Previous slide
Next slide

Äyriäissalaatti yrtti-sitruunakastikkeessa

ayriaissalaatti
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Tämän herkullisen salaatin kastikkeeseen antaa lisämakua simpukoiden ja katkarapujen keitinvesi.

4 annosta
Valmistelu: 5 minuuttia
Kypsennys: 15 minuuttia + jäähdytys

2 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl kuivattua rakuunaa
1/2 tl kuivattua oreganoa
12 kampavenussimpukkaa hyvin pestynä
3 1/2 dl isoja katkarapuja kuorittuna ja suolet poistettuna
2 1/3 dl kampasimpukoita halkaistuna
1/2 dl tuoretta sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 1/2 tl Dijon-sinappia
2 sellerinvartta halkaistuna ja leikattuna noin kuuden sentin paksuisiksi paloiksi
2 punaista paprikaa kuutioina
3/4 dl silputtua persiljaa

1. Sekoita isossa kattilassa valkoviini, rakuuna ja oregano ja kiehauta korkealla lämmöllä. Lisää kattilaan kampavenussimpukat ja keitä kannen alla 4-5 minuuttia kunnes simpukat aukeavat (ala seuraamaan tilannetta 3 minuutin jälkeen). Nosta simpukat kattilasta sitä mukaa kun ne aukeavat (poista aukeamattomat) ja jätä keitinliemi odottamaan. Kun simpukat ovat jäähtyneet tarpeeksi, poista kuoret ja ota liha talteen suureen kulhoon.

2. Keitä lientä hetki miedolla lämmöllä. Lisää katkaravut ja keitä 3-4 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Nosta katkaravut kattilasta reikäkauhan avulla ja jätä liemi odottamaan. Kun katkaravut ovat jäähtyneet tarpeeksi, puolita ne ja lisää simpukoiden sekaan.

3. Jatka liemen keittämistä miedolla lämmöllä. Lisää kampasimpukat ja keitä noin 2 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Nosta simpukat reikäkauhalla kulhoon ja ota keitinliemi talteen. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja mittaa reilu 1 dl liemestä keskikokoiseen kulhoon.

4. Vatkaa liemi, sitruunamehu, öljy ja sinappi kulhossa. Kaada kastike äyriäisten päälle. Lisää selleri, paprika ja persilja ja sekoita. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.