Previous slide
Next slide

Upeat järvet Bled, Boden, Como, Lomond ja Saimaa

vprd130745_b
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Annemarie Schaefer
Vieraile Euroopan upeimmilla järvillä.

Bledjärvi: Slovenia

Bledjärvi lepää jylhissä vuoristomaisemissa Juliaanisten Alppien ja Karavankien syleilyssä. Järven keskellä kohoaa viehättävä pikkusaari, jolle rakennettu Neitsyt Marian kirkko, kellotorni ja linna ovat vierailun arvoisia kohteita.

Bodenjärvi: Itävalta, Saksa, Sveitsi

Tämä järvi kuuluu kolmelle valtiolle. Itävallan puoleinen ranta on tunnettu Bregenzissä pidettävistä vuotuisista festivaaleistaan. Samoissa maisemissa on seikkaillut myös James Bond elokuvassa Quantum of Solace. Saksan ja Sveitsin puoleisilla rannoilla voi ihastella kukkaloistostaan kuuluisaa Mainaun saarta tai Stein am Rheinin hurmaavaa vanhaakaupunkia.

Saimaa: Suomi

Todelliselle järvien ystävälle Saimaa on täydellinen lomakohde. Sokkeloinen järvialue koostuu lähes 120:stä kimaltelevan sinisestä järvestä ja 14 000 saaresta. Siellä voi soudella, kalastaa, sukeltaa, patikoida, pyöräillä ja marjastaa. Myös itikoiden huitominen käy ajanvietteestä.

Comojärvi: Italia

Comojärven rantaa täplittävät kauniit huvilat ja puutarhat. Ei ihme, että seutu on jo kauan vetänyt puoleensa George Clooneyn tapaisia kuuluisuuksia. Shoppailun ystävät rakastuvat alueen laadukkaisiin silkki- ja nahkatuotteisiin sekä designvaatteisiin. Putiikeista ja alennusmyynneistä voi tehdä todellisia löytöjä!

Loch Lomond: Skotlanti

Kunnioitettavat 39 kilometriä pitkä Loch Lomond edustaa skottijärvien aatelia. Sen kauniit maisemat huokuvat rauhaa, jonka huomassa mieli lepää. Eniten Loch Lomondista saa irti, kun osallistuu ohjatulle veneretkelle. Kiertoajelu vie keskelle koskematonta luontoa, komeita linnoja ja veden yllä liiteleviä kalasääskiä.