4 HENGELLE
Valmistelu: 20 minuuttia + vetäytyminen
Paistoaika: 10 minuuttia
2 tölkkiä (400 g) valutettuja ja huuhdeltuja kikherneitä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 pieneksi silputtu vihreä chilipaprika
2 rkl silputtua tuoretta korianteria
1 pieni vatkattu kananmuna
2 rkl jauhoja
2 rkl kasviöljyä
4 täysjyväpitaleipää
½ sitruunan mehu
85 g hummusta
Salaatti
100 g silputtua punakaalia
1 kuorittu ja raastettu porkkana
1/3 tikuiksi leikattu kurkku
1 hienonnettu pieni punasipuli
1. Valmista falafel: Laita kikherneet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja soseuta ne sileäksi tahnaksi. Lisää valkosipuli, kumina, ja jauhettu korianteri ja soseuta jälleen sileäksi. Lisää chili, tuore korianteri, kananmuna ja 1 rkl jauhoja. Soseuta. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Siirrä kulhoon ja anna vetäytyä noin puoli tuntia.
2. Tee salaatti. Yhdistä kaali, porkkanaraaste, kurkkutikut ja sipuli kulhossa. Laita sivuun.
3. Jauhota kätesi kevyesti jäljellä olevilla jauhoilla ja muotoile kikherneseoksesta kahdeksan pihviä. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista pihvejä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat rapeutuneet ja muuttuneet kullanruskeiksi. Valuta hyvin talouspaperin päällä.
4. Lämmitä pitaleipiä tällä välin joko paahtimessa tai pannulla ja sekoita sitruunamehu hummuksen sekaan, jotta se juoksettuu hieman. Leikkaa pitaleipiä pituussuunnassa, jotta niiden sisään syntyy tasku. Levitä 1 rkl hummusta jokaisen leivän sisään, täytä kahdella falafelilla ja salaatilla. Tarjoile heti.