Previous slide
Next slide

Halloween-koristeita: 12 helppoa askarteluideaa

sisustus-paakuva
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Alison Caporimo
Saitpa askartelukuumeen sitten tekemällä itse lastesi naamiaisasut tai koristelemalla kurpitsoita, tai olitpa ryhtymässä askartelupuuhiin ensimmäistä kertaa, näillä halloween-askarteluohjeilla koristelet kotisi helposti ja edullisesti – ilman, että ne näyttävät halvalta.

Pelottavat pullot

 
Kuva: Reader’s Digest

Lasinkeräysastiasta voit löytää tarvikkeet näihin lasikummituksiin, joissa on vain neljä helppoa valmistusvaihetta: poista pulloista ensin korkit ja etiketit (tässä käytettiin Perrier-pulloja). Maalaa pullot valkoisiksi spraymaalilla, ja piirrä niille kasvot mustalla tussilla. Täytä ne lopuksi värikkäillä pilleillä, niin söpöt pöytäkoristeet ovat valmiit.

Seittilasinaluset

 
Kuva: Reader’s Digest

Mukit ovat karmivan näköisiä näiden lasinalusten päällä. Kiinnitä viisi hiuspinniä halkaisijaltaan noin sentin mittaiseen metalliseen prikkaan. Kiedo ohutta narua prikan ympärille ja pujota se jokaisen pinnin välistä. Viimeistele koko kammottavuus maalaamalla kaikki osat valkoiseksi spraymaalilla ja ripottele pieniä leluhämähäkkejä ympäri pöytää.

Pelottava asetelma

 
Kuva: Reader’s Digest

Tässä suloinen eläinasetelma saa hieman karmivamman luonteen. Kerättyäsi takapihalta oksia, sammalta ja kiviä etsi kaupoista halloween-teemaisia koristeita kuten kalloja ja pelottavia lintuja. Rakenna sitten asetelmasi lasisen säilöntäpurkin ylösalaisin käännetylle kannelle. Kun miniatyyriasetelmasi vaikuttaa valmiilta, kierrä purkki kiinni kanteen ja laita asetelma ikkunalle tai etuovellesi kurpitsan seuraksi.

Vampyyrin lautasliinarenkaat

 
Kuva: Reader’s Digest

Jättimäiset hampaat saavat kattauksesi näyttämään pelottavan söpöltä. Roiski valkoisiin kangaslautasliinoihin punaista elintarvikeväriä, pujota valkoinen pussinsulkija muovisten vampyyrinhampaiden läpi, ja kiinnitä ne pussinsulkijalla keskelle lautasliinaa.

Pelottavat seinäkoristeet

 
Kuva: Reader’s Digest

The Graphics Fairy tekee halloween-koristelusta helpompaa; sivustolta löydät tulostettavia kuvia ja yksinkertaiset ohjeet, joilla saat kuvat siirrettyä suoraan kankaalle käyttämällä tavallista tulostinta. (Varmista, että tulostimesi musta mustekasetti on täynnä.) Puisia kirjontakehyksiä saa edullisesti käsityöliikkeistä. Jos kankaiset seinäkoristeet eivät ole sinun juttusi, laita kuvat kehyksiin ja ripusta niitä ympäri taloa.

Kummituslyhdyt

 
Kuva: Reader’s Digest

Halpaa ja hauskaa: piirrä valkoisiin muovisiin kanistereihin pelottavat naamat ja laita niiden sisään valkoiset ulkovalot luodaksesi kuistille tai pihatielle aavemaista hohtoa.

Noitamaisen näppärä karkkikulho

 
Kuva: Reader’s Digest

Tee vanhoista korkokengistä lumoava karkkikulho. Päällystä korkokengät halvalla kimallepaperilla, koristele ja täytä halloween-namuilla.

Roikkuvat lepakot ja kummitukset

 
Kuva: Reader’s Digest

Lapset voivat auttaa askartelemaan munakennoista lepakkokoristeita; ne vain leikataan, maalataan ja niihin lisätään askartelusilmät. Lehdistä voi tehdä edullisia ja suloisia halloween-kummituksia maalaamalla ne valkoisiksi ja piirtämällä niille tussilla pelottavan naaman.

Kestävät kurpitsat

 
Kuva: Reader’s Digest

Tee edulliset ja halloweenin jälkeenkin säilyvät kurpitsalyhdyt päällystämällä puhtaita ja tyhjiä lasipurkkeja oranssilla askartelu- tai silkkipaperilla. Lisää kasvonpiirteet mustasta askartelupaperista, ja laita purkin sisään lämpökynttilä – joko oikea tai pattereilla toimiva – ja ihaile, kuinka ”kurpitsasi” loistaa.

Käsintehdyt seittipussit

 
Kuva: Reader’s Digest

Näitä hämähäkinseittejä et halua pyyhkiä pois: tee langasta tyylikkäitä ja edullisia seittipusseja, jotka voit laittaa roikkumaan koristellaksesi valaisimet, verhot ja porraskaiteet. Älä unohda kiinnittää jokaiseen seittiin pienen pieniä muovihämähäkkejä.

Verinen kaitaliina

 
Kuva: Reader’s Digest

Brit + Co. -sivuston neropatit saavat halloweenin paljon juhlallisemmaksi tällä älyttömän nerokkaalla askarteluidealla. Materiaaleiksi tarvitset harsokangasta, punaista akryylimaalia ja pensselin. Ota pensseliin maalia ja sudi sitä sinne tänne harsokankaiseen kaitaliinaan. Jos haluat erittäin verisen lopputuloksen, sudi maalia myös lasipurkkeihin, joista saat kynttiläkuppeja, sekä muovimukeihin. Oikein karmivaksi saat ne lisäämällä muutaman verisen kädenjäljen.

Pitsikurpitsa

 
Kuva: Reader’s Digest

Saadaksesi perinteiselle kurpitsalle uuden ilmeen tee kuten Positively Splendid -sivuston Amy ja maalaa kurpitsat valkoisella spraymaalilla ennen kuin kiedot niiden ympärille kaitaleen pitsiä. Jos käytettävissäsi ei ole pitsikangasta, kokeile leveää pitsistä hiuspantaa, tai leikkaa kaitale pitsisukasta ja pujota se kurpitsan leveimmän kohdan ympärille.

Hämähäkkiköynnös

 
Kuva: Reader’s Digest

Tämä ötököitä kuhiseva koristeköynnös on Oh My! Creative -sivustolta. Liimaa mustat langanpätkät pehmeään askartelupalloon ja lisää tippa liimaa, jonka päälle voi ripotella oranssia kimalletta. ”Sillä aikaa, kun hämähäkit kuivuvat (2–3 tuntia), halkaise paperipillit saksilla”, bloggari Susan kirjoittaa. ”Ompele pilli hämähäkin vatsan läpi… Ripustaessasi köynnöstä laita hämähäkkejä ja pillejä vuorotellen.”

Karkkiköynnös

 
Kuva: Reader’s Digest

Keltaisen ja oranssin sävyisistä maalikaupan värilastuista saat helposti tehtyä tämän edullisen karkkiköynnöksen. Toinen idea: leikkaa värilastuista pieniä kurpitsalyhtyjä.

Karmivan kaunis kranssi

 
Kuva: Reader’s Digest

Tee aavemainen kranssikoriste edullisista valkoisista huopakummituksista ja mustasta rusetista. Voit spraymaalata kranssin harmaaksi tai mustaksi, tai jättää sen luonnollisen väriseksi. Makoisamman kranssin saat käärimällä tikkareita nenäliinoihin aavemaisiksi halloween-herkuiksi. Päällystä kranssi tikkareilla laittamalla ne nauhan alle tai kiinnittämälle ne liimalla.

Karkkivaasit

 
Kuva: Reader’s Digest

Koristele halloween-juhlapöytä, ikkunalauta tai takanpäällinen halloweenin väreillä maalatuilla vaaseilla. Ne teet yksinkertaisesti maalaamalla puhtaita ja tyhjiä pulloja oranssilla, keltaisella ja valkoisella spraymaalilla.

Muumio etuovella

 
Kuva: Reader’s Digest

Anna järkyttävä ensivaikutelma tällä Honey & Fitz -sivuston viiden minuutin askarteluvinkillä. Ensiksi kiinnitä etuoveen paperisuikaleita limittäin, jotta saat aikaan käärityn vaikutelman. Leikkaa sitten valkoisesta ja mustasta askartelupaperista ympyrät silmiksi. Aseta silmät oven yläosaan ja kiinnitä teipillä. 

Halloween-koristeet

 
Kuva: Reader’s Digest

Joulukoristeista saa edullisia ja juhlavia halloween-palloja kodin tai pihan koristeluun. Peitä koristeet paperimassalla, ja maalaa niihin sitten halloweeniin liittyviä kuvia, kuten noidan raidallisia sukkia, kurpitsoita tai kummituksia.

Muumiopaikkakortit

 
Kuva: Reader’s Digest

Koristele sekä sisä- että ulkotilat tällä Curly Birds -sivuston nerokkaalla idealla. Liimaa yhteen harsoa, askartelusilmät ja pahvia tehdäksesi pieniä, kulmikkaita muumioita. Asettele ne halloween-juhlien paikkakorteiksi, pudota muutama karkki tai kepponen -kierroksella olevien lasten karkkisankoon, tai anna niitä lapsellesi mukaan kouluun luokkakavereille jaettavaksi.

Lue lisää: 

13 halloween-seuraleikkiä

Testaa tietosi Halloweenista

Viisi kuuluisaa kummitusjuttua, joille on täysin luontainen selitys