Previous slide
Next slide

Tyylikäs ikoni Katy Perry

gm110302a
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Marcel Anders
Kahden papin tytär Katy Perry on laulanut itsensä poptaivaalle. Nenäkkäästä ja leikkisästä laulajasta on tullut miljoonien pikkutyttöjen ikoni.

Kahden papin tytär Santa Barbarasta, Kaliforniasta pystyy haastamaan niin Lady Gagan kuin Rihannankin: uskaliaat asukokonaisuudet, nenäkkäät kommentit ja ylenpalttiset laulut, kuten ”California Gurls”, ovat tehneet Katy Perrystä supertähden. Itsevarma 26-vuotias poseeraa kuin 50-luvun pin-up-tyttö – ja nauraa myös omalle tyylilleen. Viettelijättären ja punastelevan neidon piirteitä yhdistelemällä Katy Perrystä on tullut miljoonien pikkutyttöjen roolimalli.

Perry hallitsee kansainvälisiä myyntilistoja R&B:n ja voimapopin yhdistelmällään melkein mielensä mukaan. Esimerkiksi hänen toinen albuminsa ”Teenage Dream” oli yksi menestyneimmistä levytyksistä vuonna 2010. Hän esittää sitä parhaillaan laajalla maailmankiertueellaan rouva Perry-Brandina, sillä hän meni naimisiin brittiläisen koomikon Russell Brandin kanssa (tunnettu mm. elokuvasta ”Keikkaa pukkaa”) viime lokakuussa. Valitut Palat tapasi vastanaineet Lontoossa.

Valitut Palat: Katy, sinulla on aika paljastava asu uusimman levysi kansikuvassa…

Katy Perry: Poseeraan siinä itse asiassa hattaran päällä. Se on taitelija Will Cottonin teos. Satuin löytämään hänet netistä, kun etsin visuaalisia vaikutteita levyyni. Näin, että hän sijoittaa naisia kauniisiin, melkein viattomiin puitteisiin. Puitteisiin, jotka ovat lapsenomaisia mutta silti seksikkäitä, tyylikkäitä ja herttaisia, kuten teoksissa, jotka sijoittuvat erilaisiin karkkimaailmoihin. Rakastan myös kaikkea söpöä, mikä näkyy kannessa.

VP: Hattara on melko tahmeaa, eikö vain?

KP: Todellakin, mutta rakastan sitä! Ostin hattarakoneen sen jälkeen, kun olin poseerannut kantta varten.

VP: Todellako?

KP: Kyllä. Niitä voi ostaa internetistä 120 dollarilla.

VP: Käytätkö sitä usein?

KP: Käytän. Olen tehnyt sillä jopa hattarapetejä. Ne eivät ole ollenkaan hullumpia. Ainut ongelma on, että hattaralla on tapana sulaa. Joten pitää olla varovainen, mitä sen päällä tekee. Sen päällä ei saisi olla liian kuuma (nauraa).

VP: Poseeraustapasi ja käyttämäsi asut muistuttavat Bettie Pagen, tunnetun 50-luvun pin-up-tytön, tyyliä. Seuraatko hänen jalanjälkiään?

KP: En sanoisi ihan niinkään, mutta rakastan siirtyä siihen aikakauteen ja leikkiä pukeutumisellani. Olen ikään kuin mallinukke, jota voin muokata oman mieleni mukaan.

VP: Sinulle ei ilmeisesti tuota ongelmia esitellä vartaloasi julkisuudessa. Mistä saat itsevarmuutesi?

KP: Kyse on ehdottomasti leikkimielisyydestä. Ja vien härnäämisen tahallani äärimmäisyyksiin. Olen myös itsevarma, koska olen onnellisessa parisuhteessa ja rakastunut. Nuorena 25-vuotiaana naisena olen tyytyväinen vartalooni. Itse asiassa olen melko ylpeä siitä.

VP: Mutta et poseeraisi ilman vaatteita?

KP: On rajoja, joita ei tulisi ylittää. Riippuu kuitenkin jokaisen omasta tilanteesta, mitä asioita kannattaa ja mitä ei kannata tehdä. Minun tarkoitukseni on herättää ajatuksia, mutta se ei välttämättä sovi kaikille.

VP: Miten se sopii kristilliseen kasvatukseesi? Onko se sinun tyylisi kapinoida kasvatustasi vastaan?

KP: Minun mielestäni pukeutuminen ei välttämättä ole kapinointia, mutta olen kulkenut pitkän matkan lapsuudestani. Kunnioitan kuitenkin vanhempieni näkemyksiä ja uskon joihinkin niistä.

VP: Kuten?

KP: Uskon Jumalaan ja siihen, että joku suojelee meitä kaikkia. Joku, joka asettaa meidät vastuuseen kaikesta mitä teemme. Sanoisin kuitenkin, että olen omalla pyhiinvaellusmatkallani. Minä päätän, mikä on oikein ja väärin minulle ja kuinka elän elämäni. Siitä en tingi.