saattaa auttaa ymmärtämään näitä sävyeroja.

Mitä tulee aurinkomerkkien yhteensopivuuteen, alla on kerrottu, kuinka rakkausasioissa yleensä käy. Mikäli haluat vielä perusteellisemman katsauksen rakkauteen ja elämään, kannattaa tutustua kiinalaisiin horoskooppimerkkeihin, horoskooppimerkkien edustamiin elementteihin ja siihen, mitä voit odottaa tulevalta vuodelta. Mikäli sen sijaan etsit nelijalkaista elämänkumppania, suuntaa katseesi tähän oppaaseen, joka kertoo, mikä lemmikki sopii sinulle parhaiten horoskooppimerkkisi perusteella.

Oinas (21. maaliskuuta – 19. huhtikuuta)

Oinailla on hallitseva luonne ja he etsiytyvät usein johtotehtäviin. He ovat valmiita toimimaan ja kohtaavat ongelmat pystypäin. Mitä parisuhteisiin tulee, oinaat tarvitsevat kumppanin, joka ei asetu poikkiteloin heidän kanssaan. ”Oinas etsii ensisijaisesti kumppania, joka rohkaisee hänen itseilmaisuaan eikä hillitse hänen elämänjanoaan”, Ridout kertoo. Tämä ei tietenkään tarkoita, että oinaat etsisivät täydellistä kynnysmattoa. Ihanteellinen kumppani osaa käsitellä oinasta ilman yhteentörmäyksiä.

Yhteensopivat merkit

Jousimiehet ovat erinomaisia kumppaneita oinaille, sillä he ovat usein seikkailunhaluisia ja meneviä. Nämä merkit ylläpitävät toistensa energiaa. Myös kaksoset on hyvä valinta samasta syystä, toisaalta vaa’an kanssa molemminpuolinen kunnioitus ja ymmärrys saattavat luoda vahvan siteen.

Huonosti yhteensopivat merkit

Oinaat ovat liian härkäpäisiä skorpionin ja ravun kaltaisille merkeille. Myös neitsyt saattaa olla huono parivalinta, sillä neitsyet ja oinaat kiistelisivät herkästi siitä, mikä on oikea toimintatapa missäkin tilanteessa. Stressi on viimeinen asia, jota parisuhteeltasi haluat.

Härkä (20. huhtikuuta – 20. toukokuuta)

Härkä on järkähtämätön maamerkki ja usein kaavoihinsa kangistunut. Tämän vuoksi härät ovat joskus itsepäisiä, mutta syvällisemmällä tasolla he ovat varmoja itsestään ja siitä, mitä haluavat. ”Härät etsivät ensisijaisesti kumppania, joka osaa arvostaa heidän elämäntahtiaan, intohimoaan ja haluaan pitää kiinni sisäisestä ymmärryksestään ja voimastaan”, Ridout selittää. Härkä on rakastetulleen kuvainnollisesti ja kirjaimellisesti peruskallio, joka seisoo tämän rinnalla mitä ikinä tapahtuikaan. Haluatko hemmotella mielitiettyäsi? Lue tämä lahjaopas eri horoskooppimerkeille löytääksesi juuri tarvitsemasi.

Yhteensopivat merkit

Muut maamerkit, eli kauris ja neitsyt, sopivat erinomaisesti yhteen härkien kanssa, sillä he jakavat saman perusluonteen, mikä on horoskooppimerkkien yhteensopivuuden perusta. Rapu on myös hyvä valinta, sillä ravut ovat yhtä intohimoisia ja välittäviä kuin härät. Nämä merkit ovat myös yhtä omistautuneita läheisilleen.

Huonosti yhteensopivat merkit

Vaikka härät rakastavatkin ylellisyyttä ja aistikkuutta, he eivät arvosta leuhkimista ihmissuhteissaan. Leijona, vesimies ja jousimies ovat rauhallista luonnetta arvostaville härille liian kiivaita.

Kaksoset (21. toukokuuta – 20. kesäkuuta)

Kaksoset rakastavat hauskanpitoa ja heitä on usein hankala kahlita paikoilleen. He menevät minne virta vie ja tarvitsevat kumppanin, jonka on helppo mukautua tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ridout tiivistää tämän sanomalla: ”Kaksoset tahtovat kumppanin, joka kannustaa heitä ajattelemaan vapaasti ja on valmis viettämään laatuaikaa yhdessä miniseikkailuilla.”  

Yhteensopivat merkit

Vaa’at, jotka katsovat kaikkea useammasta eri näkökulmasta, sopivat täydellisesti kaksosille. Vaikka jotkut saattavat pitää kaksosia kaksinaamaisina, vaaka ymmärtää, että pinnan alla piilee enemmän kuin ensisilmäyksellä voisi kuvitella. Lisäksi jousimiehet ja vesimiehet muistuttavat kaksosia älyllisessä uteliaisuudessaan ja tutkijanluonteessaan.

Huonosti yhteensopivat merkit

Kauriit ja härät eivät pidä kaksosten ennustamattomasta luonteesta, jota he pitävät kevytmielisenä. Myös skorpionit saattavat tuntea luonnostaan epäluuloa kaksosia kohtaan. Tästä puheen ollen, selvitä, kuinka luotettavia eri horoskooppimerkit ovat.

Rapu (21. kesäkuuta – 22. heinäkuuta)

Oli kyse sitten ruoasta, lahjoista tai huomionosoituksista, rapu on antelias merkki, joka nauttii antamisesta. Ravut etsivät kumppania, joka jakaa samat arvot. ”Rapu etsii kumppania, joka tekee hänen olonsa kotoisaksi ja pitää huolta itsestään ja muista”, Ridout kertoo. Rapu on mielellään olkapää, johon tukeutua ja tuntee olonsa turvalliseksi suhteessa, jossa hänelle tarjotaan samaa.

Yhteensopivat merkit

Skorpioni ja kalat ovat erityisen intuitiivisia ja tunteellisia tähtimerkkejä, jotka arvostavat suuresti ravun rakkautta ja omistautuneisuutta. Myös neitsyet nauttivat huolenpidosta ja vaalivat ravun kaltaista luotettavaa kumppania.

Huonosti yhteensopivat merkit

Kaksoset, jousimies ja leijona ovat liian itsenäisiä, eivätkä tyydytä rapujen tarvetta tulla tarvituksi. Nämä merkit eivät ole välttämättä itsekkäitä, mutta he eivät kaipaa yhtä tiivistä yhdessäoloa.

Leijona (23. heinäkuuta – 22. elokuuta)

Leijonat ovat kevytmielisiä ja seurallisia ja kaipaavat sekä parasta ystävää että rakastajaa. ”Leijona tarvitsee leikkimielisen kumppanin, joka huomaa hänen parhaat puolensa ja arvostaa niitä”, Ridout kertoo. Leijonat ovat sielukkaita ja haluavat elämänkumppanin, joka suhtautuu elämään samalla innokkuudella. Leijonan kanssa yhteensopiva merkki on sellainen, joka ei koe hallitsevaa luonnetta uhkaavana tai luotaantyöntävänä.  

Yhteensopivat merkit

Jousimiehet, vesimiehet ja kaksoset ovat leijonien tavoin tavoitteellisia ja innokkaita, minkä vuoksi nämä merkit sopivat hyvin yhteen. Yhteensopiva horoskooppimerkki ei tietenkään aina riitä estämään riitoja, mutta joitakin konflikteja voi välttää sillä, että tietää parhaat päivät eri asioiden tekemiseen.

Huonosti yhteensopivat merkit

Kauris, härkä ja neitsyt ovat turhan järjestelmällisiä leijonalle, joka saattaa tuntea olonsa tukahdutetuksi näiden laatimien sääntöjen alla. Maamerkeillä on tapana ajatella, että leijonat luulevat itsestään liikoja.

Neitsyt (23. elokuuta – 22. syyskuuta)

Ridout selittää, että “neitsyt etsii ensisijaisesti vakaata, rakastavaa ja eettistä kumppania, joka arvostaa hänen mietteliästä elämänasennettaan.” Neitsyet toimivat kaikessa tarkoituksenmukaisesti ja odottavat kumppaniltaan samaa. Korkeiden odotustensa vuoksi neitsyistä saattaa olla hankala saada selvää tai miellyttää heitä. He pitävät kevytmielisempiä horoskooppimerkkejä turhan huolimattomina tai jopa typerinä.

Yhteensopivat merkit

Kauriit jakavat neitsyiden työteliäisyyden ja tavoitteellisuuden. Härät ja skorpionit puolestaan ovat intohimoisia ja luotettavia kumppaniehdokkaita. Vaikka näiden merkkien tavoitteet ovat erilaiset, neitsyet ihailevat sitä, että he toimivat omien arvojensa mukaan.

Huonosti yhteensopivat merkit

Jousimies, kaksoset ja vesimies luultavasti kävisivät neitsyiden hermoille koettelemalla rajojaan tai toimimalla odottamattomilla tavoilla. Usko tai älä, lemmikin valinnassa kannattaa huomioida samankaltaisia asioita. Nämä koirarodut sopivat parhaiten horoskooppimerkillesi.

Vaaka (23. syyskuuta – 22. lokakuuta)

Vaakaa symboloivat oikeuden vaakakupit ja yleisemmällä tasolla tasapainon käsite. Ridoutin mukaan ”vaaka etsii ensisijaisesti kumppania, joka toimii tasapainottavana ja suuntaa näyttävänä voimana hänen elämässään, mutta ei suhtaudu häneen määräilevästi tai passiivisesti.” Vaaka on älyllinen merkki, joka rakastaa oppimista ja kaipaa molemminpuolisesti tyydyttävää ja tasa-arvoista suhdetta. Tätä horoskooppimerkkiä edustavat myös yllättävän monet miljardöörit.

Yhteensopivat merkit

Vaaka on luonteeltaan niin harkitsevainen, että kahden vaa’an välinen suhde on luultavasti järkevin valinta. Vaa’at tulevat myös hyvin toimeen oinaiden ja vesimiesten kanssa, sillä nämä tarjoavat heille kiehtovia haasteita ja henkistä stimulaatiota.

Huonosti yhteensopivat merkit

Eräs ihanimpia asioita rakkaudessa on alkuhuuma, jota vaa’at eivät yleensä koe neitsyiden tai kauriiden kanssa. Myös kalat saattavat sopia huonosti yhteen vaakojen kanssa, sillä he elävät turhankin paljon omissa maailmoissaan ja keskittyvät mieluiten taiteeseen, tunteisiin ja uniin.

Skorpioni (23. lokakuuta – 21. marraskuuta)

Skorpioneissa on syvyyttä, jota kaikkien ei ole helppo ymmärtää. Tämä tähtimerkki on usein äärimmäisen sulkeutunut ja tahtoo varmistua siitä, että ihmiset, jotka hän päästää lähelleen, ovat riskin arvoisia. Tämä saattaa saada skorpionit vaikuttamaan haluttomilta, mutta todellisuudessa heillä on suuri kaipuu löytää kumppani rinnalleen. ”Skorpioni etsii kumppania, joka tahtoo pudottautua hänen kanssaan syvään päätyyn ja ymmärtää häntä pintaa syvemmältä”, Ridout sanoo.

Yhteensopivat merkit

Muut vesimerkit, eli kalat ja rapu, kokevat maailman myös ensisijaisesti tunteidensa kautta ja voivat vastata skorpionien intensiivisyyteen. Nämä merkit ovat valmiita luomaan lujia siteitä, joita skorpionit salaa kaipaavat. Neitsyet haluavat selvittää skorpionin arvoituksen ja pitävät tätä pitkäaikaista sitoumusta vaivan arvoisena. Tämä ajattelevainen ja huolehtivainen maamerkki on omistautunut kumppani, jollaista skorpioni tarvitsee.

Huonosti yhteensopivat merkit

Järki ja tunteet eivät aina osu yksiin ja vesimiehet saattavatkin olla liian järki-ihmisiä aistillisille skorpioneille. Leijona ja oinas ovat skorpionille huonosti sopivia kumppaneita, sillä heidän päättäväisyytensä saavuttaa tavoitteensa aiheuttaisi kitkaa. Jos mietit, kuinka olla tuotteliaampi, jokaisella horoskooppimerkillä on siihen oikeat ja väärät tapansa.

Jousimies (22. marraskuuta – 21. joulukuuta)

Jousimies on tähtimerkki, joka ymmärtää itseään kokemustensa kautta, minkä vuoksi tämän merkin edustajat kokeilevat mielellään uusia asioita. Aivan kuten leijonat tahtovat löytää leikkikumppanin, haluavat jousimiehet jonkun tutkimusmatkailemaan kanssaan. ”Jousimies haluaa jonkun, jonka kanssa voi olla sekä syvällinen että hassutteleva”, Ridout selittää.

Yhteensopivat merkit

Toinen jousimies tai kaksoset olisivat varmoja valintoja jousimiesten uteliasta ja energistä elämäntapaa ajatellen. Myös oinas on aktiivinen merkki, joka saattaa kyetä tarjoamaan tarvittaessa lujaa ja ohjaavaa otetta.

Huonosti yhteensopivat merkit

Jousimiehet ovat turhan vallattomia sellaisille merkeille kuin kauris ja härkä, eivätkä he kykene viestimään tunteistaan tarpeeksi taidokkaasti onnistuakseen suhteessa kalojen kanssa.

Kauris (22. joulukuuta – 19. tammikuuta)

Jos eläinrata olisi luokkahuone, kauris olisi se oppilas, joka ylpeilisi arvosanoillaan, pänttäisi ahkerasti kokeisiin ja surkuttelisi alle kympin todistusta. Kauriit rakastavat suorittamista ja haluavat muidenkin huomaavan heidän saavutuksensa. Tästä huolimatta he ovat vain ihmisiä. ”Kauris etsii ensisijaisesti kumppania, joka haluaa tukea häntä ja näkee sekä hänen saavutuksensa että haavoittuvaisen puolensa”, Ridout sanoo.

Yhteensopivat merkit

Neitsyet ja toiset kauriit arvostavat ja kunnioittavat tämän tähtimerkin tarmokkuutta ja voivat samaistua täydellisyyden tavoitteluun. Skorpionit tietävät, että kauris on muutakin kuin miltä ensisilmäyksellä näyttää, sillä heidätkin ymmärretään usein helposti väärin.  

Huonosti yhteensopivat merkit

Leijona, kaksoset ja jousimies pitävät kauriita liian vakavamielisinä ja tylsinä.

Vesimies (20. tammikuuta – 18. helmikuuta)

Vesimiehet eivät välitä perinteistä ja ovat ajatusmaailmaltaan vapaamielisiä. He pyrkivät kehittymään jatkuvasti. Tämän merkin alla syntyneet etsivät mielellään uusia ratkaisuja vanhoihin pulmiin ja inspiroituvat odottamattomista asioista. Mitä tulee parisuhteisiin, tämä ilmamerkki etsii kumppania, joka herättää hänen älyllisen uteliaisuutensa. ”Vesimies etsii ensisijaisesti kumppania, joka kykenee syvälliseen ja selkeään ajatteluun ja jonka kanssa hän voi solmia syvällisen ja tasa-arvoisen parisuhteen”, Ridout kertoo.

Yhteensopivat merkit

Vesimiehet sopivat parhaiten yhteen omanlaistensa tai kaksosten kanssa, sillä he nämä merkit ovat yhtä energisiä ja nopeaälyisiä. Vaa’at arvostavat reiluutta ja rakastavat oppimista ja sopivat siksi myös yhteen vesimiesten humanitaaristen taipumuksien kanssa.

Huonosti yhteensopivat merkit

Skorpionien ajatusmaailma saattaa olla liian monimutkainen vesimiehille, jotka ovat ennemminkin järkeviä ja avoimia kuin tunteellisia ja salailevia. Rapua, joka on myös vesimerkki, ei onnista samasta syystä. Härät eivät taatusti sovi yhteen vesimiesten kanssa, sillä tämä merkki kääntää mielellään kaiken päälaelleen.

Kalat (19. helmikuuta – 20. maaliskuuta)

Kalojen merkki uiskentelee mieluusti alitajunnan syvässä päädyssä. Kalat tuntevat olonsa kotoisiksi aineettomien ja eteeristen aihealueitten, kuten mystisismin ja taiteen, parissa. Tämän vuoksi jotkut merkit saattavat pitää kaloja turhan höpsähtäneinä, mutta ihailijat tuntevat vetoa heidän vaivattomaan olemukseensa.

Yhteensopivat merkit

Skorpionit ja ravut muistuttavat kaloja siinä, että he panostavat tunneasioihin. Skorpionit ovat erityisen viehtyneitä tämän merkin abstraktiin ajatusmaailmaan ja elämäntyyliin. Tämä sopii Ridoutin arvioon siitä, että ”kalat tarvitsevat kumppanin, joka voi kulkea heidän rinnallaan sukeltaen syvälle henkisiin ja taiteellisiin pyrkimyksiin”. Ehkä hieman yllättäen kauriit ovat myös erinomaisia kumppaneita kaloille, mikä on täydellinen esimerkki siitä, kuinka vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa.  

Huonosti yhteensopivat merkit

Menevät tähtimerkit, kuten kaksoset, jousimies ja leijona, eivät todellakaan puhu samaa kieltä kuin mietteliäät kalat, jotka ovat usein helliä ja ujoja. Nyt, kun tiedät, minkä merkkien kanssa sovit parhaiten ja huonoiten yhteen, katso täältä inspiroivimmat lainaukset jokaiselle tähtimerkille ymmärtääksesi itseäsi ja kumppaniasi paremmin. Sen jälkeen voit piristää päivääsi näillä hulvattomilla horoskooppimeemeillä.

Lähde:

  • Emily Ridout, astrologi

Lue lisää:

Horoskooppimerkit, joiden ei pitäisi lyöttäytyä yhteen