Previous slide
Next slide

Näillä keinoilla lemmikkisi sopeutuu, kun vauva tulee taloon!

lemmikki_vauva
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Katrina Warren
Pienillä valmisteluilla kaikki ovat turvassa ja onnellisia.

Lemmikki & vauva 

Uuden vauvan tulo taloon on jännittävää aikaa, ja se aiheuttaa isoja muutoksia talouden kaikille asukkaille, myös lemmikeille, jotka eivät välttämättä enää saa osakseen entistä määrää huomiota. Pienellä lisähuolenpidolla lemmikit voivat sopeutua uuden vauvan saapumiseen oikein hyvin. Tärkeintä on suunnitella huolella ja toimia järkevästi. 

Aloita muutosten teko, ennen kuin tuot vauvan kotiin

Lemmikin ei pidä yhdistää vauvaa mihinkään suureen muutokseen tai sen elämään negatiivisesti vaikuttavaan asiaan. Ala tehdä muutoksia lemmikin rutiineihin hyvissä ajoin ennen vauvan saapumista. Jos lemmikkiä ei enää jatkossa ruokita keittiössä tai päästetä makuuhuoneeseen, vauvan huoneeseen, sohvalle tai taloon sisälle, muutokset pitää aloittaa useita kuukausia etukäteen.

Korjaa käytösongelmat

Koirien käytösongelmiin, kuten hyppimiseen, hihnassa vetämiseen tai haukkumiseen, pitäisi puuttua hyvissä ajoin. Joudut ehkä palkkaamaan ammattikouluttajan varmistaaksesi, että koira vähintään istuu ja käy makuulle käskystäsi. Näin hillitset lemmikkien pahoja tapoja

Totuta uusiin näkyihin, ääniin ja hajuihin 

Monet lemmikit eivät ole koskaan ennen kuulleet vauvan itkevän, ja ääni voi olla aluksi koiran mielestä todella kova ja pelottava. Koiraa voi totuttaa ääneen lataamalla sovelluksen, joka soittaa itkevän vauvan ääniä. Soita sitä hiljaisella volyymillä, kunnes ääni ei enää kiinnosta lemmikkiä.

Harjoittele koiran ulkoiluttamista tyhjien vaunujen kanssa. Koiran ja vaunujen hallitseminen voi olla haastavaa, joten on turvallisinta aloittaa totuttelu koiran kanssa, kun vauvaa ei vielä tarvitse huomioida.

Varustele lastenhuone ja anna lemmikin katsella siellä ympäriinsä ja haistella vauvaan liittyviä esineitä, kuten talkkia ja puhdistusliinoja, hyvissä ajoin. Kun vauva on syntynyt, tuo sairaalasta kotiin vauvanhajuisia vaatteita tai peite, jotta lemmikki tottuu vauvan hajuun etukäteen.

Ensitapaaminen 

Kun esittelet vauvan koiralle, yritä saada joku muu pitelemään vauvaa alkutervehdyksen ajaksi. Älä hössötä, ja muista palkita koirasi rauhallinen käytös. On hienoa, jos lemmikki on utelias, tai jos se päättää sivuuttaa vauvan, sekin käy. Olisi ihanteellista, jos lemmikki yhdistäisi vauvan iloisiin aikoihin, joten muista kehua, hyväillä ja antaa herkkuja, kun vauva on läsnä. 

Lue lisää: 

Lemmikinomistaja – tämän eläinystäväsi haluaa kertoa sinulle! 

8 varmaa merkkiä, joista tiedät, että kissasi luottaa sinuun 

Totta vai tarua lemmikistä!