Previous slide
Next slide

Näin peset ikkunat oikeaoppisesti

ikkunanpesu
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Ikkunoiden pesu voi olla tuskastuttavaa puuhaa, varsinkin silloin kun huomaat vastapestyjen ikkunoiden olevan täynnä juovia ja likaa.

Kuuden näppärän vinkin avulla saat ikkunasi varmasti kiiltelemään kirkkaammin.

1. Pesä ikkunat pilvisenä päivänä, sillä kirkas auringonpaiste kuivattaa pesuaineen liian nopeasti ja ikkunoihin tulee herkemmin juovia.

2. Käytä ikkunalastaa. Ammattilaiset käyttävät ikkunoiden pesuun puhdasta vettä, vetävät lastaa poikittain lasia pitkin ja pyyhkivät likaisen veden pois lastasta vetojen välillä.

3. Pyyhi ikkunalasin sisäpuoli sivulta sivulle ja ulkopuoli ylhäältä alas. Näin pystyt heti näkemään kummalla puolella lasia juovat ovat, eikä sinun tarvitse turhaan puhdistaa molempia puolia uudestaan – samalla vältyt mahdollisilta uusilta raidoilta ikkunassa.

4. Jos ikkunoita on vaikea yltää pesemään ulkopuolelta, sulje ikkunat tiiviisti ja ruiskuta niitä kevyesti puutarhaletkulla. Ole kuitenkin varovainen, sillä liika paine saattaa hajottaa ikkunalasit tai päästää vettä sisälle asuntoon.

5. Pääset eroon homeesta pesemällä ikkunat valkaisuaineen ja pesuaineen seoksella. Mustat tai harmaat homepilkut puhdistuvat ikkunankarmeista seoksella, johon tulee 60 ml valkaisuainetta, 30 ml pyykinpesuainetta sekä noin litra vettä. Suojaa kädet kumihansikkailla ja töpöttele pesusienellä ainetta täplien päälle. Anna aineen vaikuttaa noin 10 minuuttia ja huuhtele hyvin puhtaalla vedellä.

6. Koska ulkoikkunat ovat luonnonvoimien armoilla, niihin kertyy yleensä runsaasti likaa. Tämän yksinkertaisen konstin avulla pidät ulkoikkunat puhtaina: levitä ikkunoihin kerros kiiltävää lattiavahaa tai vettähylkivää ikkunanpesuainetta (esimerkiksi autoliikkeissä myytävää lasinpesunestettä). Aine estää vettä ja likaa tarttumasta lasin pintaan. Varmista kuitenkin ennen aineen levittämistä että ikkunalasit ovat täysin puhtaat, muuten lika jämähtää lasiin pysyvästi.

Lue lisää
Siivoa alusta asti oikein 

Kuusi pölyt pysäyttävää vinkkiä kevätsiivoukseen

Siivoamisen kymmenen käskyä