Previous slide
Next slide

13 halloween-seuraleikkiä

halloween
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Reader’s Digestin toimitus
Pelatkaa seuraavissa halloween-juhlissa näitä uusia ja hauskoja pelejä, jotka sopivat hyvin sekä lapsille että aikuisille.

Halloween-seuraleikkejä pikkulapsille

Satoisa puu: Alkuperäisessä pelissä mukaan otettiin vanhan englantilaisen runon mukaisesti 12 punaista ja yksi vihreä omena. Runoa lausuttiin samalla, kun lapset pyörivät ympäriinsä. Pienelle lapsiryhmälle et tarvitse niin montaa omenaa. Ripusta omenat puiden oksiin pitkillä nauhoilla (kieputtamalla nauhat yhteen vihreän omenan paikkaa ei näe). Laita jokaiselle lapselle vuorollaan side silmille, selvitä nauhat kiepiltä, ja ohjaa lapsi puuta kohti. Jos hän poimii vihreän omenan, hän voittaa palkinnon (ja omenan). Ripusta puuhun uusi vihreä omena ja anna vuoro seuraavalle lapselle.
 
Kurpitsarinki: Tarvitset pieniä kurpitsoita yhden vähemmän kuin mukana on pelaajia. Laita lapset istumaan rinkiin. Soita taustalla halloween-musiikkia, jonka soidessa lapset ojentavat kurpitsoita eteenpäin ringissä. Kun musiikki loppuu, pelaaja, jolla ei ole kurpitsaa, tippuu pelistä, mutta hän saa ottaa yhden kurpitsan mukaansa. Loput pelaajat jatkavat peliä, kunnes jäljellä on enää voittaja, joka saa palkinnon.
 
Ilmapallonlakaisuviesti: Tee rata, joka mutkittelee pihan tai leikkihuoneen poikki. Merkitse rata virittämällä värikästä nauhaa keppien tai tuolien välille. Jaa vieraat kahteen joukkueeseen. Kumpikin joukkue saa luudan ja täyteen puhalletun ilmapallon. Jokaisen joukkueen jäsenen täytyy lakaista ilmapallo luudan avulla radan alusta loppuun ja takaisin, jonka jälkeen on seuraavan pelaajan vuoro. Se joukkue, jonka jokainen jäsen on suorittanut radan ensimmäisenä, voittaa.
 
Kissanhännän kiinnitys: Ripusta kuva mustasta halloween-kissasta ilman häntää. Anna jokaiselle vieraalle häntä, joka päässä on pala teippiä. Sido vuorollaan jokaisen vieraan silmät, pyöritä heitä ympäri ja ohjaa sitten kissan kuvaa kohti seuraten samalla, mihin he hännän kiinnittävät. Vieras, joka kiinnittää hännän lähimmäksi sen oikeaa kohtaa, voittaa.
 
Halloween-tarinapeli: Liitä juhlakutsuusi kummitustarinan alku ja pyydä jokaista lasta miettimään tarinalle loppu juhlissa kerrottavaksi. Kuunnelkaa kaikki tarinat, ja anna vieraiden äänestää, millä tarinalla oli hauskin, omituisin ja pelottavin loppu.
 
Aavearvaus:
Joku lapsista poistuu huoneesta. Joku toinen lapsista kätkeytyy valkoisen lakanan alle. Loput lapsista vaihtavat paikkaa keskenään. Huoneesta poistunut lapsi kutsutaan takaisin sisään, ja hän yrittää nimetä lakanan alla piileskelevän lapsen päättelemällä kuka lapsista puuttuu. Lapsi, joka näytteli aavetta, poistuu seuraavaksi huoneesta.
 
Linnunpelättimen rakentaminen: Jaa vieraat joukkueisiin. Anna jokaiselle joukkueelle kasa vanhoja vaatteita (myös hattuja), tyynyliinoja pääksi, sanomalehtiä täytteeksi, narua sitomista varten ja tusseja kasvojen piirtämiseen. Anna kullekin joukkueelle 15 tai 20 minuuttia aikaa rakentaa linnunpelätin. Jaa palkinto hassuimmasta ja pelottavimmasta pelättimestä ja vie ne ulos näytille.

Halloween-seurapelejä isommille lapsille

Muumion käärintä: Jaa vieraat pareiksi, ja anna kullekin parille rulla vessapaperia. Toinen parista on käärijä, ja toisesta tulee muumio. Pari, joka ensimmäiseksi saa käytettyä paperirullansa, voittaa. Voit myös antaa jokaiselle parille kaksi paperirullaa, jolloin ensimmäisen muumion valmistuttua hänen täytyy kääriä myös parinsa. Tuolloin pari, joka saa nopeimmin käytettyä molemmat paperirullansa, on voittaja.
 
Mitä kulho sisältää?: Tämä on kaikkien suosikkipeli lapsuudesta. Laita riviin viisi läpikuultamatonta muovikulhoa, ja peitä ne kaikki mustalla kankaalla. Anna jokaisen vieraan laittaa kätensä kuhunkin kulhoon kankaan alle siten, että he eivät näe sisältöä. Kukin vieras arvaa, mitä kulho oikeasti sisältää. Voit kertoa vieraalle, että ensimmäisessä kulhossa on silmämunia (oikeasti ne ovat kuorittuja rypäleitä), ja katsoa sitten mitä hän arvaa. Toisessa kulhossa voit kertoa olevan aivoja (kosteaa pesusientä). Kolmas pitää sisällään verisuonia (kylmää, keitettyä spagettia). Neljännen kulhon voit sanoa sisältävän irti leikattuja sormia (nakkeja) ja viidennessä ihoa (pehmeän tortillaletun palasia). Henkilö, joka arvaa lähimmäksi kulhojen oikeaa sisältöä, voittaa.
 
Omena leuan alla: Jaa vieraat joukkueisiin ja pyydä heitä muodostamaan jono. Jonon ensimmäinen henkilö jokaisesta joukkueesta laittaa omenan leukansa alle. Käyttämättä käsiään hän yrittää siirtää omenan seuraavan henkilön leuan alle, joka vuorostaan siirtää sen seuraavalle henkilölle, kunnes omena on käynyt kaikilla joukkueen jäsenillä. Jos omena putoaa, se siirtyy taas jonon ensimmäiselle. Ensimmäinen joukkue, joka siirtää omenan onnistuneesti joukkueen jäseneltä toiselle, voittaa.
 
Donitsiralli: Jaa vieraat joukkueisiin. Ripusta puun oksalle tai pyykkinarulle langalla niin monta donitsia kuin vieraita on. Jokaisen vieraan täytyy käsiään käyttämättä saada ote donitsista ja syödä se. Joukkue, jonka jäsenet saavat ensimmäisenä syötyä omat donitsinsa, voittaa.
 
Kelluvat omenat:
Tämä on ehkäpä vanhin muistissa oleva halloween-leikki. Täytä iso amme kylmällä vedellä ja aseta se maahan tai kuistin lattialle. Laita ammeeseen kellumaan puhtaita, kannallisia omenoita. Kukin vieras yrittää saada omenasta kiinni hampaillaan – käsiä ei saa käyttää. Jokainen, joka nappaa omenan, on ansainnut palkinnon.
 
Mikä minä olen?: Kiinnitä hakaneulalla tai teipillä halloweeniin liittyvä kuva jokaisen vieraan selkään (ilman, että henkilö itse näkee kuvaa). Muiden antamien kyllä tai ei -vastausten perusteella jokaisen tulee arvata mikä hän on.

Lue lisää: 

Halpoja halloween-koristeita: 12 helppoa askarteluideaa

5 kertomusta yliluonnollisista ilmiöistä

Testaa tietosi Halloweenista