Previous slide
Next slide

Nämä 7 merkkiä kertovat, että talossasi kummittelee

Kummitustalo
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Taylor Markarian
Nämä jäätävät merkit saattavat kertoa siitä, että talossasi on vieraita haudan takaa.

Merkilliset näyt ja äänet

Kummitustalot selvästi kiehtovat ihmisiä, mutta haamujenmetsästyksen ammattilainen Greg Newkirk ei usko, että useimmat niistä ovat niin pelottavia.

Sen sijaan hän sanoo, että ”Uskon, että ne yrittävät lähettää meille viestin.” Newkirk, joka on esiintynyt eksperttinä TV-ohjelmissa kuten Kindred Spirits, Paranormal Lockdown ja Mysteries at the Museum -nimisissä yhdysvaltalaisissa ohjelmissa, on käytännössä nähnyt kaiken ja vain harvoin kokee tulleensa todella pelästytyksi. Hän sanoo, että useimmat kummittelut eivät ole pahoja, ainoastaan väärinymmärrettyjä.

”Uskon, että iso osa ihmisten raportoimista klassisista merkeistä ovat merkilliset paikantamattomat äänet, paljon tömähdyksiä ja seinien raapimista, kokonaisten ilmestysten näkeminen ja tavaroiden liikkuminen paikasta toiseen ilman, että he itse koskevat niihin.”

Tietysti kuka tahansa, joka on nähnyt kauhuelokuvan tai haamuohjelman luultavasti jo tietää tämän. Se, mitä kaikki eivät välttämättä tiedä onkin, että se mitä kutsutaan ”kummitteluksi” ei välttämättä ole aitoa.

Newkirk on kutsuttu taloihin, jossa ilmiöiden syynä on ollut häkämyrkytys, joka on aiheuttanut ihmisten hallusinaatiot. Myös home voi aiheuttaa saman reaktion. Taloissa, joissa on aitoja kummituksia, kummittelusta kertovat merkit ovat paljon selkeämpiä.
 

Ektoplasma

Fakta: ektoplasma on aine, joka yhä hämmentää jopa kaikkein kokeneimpia paranormaalin asiantuntijoita.  Historiallisesti sitä on havaittu spiritismi-istunnoissa spirituaalisen meedion välityksellä. Newkirk on itsekin havainnut ilmiön oikeissa kummittelevissa taloissa.

”Monta vuotta sitten tutkin erästä taloa, jonka perhe väitti tavaroiden liikkuvan itsekseen”, hän sanoo, ”ja outoa tahmeaa nestettä ilmestyi siellä oloni aikana. Sitä valui pitkin kättäni, ilmestyi tyhjästä. Ja talossa asuva perhe väitti, että sitä tapahtui usein. Se oli hyvin outo, luonnonvalkoinen neste, kuin raaka kananmuna.

”Ektoplasmaa ei usein nähdä tai koeta ihan missä tahansa kummitustalossa, mutta paranormaalin asiantuntijat ovat nähneet sen varmana merkkinä paranormaalista toiminnasta.
 

Selittämättömät liikkeet

Esineet eivät liiku itsekseen – ellet asu vanhassa vetoisassa talossa, jossa voimakkaat tuulet saavat ovet aukenemaan ja sulkeutumaan. Muutoin tavaroita liikuttamassa täytyy olla jokin voima. Tämän takia, kun näet tavaroiden lentävän talossasi ilman selkeää syytä, voit olla hyvin varma siitä, että jotain – tai jokin – on talossa sinun lisäksesi.

”Olen nähnyt kirjojen lentävän ilman halki näkymättömän voiman johdosta. Olen nähnyt aikuisen miehen pudottavan 2 200 euroa maksavan kameran maahan, koska jokin kuristi häntä”, Newkirk muistelee.

Lentävät esineet ovat yksi kauhuelokuvien kliseistä, mutta selittämättömät liikkeet voivat olla myös paljon niitä pahaenteisempiä. Toinen hyvin tunnettu ja televisioitu alan ekspertti, psyykkinen meedio Patti Negri, on kokenut jotain paljon rankempaa kuin lentävät kirjat.

”Olen nähnyt ihmisten kirjaimellisesti syttyvän tuleen edessäni”, hän sanoo. ”Talo, jossa he syttyivät tuleen on ollut kuuluisan elokuvatähden, Mary Astorin, talo Hollywoodin alkuaikoina. Sen jälkeen kaikenlaiset ihmiset ovat eläneet siellä. The Rolling Stones, the Mamas & Papas… Viimeinen henkilö siellä oli Marilyn Manson, ja hän muutti pois, koska talo oli hänelle liian pelottava.”

Kun Negri vierraili Mustan Dahlian talossa Los Angelisissa, hän tuli itse väkivaltaisesti heitetyksi päin seinää. Jos mitään tämän tapaista, pientä tai suurta, tapahtuu sinun talossasi, voit olla varma, että siellä kummittelee.
 

Tuntuu kuin sinua tarkkailtaisiin

Vaikka ”tarkkailun tunne“ ei ole mitattavissa, ihmiset, jotka asuvat oikeissa kummitustaloissa raportoivat siitä usein. Monet uskovat tietynlaiseen kuudenteen aistiin. Käytännössä saatat olla talossa, jossa on vain todella paha aura.

”Kylmänväreet liikkuvat huoneen läpi”, Newkirk kuvailee, ”ja vain tunne, että sinua tarkkaillaan. Joskus kuuluu kuiskauksia tai heräät keskellä yötä tunteeseen, että joku seisoo lähelläsi.”

Olipa tähän tunteeseen sitten normaali tai paranormaali syy, sitä on vaikea tietää varmasti, mutta se on ehdottomasti varteenotettava tekijä lähes jokaisessa talossa, jossa on henkiä.
 

Persoonallisuuden muutos

Kun ajattelemme riivauksia, kuvittelemme heti demoneita, demoneita, demoneita. Haamujenmetsästäjä Newkirk sanoo, että useimmiten demoniset riivaukset tai edes demoniset läsnäolot eivät ole syynä siihen mitä koetaan. ”Tavallinen” haamu voi myöskin riivata ihmisen. Sen voi tietää siitä, että joku käyttäytyy yhtäkkiä erityisen oudosti.

”Me näemme henkien aiheuttamia riivauksia koko ajan”, hän sanoo. ”Jos alat huomaamaan, että jonkun persoonallisuus on muuttunut radikaalisti, se voi olla merkki.”
 

Edelliset talonomistajat

Jos epäilet, että omistat kummitustalon, sinun kannattaa ehkä selvittää talon historia. ”Olin kerran eräässä huoneistossa”, psyykkinen meedio Negri sanoo, ”ja eräs nainen ei yksinkertaisesti pystynyt hengittämään makuuhuoneessaan. Hänellä ei ollut hengitysvaikeuksia, mutta huoneessa hän ei voinut hengittää. Sain selville, että hänen huoneensa oli palanut ja [edellinen] nainen oli kuollut.”

Jos koet asioita, joita et pysty selittämään, tutkimuksen tekeminen saattaa selvittää asioita. Toiveena on, että kun saat selville mitä on tapahtunut tai minkä kanssa olet tekemisessä, pystyt siten vähentämään kummittelua. Joitain paikkoja ei kuitenkaan vain voi puhdistaa historioistaan.

”Eräässä talossa tapahtui vähän kaikkea”, Negri muistelee. ”Amerikan intiaanien hautausmaa oli ollut huumetalona vuosia. Kun menin sinne ensimmäisen kerran, seitsemän ihmistä oli jo kuollut, yksi jokaisessa huoneessa. Näin ruumiita joka puolella. Puhdistin sen ja se silti palasi takaisin. Siihen liittyi varmasti jotain demonisia asioita.”
 

Fyysistä ja mentaalista hämmennystä

Hyvin samalla tavalla kuin hirnyrkit Harry Potter -sarjassa, kummittelulla voi olla kamalia vaikutuksia mielialaasi ja jopa fyysiseen olemukseesi. Se saattaa jättää sinut vihaiseksi tai heikoksi. Newkirk raportoi, että hän koki tällaisia tunteita tutkiessaan New Yorkissa sijaitsevaa Hinsdalen kummitustaloa.

”Se on paikka, jossa kummittelu on todella äärimmäistä. Siinä paikassa on jotain, mikä saa sinut hyvin hämmentyneeksi, kun menet sinne. Osa niistä asioista, joita aloimme nähdä ja kuulla siinä paikassa ­– mukaan lukien rummutusta ja outoja valoja – olivat hyvin hämmentäviä. Huomasin, että mielialani muuttui, kun olimme rakennuksessa ja minun piti poistua säännöllisesti.”
 

Kolme erilaista kummittelua

Newkirk lajittelee kummittelut kolmeen eri kategoriaan: älykäs, jäännös ja tarkoituksellinen. ”Ensin on klassinen kummittelu, eli älykäs kummittelu. Henki tuntuu olevan älykkäästi vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Toinen hyvin yleinen ihmisten havainnoima kummittelu on jäännös.”

Esimerkki jäännöskummittelusta on sellainen, minkä Negri kuvaili, palanut huoneisto, joka tuntui siltä kuin siellä olisi edelleen savua.

”Ne yleensä vaan tapahtuvat uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Kummitus ei oikein edes tajua, että talossa on ihmisiä. Se vain on. Se vain tapahtuu. Joskus se tapahtuu, koska traumaattinen kokemus tapahtui tiettynä päivämääränä. Siinä ei ole mitään älykästä, joten sille ei oikein voi tehdä mitään.”

Viimeisenä, tarkoituksellinen kummittelu liittyy enemmän eläviin, hengittäviin ihmisiin kuin kummituksiin.

”Se tulee ihmisiltä, jotka ovat panneet niin paljon energiaa ja pyrkimystä sen uskomiseen, että heidän talossaan kummittelee tai esine on riivattu, että he itse luovat kummittelun.”

Ajattele lapsia, jotka seuraavat urbaaneja legendoja ja säännöllisesti vierailevat muka kummittelevassa paikassa. He ruokkivat tarinaa niin paljon, että he oikeastaan avaavat paikan paranormaaleille tapahtumille.
 

Mitä tehdä, jos talossasi kummittelee

Sekä Newkirk että Negri ovat samaa mieltä siitä, että paras tapa kohdella kummitustaloa on tehdä vakaa kannanotto. Pitää puhua kotonasi olevalle hengelle ja kertoa sille aikeistaan.

”Yleensä useimmat kummitustaloissa asuvat ihmiset pystyvät elämään siellä normaalisti henkien kanssa. Jos se on jotain, mikä todella, aidosti vaivaa sinua, sano jotain yksinkertaista, kuten ”sinun täytyy lähteä”.”

Negri lisää, että tukeaksesi kannanottoasi, tee se sen nimessä, mihin uskot kaikista vakaimmin. Joillekin ihmisille se on kristinusko. Joillekin se on voima heidän sisällään. Laittamalla tuon lisäenergian kannanottoosi teet siitä vakuuttavamman. Lopulta, jos yrität käyttää salviaa, ole varovainen ja käytä sitä oikealla tavalla.

”Salvia on loistava, mutta mielestäni se on hieman yliarvostettu, koska se on todella raju. Se on niin puhdistava, että se muodostaa melkein tyhjiön. Aivan kuin puhdistaisit koko talosi pölystä ja sitten jättäisit ovet ja ikkunat auki hiekkamyrskyllä. Jos käytät salviaa ja puhdistat talosi, palaa sinne jonkin pyhän tai maagisen kanssa, jotta täytät sen uudelleen omalla tarkoituksellasi.”

Joten seuraavan kerran, kun uskot että jokin talossasi ei ole niin kuin pitäisi, pidä nämä selkeät merkit mielessä.

Lue lisää: 

Halloweenin kunniaksi – 5 kertomusta yliluonnollisista ilmiöistä

Viisi kuuluisaa kummitusjuttua, joille on täysin looginen selitys

Halloweenin kunniaksi – lue kummitusjuttu valkoisen naisen haamusta