Previous slide
Next slide

Vältä nämä virheet lemmikkien kanssa

lemmikit
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Tohtori Katrina Warren
Useimmat lemmikinomistajat tekevät parhaansa tarjotakseen nelijalkaisille ystävilleen erinomaista hoivaa. Mutta jopa parasta tarkoittavat omistajat voivat tehdä virheitä. Eläinlääkäri, tohtori Katrina Warren kertoo yleisimmistä virheistä, joita kannattaa varoa.

1
Lemmikin ostaminen netistä

Lemmikin ostaminen netistä on riskialtista, koska silloin ei voi tietää, millaisissa oloissa lemmikki on kasvanut tai mikä sen terveydentila on. Pyri aina näkemään pentu sen synnyinpaikassa, mieluiten silloin, kun se vielä on emonsa kanssa. Varmista, että tilat ovat puhtaat ja pennut ovat luottavaisia ja hyvin hoidettuja. Harkitse toisena vaihtoehtona lemmikin adoptoimista löytöeläintalosta. Varaudu aina odottamaan ja matkustamaan löytääksesi sopivan lemmikin.

2
Omaan elämäntapaan sopimaton lemmikki

Älä koskaan valitse koiraa tai kissaa ulkonäön perusteella tai siksi, että näit rodun elokuvassa. Ole realistinen käytössäsi olevan ajan ja tilan suhteen. Mieti, kuinka paljon liikuntaa voit tarjota, paljonko rahaa voit kuluttaa hoitoon ja trimmaukseen ja kuinka pitkiä aikoja lemmikki joutuu olemaan yksin joka päivä. Lemmikin energiataso on tärkeä huomioida: jotkut omistajat haluavat viedä koiran juoksulenkille, toiset taas katsoa televisiota sylikoiran kanssa. Mieti tarkoin mitä haluat, jotta löydät elämäntyyliisi sopivan lemmikin.

3
Kissojen päästäminen ulos

Me kaikki haluamme pitää lemmikkimme turvassa ja terveinä. On tunnettu tosiasia, että kissan pitäminen sisällä pidentää sen elinkaarta, koska se vähentää riskiä tapella muiden eläinten kanssa ja ehkäisee auto- onnettomuuksia. Useimmat kissat elävät erittäin tyytyväisinä sisällä, kunhan niillä on paljon tekemistä. Harkitse kotiympäristön rikastamista hankkimalla kotiin kiipeily- ja raapimapuita, leluja ja kissanruohoa, ja varmista pääsy ikkunan ääreen. 

Lue syitä kissan kiukkuisuuteen 

4
Lemmikit & tylsistyminen

Kaikki lemmikit tarvitsevat ympäristön, jossa ne voivat elää lajilleen tyypillisellä tavalla. Kun lemmikit tylsistyvät, ne keksivät todennäköisemmin omat huvinsa, mikä johtaa usein tuhoisaan käyttäytymiseen, kuten järsimiseen, kaivamiseen, haukkumiseen ja huonekalujen raapimiseen. On tärkeää, että lemmikit saavat asianmukaista harjoitusta ja virikkeitä. Kun koiralle tarjoaa turvallisia puruleluja ja herkkuja sisältäviä aktivointileluja, se pääsee irti jyrsimiskäyttäytymisestä ja sen stressi helpottuu. Pidä lemmikillesi paljon seuraa ja ulkoiluta koiraasi aina, kun se on mahdollista.

5
Lemmikin ylipaino

Aivan kuten ihmisten keskuudessa, myös lemmikeillä on paljon liikalihavuutta. Ja aivan kuten ylipainoisilla ihmisillä siitä voi aiheutua vakavia haittoja terveydelle. Ylipainoiset lemmikit ovat alttiita sydänsairauksille, hengitysongelmille ja diabetekselle. Tarkkaile lemmikkisi painoa ja vähennä ravinnon energian määrää tai lisää liikuntaa, jos se on tarpeen.
 

Muita tavallisia virheitä

1
Älä anna kissoille lehmänmaitoa. Niiden elimistö ei sulata laktoosia, joten ne voivat ripuloida.

2
Älä anna usean kissan käyttää samaa hiekkalaatikkoa, koska ne eivät halua jakaa asioitaan.

3
Älä unohda vuositarkastuksia eläinlääkärillä. Ne ovat tärkeitä terveydelle.

Lue lisää: 

Tätä koiran- ja kissanvuodet oikeasti tarkoittavat

Totta vai tarua lemmikistäsi?

8 varmaa merkkiä, joista tiedät, että kissasi luottaa sinuun