Previous slide
Next slide

7 tapaa, jolla täysikuu sotkee tunteitasi

täysikuu_tunteet
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Täysikuu valaisee tähtimerkistä riippumatta sekä hyvät että pahat puolet sisimmässämme.

Kuun keinuttama

Pitkään uskottiin, että täysikuu teki ihmisistä hulluja. Vaikka se ei ehkä muutakaan ihmisiä ihmissusiksi tai vie ketään psykiatriselle osastolle, siinä täytyy olla jotain perää, että meillä on tunneside kuuhun, eikö niin? Los Angelesissa asuva astrologi Athena Perrakis kertoo: ”Täysikuu vaikuttaa kehoihimme ja se vaikuttaa meriimme. Koska meissä on suhteellisesti niin paljon vettä, on helppo ymmärtää, kuinka kuu saattaa vetää meitä puoleensa kuten merta.” Perrakis sanoo, että täysikuun aika on nousuveden aikaa tunteille, ja kannattaa varoa, ettei joudu virran vietäväksi.

Se vahvistaa tunnereaktioita

Kaikissa meissä on valoisa ja pimeä puoli. Olivatpa vahvimmat piirteesi positiivisia tai negatiivisia, Kuu vaikuttaa niihin ja vahvistaa niitä. Perrakisin mukaan täysikuulla on taipumus tuoda molemmat puolet esiin. ”Kirjaimellisessa mielessä täysikuu laajentaa ja suurentaa kaikkea.” Esimerkiksi tähtimerkki oinas on kunnianhimoinen, menevä ja miellyttävä. Oinaan positiivinen puoli täysikuun aikana näkyy suurempana haluna olla sosiaalinen ja jakaa mielipiteensä muiden kanssa. Oinas voi kuitenkin olla hyvin itsepäinen. ”Oinasta hallitsee Mars, joka on sodan planeetta. He eivät välttele konflikteja etenkään keskusteluissa. Täysikuun aikaan he voivatkin tuntea olonsa kiihtyneiksi.” Jos päädyt kiivaaseen keskusteluun oinaan kanssa täysikuun aikaan, valmistaudu yhteenottoon, sillä he ovat taipuvaisia suuttumaan eivätkä pidättele mitään.

Se vahvistaa tunteita

Kuu saattaa voimistaa tähtimerkin luonnollisia piirteitä mutta myös saada ihmiset tuntemaan intensiivisemmin. Tämä voi olla hyvä tai huono asia riippuen siitä, missä mielentilassa olet kuun noustessa. Esimerkiksi intohimoinen skorpioni on jo valmiiksi intensiivinen tähtimerkki, joten täysikuu voi todella kuumentaa heidän tunteitaan. ”Skorpioni on horoskoopeista synkin, mikä tarkoittaa, että se käyttää kaiken vesienergian jonka se jakaa ravun ja kalojen kanssa ja vie sen syvempään, pimeämpään paikkaan”, Perrakis kertoo. Lisäksi skorpioni tunnetaan tähtimerkeistä seksuaalisimpana, ja tämä voi näkyä täyden kuun aikaan kahdella tavalla: skorpioni saattaa osoittaa ääretöntä läheisyyttä, mutta huonona puolena tämä voi myös aiheuttaa draamaa, itsepäisyyttä ja kontrolloinnin tarvetta. Kalat, vaikka myöskin intohimoinen, on skorpionin lähes täydellinen vastakohta tässä suhteessa. Intensiivisten tunteiden näyttämisen sijaan kalat avaa itsensä tunteille. ”Kaikista tähtimerkeistä kalat on kaikista empaattisin. Tämä voi olla hieno asia täydenkuun aikaan. Se saattaa saada sinut tuntemaan olosi hyvin läheiseksi ihmisten kanssa. Jos olet kuitenkin liian empaattinen etkä suojaa energiaasi hyvin, saatat lopulta tuntea olosi hyvin loppuun kulutetuksi.” Hyvä puoli kuitenkin on, että kalat saattaa myös tuntea olonsa entistäkin inspiroituneemmaksi täyden kuun aikaan.

Se antaa enemmän energiaa

Täysikuu voi myös johtaa lisääntyneeseen energiantunteeseen, jonka jokainen tähtimerkki käsittelee eri tavalla. Esimerkiksi leijona reagoi täydenkuun energiaan eri tavalla kuin neitsyt. ”Leijona rakastaa täysikuuta, koska intohimo, luovuus ja into ovat hänelle tärkeitä asioita”, sanoo Perrakis. ”Leijona haluaa kaiken aikaa päästä käsiksi suurempiin energiavarantoihin, joten täydenkuun aikaan leijonat ovat erittäin meneviä, erittäin innokkaita [ja] mahdollisesti luomassa jotain uutta. Leijonilla on taipumusta yrittäjyyteen, joten he käyttävät täyden kuun energiaa uusien hankkeiden aloittamiseen.” Näiden piirteiden synkkä puoli kuitenkin tarkoittaa, että leijonasta saattaa tulla yli-innokas ja jopa dominoiva ja määräilevä. Neitsyt puolestaan nauttii täysikuun tuomasta energiapiikistä, koska se sallii heidän olla tuotteliaampia työssään. ”Neitsyet rakastavat järjestystä sekä asioiden tärkeysjärjestykseen laittamista, ja heitä ylimääräinen energia auttaa saamaan enemmän töitä tehdyksi.”

Se valaisee

Täysikuu toki tarjoaa enemmän valoa kuin muut kuun kierron vaiheet, mutta sen valaiseva vaikutus ulottuu myös omaan tietoisuuteen ja oivaltamiseen. Neitsyet eivät pidä tästä paljonkaan, sillä he eivät viihdy valokeilassa samalla tavoin kuin monet muut tähtimerkit. ”Neitsyet eivät mielellään ole huomion tai keskustelun keskipisteessä”, Parrakis kertoo. ”Kutsun täysikuuta aina astrologiseksi valokeilaksi, sillä se korostaa kaikkea, mitä se koskettaa. Tämä tekee neitsyen olon hieman epämukavaksi.” Härät ovat kokonaan toinen juttu. ”Kuun suurentava energia voi itse asiassa auttaa [härkiä] näkemään prioriteettinsa selkeämmin. Kuu voi itse asiassa valaista polun saavutuksiin ja menestykseen.” Kuun ylitsevuotava kirkkaus saattaa hermostuttaa toiset, kun taas toisille se on voimallinen opas.

Se horjuttaa

Vaikka kauriit nauttivatkin täydenkuun mukanaan tuomasta menestyksestä, kokonaisuudessaan tämä aika voi olla heille vaikeaa. Täysikuun tuoma lisäenergia ravistelee totuttuja rutiineja. Kun tunteet horjuvat ja vahvistuvat, täysikuu on epävarmuuden aikaa, ja jos kauriit kammoavat jotain niin se on juuri epävarmuutta. Siksi he eivät pidä täysikuusta. ”Kauriit pitävät elämässään mielellään tasapainoa yllä. Heidän tavoitteenaan on rakentaa horjumaton perusta ja edetä elämässä”, Perrakis sanoo. ”He eivät pidä energioista, jotka horjuttavat heidän ympäristöään, vaan se saa heidän olonsa epämukavaksi.” Siinä, missä täydenkuun aiheuttama epävarmuus saattaa turhauttaa kauriita, jousimies ja vesimies kukoistavat siinä. Vesimiehet pitävät täysikuusta, koska he aloittavat mielellään uusia asioita. Tämä tähtimerkki rakastaa muutosta, joten Kuun aiheuttama horjuminen ei vaivaa heitä. Myös jousimies on asiasta yleensä positiivisella kielellä. ”Jousimies pystyy pitämään hauskaa täydenkuun aikaan enemmän kuin muut, koska jousimies on vapauden tähtimerkki”, hän selittää. ”He pitävät täysikuuta tilaisuutena rikkoa vanhoja tapoja, löytää uusia tapoja luoda jännitystä tai päästä irti kierteestä, jossa he ovat olleet jumissa.”

Se tekee oikukkaasta ravusta oikukkaamman

Rapu on tähtimerkeistä erityisen vahvasti sidoksissa Kuuhun, joten kaikki täysikuuhun liittyvä iskee heihin kahta kovemmin. ”Rapu tähtimerkkinä tuntee kaiken hyvin intensiivisesti erityisesti, jos sillä on tekemistä kotiasioiden kanssa”, Perrakis kertoo. ”Täydenkuun aikaan tämän valoisa puoli on se, että ravuilla on enemmän energiaa kuin koskaan viestiä tunteitaan, rakastaa perhettään ja olla intiimi kumppaninsa kanssa. Kolikon kääntöpuoli on se, että heidän omat tunteensa voivat olla heille liikaa.” Joten rapu, älä ylläty jos sinua itkettää paljon täydenkuun aikoihin, koska tunteesi paisuvat etkä Perrakisin mukaan pysty kontrolloimaan niitä. Myös tavallisesti seikkailunhaluiset, seuralliset ja hauskuutta rakastavat kaksoset saattavat olla vaikeuksissa. ”Toisinaan kaksoset tuntee olonsa väärinymmärretyksi. He saattavat tuntea olonsa eristetyksi ja yksinäiseksi, ja siitä kaksoset eivät pidä”, Perrakis kertoo.
 
Kuvateksti: ”Siksi täydenkuun aikaan härkä saattaa huomata olevansa ahdistuneempi rahasta.”

Rahahuolia härälle

”Härkä on keskittynyt raha-asioihin”, huomauttaa Perrakis. ”Siksi täydenkuun aikaan härkä saattaa huomata olevansa ahdistuneempi rahasta.” Täysikuu saattaa tarjota paljon potentiaalia menestykseen raha-asioissa, mutta se saattaa myös aiheuttaa härässä tavallista enemmän huolta. Sen sijaan vaakaa eivät materiaaliset asiat hetkauta, vaan tämä tähtimerkki keskittyy pikemminkin luomaan harmoniaa muiden välille. Tämä itsessään saattaa aiheuttaa ahdistusta täydenkuun aikaan. ”Täysikuulla on taipumusta tuoda ihmisissä esiin intensiivisempää energiaa, joten vaa’an on hankalampi pitää yllä tasapainoa. Jos tilanteessa on oinas riitelemässä härän kanssa rahasta, vaaka tahtoo miellyttää molempia, ja täydenkuun aikaan tämä on vaikeampaa kuin tavallisesti.”

Kuinka selviytyä täysikuusta

Vaikka et tietenkään pysty tekemään mitään estääksesi täysikuuta tapahtumasta, pystyt silti vaikuttamaan itseesi. Jos huomaat olevasi tavallista ärtyisämpi tai negatiivisempi täydenkuun aikaan, hellitä hetkeksi. ”Tietoisuus on kaikista tärkeintä kaikille tähtimerkeille”, Perrakis summaa. ”Mieti tähtimerkkisi vahvimpia piirteitä. Miltä nuo piirteet näyttävät, jos niille antaa turbolatauksen energiaa? Sinun on itse oltava tästä tietoinen, jotta pystyt ymmärtämään, miten ihmiset reagoivat sinuun.” Jos tiedät, että Kuu aiheuttaa sinussa ylimääräistä energiaa tai liikaa tunteita, pohdi, miten voit ohjata sen positiivisella tavalla. Sen sijaan, että jäisit kuun armoille, käytä sitä eduksesi.

Lue lisää: 

10 aavemaista kuuhun liittyvä faktaa, joita et tiennyt  
 
10 kuuhun liittyvää faktaa, joita tieteilijät koittavat selvittää 

Mitä syntymäpäiväsi kertoo luonteestasi?