Previous slide
Next slide

15 karmivinta tiedossa olevaa ufohavaintoa

ufo
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Taylor Markarian
Jos olet epäilijä, nämä 15 karmivinta ufohavaintoa saavat sinutkin uskomaan. Jos uskot jo, valmistaudu säikähtämään!

Betty ja Barney Hill

Tuntuu reilulta aloittaa lista yhdellä maailman kuuluisimmista ufohavainnoista ja -kaappaustapauksista: Betty ja Barney Hillin tapauksesta. Pari ajoi yöllä New Hampshiressä, kun kirkas valo näytti ryhtyvän seuraamaan heitä. Kun he lopulta pääsivät kotiin, oli päivä, heidän vaatteensa olivat likaiset ja repeytyneet, heidän kellonsa olivat pysähtyneet – eivätkä he muistaneet mitään. Puhuessaan psykiatrin kanssa he muistivat myöhemmin, miten avaruusoliot tutkivat ja häpäisivät heidät kaappauksen aikana. Tapausta tutki Project Blue Book, nykyään julkiseksi tehty ufo-salaisuus.

Barbara Lamb ja liskomies

Viljaympyröitä tutkinut psykoterapeutti nimeltään Barbara Lamb väitti, että liskomainen hahmo oli ilmestynyt eräänä päivänä hänen kotiinsa, kertoo Vanity Fair. Hahmo oli pitkä ja sillä oli pistävän keltaiset silmät. Lamb ei yleensä pitänyt käärmeistä tai liskoista, mutta hahmo vaikutti ystävälliseltä, joten hän kurkotti ja koski sen kättä. Silloin liskomies katosi yhtä nopeasti kuin oli ilmestynytkin.

Zimbabwen lapset ja maailmanloppu

Syyskuussa vuonna 1994 useiden ufojen kerrottiin leijailevan Zimbabwen Ruwassa sijaitsevan koulun yllä, kertoo Vanity Fair. Lapset, jotka olivat havainneet ufot, olivat kauhuissaan, kun heitä pyydettiin selittämään, mitä oli tapahtunut. He kuvailivat olentoja, joilla oli isot päät mutta ei nenää (vain kaksi aukkoa), eikä suuta, mutta niillä oli pitkät, mustat hiukset. Lapset sanoivat, että olennot olivat pukeutuneet tummiin pukuihin ja viestivät telepaattisesti. ”’Luulen, että se liittyy johonkin, mikä tapahtuu pian,’” sanoi yksi pieni tyttö. ’Luulin, että ehkä maailma loppuu. Ne kertoivat meille, että maailma loppuu. En edes tiedä. Ajatus vain juolahti mieleeni. Olento ei sanonut mitään, vaan puhui vain silmillään.’”

Rendleshamin ufotapaus

”Britannian Roswellina” tunnettu Rendleshamin ufotapaus on yksi kuuluisimmista ufohavainnoista. Mistä syystä? Koska tapauksen todistajat joulukuussa vuonna 1980 olivat Yhdysvaltain armeijassa ja heidän lausuntoaan pidettiin siitä syystä hyvin uskottavana. He kertoivat nähneensä avaruusaluksen kiitävän metsän läpi. Kun he menivät katsomaan sitä, näytti siltä kuin koko alus olisi ollut outojen hieroglyfien peitossa. Ilmeisesti kyseessä oli kuitenkin pila, jonka brittiarmeija oli järjestänyt Yhdysvaltain sotilaille.

O’Haren kansainvälisen lentokentän ufohavainto

7. marraskuuta vuonna 2006 United Airlines -lentoyhtiön lento 446 oli lähdössä Chicagon O’Haren kansainväliseltä lentokentältä, kun runsaat kymmenen lentoyhtiön työntekijää näki oudon metallisen aluksen leijailevan lähtöportin yläpuolella. Myöhemmin he kertoivat, että se leijaili paikallaan monta minuuttia ennen kuin syöksyi suoraan ylöspäin pilvien läpi. Oudointa oli se, että ufoa ei havaittu lentokentän tutkassa kaikista todistajista huolimatta. FAA (liittovaltion ilmailuhallinto) ei suostunut tutkimaan tapausta, vaan väitti sen johtuneen ”sääilmiöstä”.

Melbourne 350

Yli 300 opiskelijaa ja opettajaa Melbournen Westall High Schoolista, Australiasta, näki jotain uskomatonta 6. huhtikuuta vuonna 1966, kertoo New York Post. He kaikki näkivät viisi lentokonetta, jotka yrittivät saartaa ja vangita ufon. Kamppailu jatkui jonkun aikaa ennen kuin ufo livahti pakoon ja katosi näkyvistä. Kerrotaan, että koulun rehtori ja jopa oudot mustapukuiset miehet kielsivät oppilaita ja opettajia koskaan kertomasta näkemästään, vaikka tapahtumilla oli monta sataa todistajaa.

Robert Matthews ja kadonnut aika

CBS Reality -kanavan mukaan ilmavoimien lentäjä Robert Matthews nousi bussista Massachusettsin Cape Codissa ilmoittautuakseen ensimmäiselle ulkomaan komennukselleen vuonna 1966. Matthews näki outojen valojen ilmestyvän syrjäiselle alueelle, jolta bussikuski oli käskenyt hänen soittaa auto noutamaan häntä tukikohtaan. Säikähtänyt Matthews käytti kolikkopuhelinta soittaakseen tukikohtaan toista kertaa, omasta mielestään viisi minuuttia myöhemmin. Puhelimeen vastannut henkilö kertoi, että bussi oli saapunut noutamaan häntä viisi minuuttia bussin saapumisen jälkeen, mutta kuski ei löytänyt häntä. Todellisuudessa kahden puhelun väliin oli jäänyt kokonainen tunti. Tätä ilmiötä kutsutaan ”kadonneeksi ajaksi” ja se liitetään usein ufokaappaustapauksiin.

Broad Havenin ala-asteen piirrokset

BBC:n mukaan vuonna 1977 ryhmä koululaisia Broad Havenin ala-asteelta väitti nähneensä ufon lähellä leikkikenttäänsä. Koulun opettajat kieltäytyivät uskomasta heitä, mutta kun lapset erotettiin toisistaan ja heitä pyydettiin piirtämään kuvia kokemuksestaan, he kaikki piirsivät samanlaisen kuvan lentävästä lautasesta.

Frederick Valentichin katoaminen

Australialainen lentäjä Frederick Valentich lensi Bassinlahdella, kun hän kohtasi jotain, mitä ei kyennyt tunnistamaan, kertoo News.com.au-uutissivusto. Hän otti radioyhteyden lennonjohtoon ilmoittaakseen oudosta aluksesta, jollaista ei ollut nähnyt koskaan ennen ja joka kierteli hänen ympärillään kuin häntä pilkaten. ”Se leijailee, eikä se ole lentokone,” olivat viimeiset sanat, jotka Valentich sanoi ennen kuin katosi koneineen ikihyviksi.

Fred Crisman ja Harold Dahl

Vuonna 1947 Harold Dahl oli Pugetin salmella poikansa ja koiransa kanssa. History.com-sivusto kertoo, että Dahl näki heidän yläpuolellaan kuusi outoa lentävää alusta, joista yksi putosi 450 metriä taivaalta ja suoraan alla olevaan veteen. Iskussa hajonnut metalli satutti hänen poikaansa ja tappoi hänen koiransa. Dahl kertoi töissä esimiehelleen Fred Crismanille, mitä oli tapahtunut, ja Crisman tuli vahvistamaan asian omasta puolestaan. Pian sen jälkeen mustaan pukuun pukeutuneen miehen piti ilmestyä Dahlin luo ja kieltää häntä puhumasta tapauksesta enää koskaan – sanotaan, että tapahtuvat toimivat inspiraationa elokuvalle Men In Black.

Washingtonin karuselli

Vuonna 1952 sattunut havainto, jossa seitsemän tuntematonta esinettä ilmestyi suojeltuun ilmatilaan lähellä Pentagonia, jäi videolle. Alukset havaittiin tutkalla, ja suihkukoneet lähettiin välittömästi tutkimaan näitä epäilyttäviä, outoja koneita. Kun amerikkalaiset suihkukoneet lähestyivät tuota ilmatilaa, seitsemän esinettä kuitenkin katosivat tutkalta. Kun suihkukoneet laskeutuivat, esineet palasivat taas tutkalle. Presidentti Harry S. Trumanille ilmoitettiin asiasta, ja ilmavoimien tiedustelujohtaja Sanford järjesti lehdistötilaisuuden, jossa sanoi, että tarina oli tullut ”uskottavilta todistajilta, jotka olivat todistaneet monenlaisia uskomattomia asioita. Yritämme ratkaista näiden havaintojen taustaa.” Ratkaisua ei kuitenkaan löytynyt.

Japan Airlinesin lento 1628

Vuonna 2001 FAA:n entinen virkamies John Callahan kertoi konferenssissa korkea-arvoisille virkamiehille, että vuonna 1986, Japan Airlinesin lento 1628 oli matkalla Pariisista Tokioon, kun sen miehistön jäsenet havaitsivat useita ufoja. TV-dokumentissa American Heroes Channel kerrotaan, että koneen miehistö ilmoitti havainneensa useiden ufojen ympäröivän lentokonetta, ja että yksi niistä oli neljä kertaa lentokonetta suurempi. Kone teki hätälaskun Alaskan Anchorageen, missä lentokentän työntekijät vahvistivat havainnon.

Muscarello-Exeterin tapaus

Oli vuosi 1965 Exeterissä, New Hampshiressa, kun Norman Muscarello -niminen liftari näki metsässä viisi välähtelevää punaista valoa. Kuten TV-kanava WMUR kertaa, valojen lähde liikkui äkisti häntä kohti valtavalla vauhdilla. ”Poliisi tutki aluetta ja että hekin kertoi nähneensä samat punaiset valot, jotka kiisivät pois näkyvistä. Nykyään tapausta juhlistetaan vuotuisella Exeter Ufo Festivalilla.

Koputus Rick Sorrellin oveen

Vuonna 2008 käsittämättömän suuri lentävä alus leijaili Texasin Stephenvillen yläpuolella. Monet ihmiset näkivät sen, ja Mutual Ufo Networkin mukaan lentäjä nimeltään Steven Allen kertoi, että epätavallinen lentokone lensi noin 2800 kilometriä tunnissa ja että taisteluhävittäjät jahtasivat sitä. Myöhemmin mies nimeltään Rick Sorrells sanoi nähneensä saman näyn ollessaan metsästämässä. koputti hänen ovelleen ja sanoi: ”Poika, aseemme ovat samanlaiset kuin teillä, mutta meillä on niitä enemmän. Ole hiljaa ja pidä näkemäsi asiat omana tietonasi.”

Richard French ja hukkunut ufo

1950-luvulla oli everstiluutnantti Richard Frenchin vuoro selitellä ufo-ilmiöitä hallitukselle. Oli vain yksi ongelma: Everstiluutnantti näki avaruusolioiden alukset omin silmin, kertoo Daily Mail. Vuonna 2013 pidetyssä kansalaistilaisuudessa tuolloin 83-vuotias vanhus kertoi ensi kertaa totuuden siitä, mitä hän nuorena miehenä näki St John’sissa ja Newfoundlandissa: kaksi ufoa, jotka olivat pudonnut maahan ja uponneet veteen, sekä avaruusolennot, jotka yrittävät korjata niitä. Lopulta ne onnistuivat ja lähtivät taas lentoon. French ei maininnut ufoja tapahtumaa koskevassa raportissaan. Sehän kuulostaa hallituksen keksimältä peitetarinalta…
 
Lue lisää: 

7 avaruudessa kiellettyä ruokaa

12 kuvaa jääkarhuista, jotka sulattavat sydämesi

13 faktaa avaruudesta