Previous slide
Next slide

13 asiaa, jotka sinun tulee tietää ennen uuden koiranpennun hankkimista

koiranpentu
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Rebecca C. Walden
Ennen kuin uusi perheenjäsenesi saapuu, lue tämä tarkistuslista läpi ja varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat tavarat uutta karvaista kaveriasi varten.

 

Jämerä häkki

Koiranpennun koolle sopivan kopan hankkiminen on fiksu valinta. Tämä johtuu siitä, että häkki auttaa täyttämään nuoren koiran sekä emotionaaliset että fyysiset tarpeet – näin kertoo ainakin Dawn Hoover, joka työskentelee eläinlääkärinä Veterinary Relief Services -klinikalla. ”Tämä tila antaa pennulle turvapaikan ja on hyödyksi sisäsiistiyttä opeteltaessa”, hän sanoo. ”Hanki häkki, joka on tarpeeksi suuri, jotta koira pääsee kääntymään siinä ympäri ja makaamaan, mutta ei sen suurempi”, lisää Lauren Robinson, joka työskentelee Alabamassa Grayson Valley -lemmikkiklinikalla. ”Koirat eivät halua maata omissa ulosteissaan ja usein pidättelevät. Jos häkki on liian iso, on riskinä, että pentu tekee tarpeensa häkin takanurkkaan.” Etkö ole varma, minkä kokoisen pennun hankit? Etsi häkkiä, jossa on liikuteltavat seinät, jotta voit muuttaa sen sisäkokoa kasvavan koiran mukaan. 

Purulelut

Robinson suosittelee köysilelujen, pehmolelujen ja purulelujen hankkimista koiran hampaiden kasvamisvaihetta varten. Hän kuitenkin neuvoo, ettei selkää kannata kääntää liian pitkäksi aikaa. ”Tarkkaile aina pentua ja varmista, ettei se irrota leluista palasia ja syö niitä.”

Viehelelu

Haluatko kasvattaa iloisen, kiltin pennun? Yksi tärkeimmistä koiran kasvattamiseen liittyvistä asioista on Hooverin mukaan se, että pennun kanssa leikkii ja käy kävelyillä. Voi olla hyvä ajatus hankkia leluja, jotka helpottavat interaktiivisia leikkihetkiä. myös auttaa pentua pääsemään eroon patoutuneesta energiasta.

Korkealaatuinen koiranruoka

Tämä on yksi suurimmista jatkuvista kustannuksista koiranomistajana. Useimmat eläinlääkärit sanovat, ettei koiran ruokaan tarvitse käyttää omaisuuksia, mutta ruuan ainesosiin kannattaa kiinnittää huomiota ja pitää mielessä, että samalla tavoin kuin monilla muilla elämän osa-alueilla, sitä saa mistä maksaa. ”Ensimmäinen ainesosa, johon kiinnitän huomiota, on hyvälaatuinen proteiini sekä terveellinen vilja ja laatumerkintä”, sanoo Robinson. 

Koiranpentu & sisäsiisteysalustat

Ensimmäisten viikkojen aikana monet koiranomistajat tuntevat ehkä houkutusta helpottaa sisäsiisteyskoulutusta sisäsiisteysalustojen avulla. Robinsonin mukaan näin voi tehdäkin, mutta hän neuvoo, ettei alustoja kannata käyttää liian pitkään: ne saattavat vaikeuttaa opettamaan koiraa tekemään tarpeensa ulos. Nämä Yhdysvaltain kenneljärjestön sisäsiisteysalustat voivat olla hyödyllinen varuste, kun sopeudut arkeen uuden koiranpennun kanssa.

Kirppu- ja punkkihoito

Toinen suurehko mutta tarpeellinen hankinta koiranomistajalle on kirppu- ja punkinestohoidot. Hoover suosittelee keskustelemaan eläinlääkärin kanssa siitä, kuinka usein hoitoja tarvitaan. Hän suosittelee myös käyttämään eläinlääkäreiden suosittelemia tuotemerkkejä suojaamiseksi kirppuja, punkkeja ja sääskiä vastaan.

Terveelliset makupalat

Hoover suosittelee makupaloja, jotka eläinlääketieteellinen tutkimus on hyväksynyt. Lisäksi hän suosisi vähärasvaisia vaihtoehtoja, koska ne eivät lisää pennun ruokavalioon ylimääräisiä kaloreita tai roskaruokaa. Robinson lisää, että lemmikkienomistajien kannattaa myös valita kotimassaan valmistettuja tuotteita. ”Aiemmin on tullut esille tapauksia, joissa ulkomailta hankituista koiranleluista tai herkkupaloista löydettiin myrkyllisiä aineita”, hän sanoo.

Kaulapanta

Ennen kuin pentusi oppii kävelemään vierelläsi, kuonopanta saattaa auttaa pitämään teidät molemmat tyytyväisinä. Hoover suosittelee pantaa, joka auttaa estämään kiskomista samalla, kun se suojaa koiran niskaa. (Jos harkitset lyhytkuonoisen tai mutrunaamaisen rodun kuten ranskanbulldoggin hankkimista, Hoover suosittelee hankkimaan valjaat.) ”Käytöstapojen opettelu ei koskaan ole liian aikaista”, Hoover sanoo. ”Se on erityisen tärkeää isompien rotujen kohdalla, koska huonokäytöksisestä pennusta kasvaa pian 45-kiloinen kiusanhenki.”

Hihna

Hoover suosittelee aloittamaan litteällä nylonhihnalla. ”Nylon on pesunkestävä materaali ja se on saatavilla monissa eri väreissä, mikä auttaa omistajia, jotka haluavat koordinoida koiran kaulapantojen värit vuodenaikojen mukaan.”

Koiranpentu & peti

Pennulle kannattaa hankkia oma nukkumapaikka (joka ei ole sänky tai sohva). Hanki pesunkestävästä, hengittävästä kankaasta valmistettu koiranpeti. Hoover suosittelee valitsemaan lujatekoisen nylon-materiaalin tai memory foam -patjan, mutta tärkeintä on, että pedissä on vedenkestävä verhoilu.

Ruoka- ja vesikulhot

Saattaa olla houkuttavaa hankkia pirteät, kirkkaanväriset tai hauskasti kuvioillut kulhot lemmikille, mutta Hoover neuvoo jättämään muovikulhot välistä, sillä ne saattavat olla huokoisia ja pitää bakteereja. Hanki sen sijaan ruostumattomasta teräksestä tehty setti.

Harjausväline

”On tärkeää, että omistajat alkavat harjata koiriaan aikaisessa vaiheessa, jotta ne tottuvat harjaamiseen, tassujen käsittelyyn ja kasvojen pyyhkimiseen, jotta ne osaavat käyttäytyä hyvin, kun viet ne eläinlääkärille”, Hoover kertoo. 

Tunnistelaatat

Hoover suosittelee hankkimaan koiralle personoidun tunnistelaatan, koska se on helposti luettava ja hankalasti hukattava tunnistustapa. Koiran nimi ja omistajan puhelinnumero tulisi löytyä laatasta. Lemmikki kannattaa kuitenkin myös mikrosiruttaa. ”Kaulapanta saattaa mennä hukkaan tai lähteä irti, joten eläinlääkärin asentama mikrosiru on paras tapa varmistaa, että karvakaveri löytää tiensä kotiin.”

Lue lisää: 

Näin hillitset lemmikkien pahoja tapoja

6 tapaa kouluttaa koira fiksummaksi

13 faktaa, joita et tiennyt koirastasi