Previous slide
Next slide

Fenkoli-katkarapukeitto

fenkolikatkarapu
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Fenkoli on ehkäpä ainoa kasvis, jonka maku muistuttaa karkkia, sillä siinä on hieman lakritsainen vivahde. Toisin kuin karkit, tämä sipulikasvi on tupaten täynnä vitamiineja ja sen voi valmistaa mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla.

6 annosta
Valmistelu: 15 minuuttia
Kypsennys: 20 minuuttia

50 g voita
1 iso sipuli pilkottuna
1 iso fenkoli ohueksi pilkottuna ja lehdet silputtuna koristelua varten
2 rkl vehnäjauhoa
8,25 dl vähärasvaista (1%) maitoa
4,75 dl kala- tai kasvislientä
1 laakerinlehti
450 g pakastekatkarapuja keitettynä ja kuorittuna
suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 tomaattia kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioituna
1/2 sitruunan mehu

1. Sulata voi paistinpannussa ja kuullota sipulia ja fenkolia noin 5-8 minuutin ajan kunnes ne pehmenevät, mutta älä ruskista. Ripottele jauhot pannulle ja paista vielä minuutin ajan.

2. Nosta pannu hetkeksi sivuun ja sekoita joukkoon maito ja liemi. Siirrä takaisin levylle ja kiehauta. Lisää laakerinlehti, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa 15 minuuttia.

3. Poista laakerinlehti ja lisää puolet katkaravuista. Jauha monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Mausta maun mukaan.

4. Pilko loput katkaravut karkeiksi paloiksi. Ota osa talteen koristelua varten ja lisää loput katkaravut sekä tomaattikuutiot ja sitruunamehu keittoon. Lämmitä läpikotaisin. Jaa astioihin ja ripottele pinnalle loput katkaravut sekä pilkotut fenkolinlehdet ja tarjoile.