Previous slide
Next slide

Oktoberfest: Sinut on kutsuttu maailman suurimmille olutjuhlille

oktoberfest
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Münchenin Oktoberfest on ainutlaatuinen juhla, joka houkuttelee Saksaan vieraita eri puolilta maailmaa. Ennen kuin kumoat ensimmäisen tuopillisen, sinun on kuitenkin hyvä tietää muutama asia maailman suurimmasta olutfestivaalista.

Ensimmäinen Oktoberfest juhlisti Baijerin kruununprinssi Ludvigin avioliittoa prinsessa Therese von Sachsen-Hildburghausenin kanssa vuonna 1810.

16-päiväinen juhlinta alkaa, kun Münchenin pormestari työntää puisen hanan oluttynnyriin ja huutaa: ”O’zapft is!” joka tarkoittaa suunnilleen: ’Se on korkattu!’

Oktoberfestiä ei peruta aivan helposti, mutta niin on tapahtunut 24 kertaa, muun muassa maailmansotien, Preussin sodan ja koleraepidemioiden vuoksi.

Juhlijoilta häviää noin 4 000 esinettä juhlien aikana. Tyypillisenä vuonna löytötavaroihin päätyy yli 200 matkapuhelinta ja yli 250 silmälasit.

Yli viisi miljoonaa litran oluttuoppia juodaan joka vuosi.

Tuoppia ei kuitenkaan kannata yrittää varastaa. Siitä saa sakot, ja vartijat takavarikoivat joka vuosi jopa sata tuhatta tuoppia matkamuistoa himoitsevilta vierailta.

Juhlien aikana on tarjolla noin seitsemän miljoonaa litraa olutta.

Muista, että Oktoberfestin olut voi olla voimakkaampaa kuin mihin olet tottunut. Yleensä siinä on noin kuusi prosenttia alkoholia.

Hyvä aika käydä juhlilla on toinen sunnuntai. Silloin noin 400 muusikkoa soittaa ulkoilmakonsertissa.

Historiallinen Oktoberfestin olut on nimeltään Märzen ja se on pohjahiivaolut, jota on kypsytetty vähintään 30 päivää.

Olut pannaan Reinheitsgebot-standardin mukaan, joka on peräisin vuodelta 1487. Oluen valmistuksessa saa käyttää vain kolmea ainesosaa: vettä, mallasohraa ja humalaa.

Oktoberfestin kuuluisat tarjoilijat pystyvät kantamaan kymmenen litran tuoppia kerralla.

Humalassa sammuneista käytetään sanaa ”bierleichen”, joka tarkoittaa ’olutruumiit’.