Previous slide
Next slide

Äyriäispasta

ayriaispasta
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Osta pakastettu merenherkkupakkaus ja kuumenna ainekset valkosipulilla maustetussa viinissä, johon lisäät ranskankermaa ja tomaattia sekä hiukan mausteita. Saat pastalle maukkaan ja upean kastikkeen, joka näyttää valmiina todellista monimutkaisemmalta valmistaa. Hyvä vierasateria siis!

Valmistelut 15 minuuttia
Kypsennys 15 minuuttia
4 annosta

400 g spagettia tai nauhapastaa
2 rkl oliiviöljyä
3 hienonnettua valkosipulinkynttä
4 rkl kuivaa valkoviiniä tai vermuttia
250 g neljään osaan lohkottuja minitomaatteja
2 pkt (à 250 g) pakastettua merenherkut-sekoitusta
(katkarapuja, mustekalaa, simpukoita yms.)
3 rkl ranskankermaa
25 g tuoretta karkeasti hienonnettua persiljaa

1. Keitä pasta
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi.

2. Kuumenna merenherkut
Kuumenna öljy paistokasarissa sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Lisää joukkoon valkosipuli ja viini tai vermutti. Hauduta seosta miedolla lämmöllä minuutin ajan. Lisää sen jälkeen joukkoon lohkotut tomaatit ja äyriäissekoitukset. Kypsennä edelleen miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 3–4 minuuttia, kunnes tomaatit pehmenevät ja äyriäiset sulavat ja kuumenevat. Älä päästä seosta kiehumaan, etteivät ravut sitkisty. Pakastetut äyriäiset on kiehautettu ennen pakastamista. Sekoita kuumaan liemeen lopuksi ranskankerma ja mausta seos tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoa
Valuta pasta lävikössä ja kumoa lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Nosta äyriäiskastike pastan päälle ja ripottele sen pinnalle persilja. Sekoita pasta hyvin ja tarjoa heti.

Ostovihje: Pakastetut äyriäissekoitukset sopivat hyvin tämän kaltaisiin ruokiin. Ne sisältävät usein käyttövalmiita kuorittuja meriravun pyrstöjä ja katkarapuja, erilaisia simpukoita ja mustekalarenkaita. Tässä ohjeessa sekoitus lisätään kuumaan liemeen, jossa se ehtii sulaa, mutta sen voi sulattaa myös etukäteen hitaasti jääkaapissa, jolloin mehukkuus säilyy.

Annoksen ravintosisältö
• 527 kcal (2193 kJ) • 34 g proteiinia • 13 g rasvaa (josta tyydyttynyttä rasvaa 4 g) • 64 g hiilihydraattia

Lue lisää: 

Lohi-parsakaalirisotto

Kesäisen kevyt kalawokki

Fenkoli-katkarapukeitto