Previous slide
Next slide

18 asiaa, joita kenkämyyjäsi ei sano ääneen

vprd121216_a
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: John Clark
Kenkämyyjät New Yorkista, Texasista, Pennsylvaniasta ja Georgiasta kertovat sinulle asioita joita et muuten kuule.

1. Saatan polvistua jalkojesi juurelle, mutta en ole palvelijasi. Muuta asennettasi.

2. Älä pyydä kokoa 39, jos kengänkokosi on 42. Ketään ei kiinnosta, kuinka suuret jalkasi ovat (tosin arvostamme talkin käyttöä, jos siitä ei ole liikaa vaivaa).

3. Kenkien tulisi olla yhtä leveät, mutta pidemmät kuin jalkasi ovat. Istuvuuteen ei vaikuta pelkästään jalan pituus kantapäästä isovarpaan päähän, vaan myös pituus kantapäästä päkiään.

4. Älä kokeile jalkaasi mallikappaletta, jos kenkä ei ole kokoasi. ”Asiakkaat tunkevat jalkansa kolme kokoa liian pieniin kenkiin, ja minulle jää venytettyjä mallikenkiä”, sanoo newyorkilainen kenkämyyjä.

5. Älä anna minun odottaa kymmentä minuuttia, kun puhut puhelimessa. Mitä jos tekisin saman sinulle?

6. Jos meillä ei ole juuri sellaisia kenkiä kuin etsit, niitä ei välttämättä ole olemassakaan. Ja minä en myöskään pysty kyhäämään niitä kokoon takahuoneessa sinun odotellessasi.

7. Painon pudottaminen saa polvesi, nilkkasi ja jalkasi voimaan paremmin. Kengät eivät ehkä pysty samaan.

8. Kerro lapsillesi, että sen metallisen laitteen, jolla mitataan jalan leveyttä ja pituutta, tulisi pysyä lattialla. Sen ei kuulu viilettää ilmassa päätäni kohti. Kiitos paljon.

9. Älä ole sarjapalauttaja. Kenkien palautus kerran tai kahdesti sopii, mutta virheostos kymmenen tai kaksikymmentä kertaa vuodessa? Enpä usko.

10. Usko meitä, jos kerromme sinulle, että kenkä ei istu kunnolla. Meillä on käynyt asiakkaita, jotka sovittavat liian pieniä kenkiä eivätkä saa niitä pois jalastaan.

11. Olen auttanut sinua valitsemisessa puoli tuntia, kun sanot, että tarvitset vaimosi hyväksynnän. Minulla on sinulle uutisia: hän ei tarvitse sinun hyväksyntääsi. Ota hänet ensi kerralla mukaan.

12. Sitä saa, mistä maksaa. Kahdenkymmenen euron kengät eivät tunnu samalta eivätkä kestä kuten sadan euron kengät.

13. Haluatko todellakin lainata kaupan sovitussukkia? Niitä, joita on tuossa laatikossa? Joita kaikki ovat käyttäneet? Joita ei ole pesty kertaakaan sen jälkeen, kun tulin tänne töihin? (Niin arvelinkin.) 

14. Jätä ongelmasi kotiin. Ei ole minun vikani, jos olet vihainen lapsillesi, puolisollesi tai töidesi takia. Älä pura turhautumistasi minuun.

15. Jos tervehdimme sinua tai kysymme tarvitsetko apua, älä rupea puolustuskannalle. Emme yritä painostaa sinua. Teemme vain työtämme ja joskus yritämme vain olla ystävällisiä. Varsinkin miehistä tuntuu siltä, että he ovat jääneet loukkuun.

16. Älä palauta kenkiä ja väitä, ettei niitä ole käytetty. Me huomaamme kyllä.

17. Älä syytä meitä, jos kävelet kahdeksan kilometriä päivässä asfaltilla ja jalkoihisi särkee. Varsinkaan, jos kävelet niillä Los Angelesista ostamillasi korkokengillä. Siellä kukaan ei kävele.

18. Meitä ei haittaa, jos joudumme hakemaan sinulle kymmeniä kenkäpareja sovitukseen. Olisi kuitenkin mukavaa, jos ostaisit edes yhdet niistä.