Previous slide
Next slide

Hapankuumakeitto

thcb2302822a02_15_4bc
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Saattaa kuulostaa oudolta, mutta kuumassa ilmastossa elävät ihmiset sopeutuvat kuumuuteen nauttimalla mausteista ruokaa. Tämä kiinalaistyyppinen keitto sopii kuumuuden teemaan, mutta mikäli pidät vielä tulisemmasta, lisää chili-valkosipulikastiketta makusi mukaan.

KUUDELLE
Valmisteluaika: 20 minuuttia
Keittoaika: 25 minuuttia

375 g porsaan sisäfilettä suikaloituna n. 3 x ½ cm paloiksi
1 rkl oliiviöljyä
250 g tuoreita herkkuseiniä viipaleina
1,5 l kanalientä
50 ml soijakastiketta
2 rkl chili-valkosipulikastiketta
¾ rkl mustapippuria
1 pkt (n.420 g) erittäin kiinteää tofua, valutettuna ja kuutioituna n. ½ cm kuutioiksi
1 tölkki (250 g) bambunversoja valutettuna
1 tölkki (250 g) vesikastanjoita viipaleina, valutettuna
1,25 dl valkoviinietikkaa
0,75 dl maissijauhoa
0,75 dl vettä
2 tl seesamiöljyä
n. 1 dl (125 g) kevätsipulia pieneksi silputtuna

1. Ruskista porsaanlihasuikaleet padassa oliiviöljyssä, kunnes ei näy enää lainkaan pinkkiä lihaa. Poista liha padasta ja pidä lämpimänä. Lisää herkkusienet ja paista niitä, kunnes ovat pehmenneet. Aseta nekin sivuun ja pidä lämpimänä.

2. Kaada pataan kanaliemi, soijakastike, chili-valkosipulikastike ja mustapippuri. Kiehauta. Laske lieden lämpötilaa, peitä pata kannella ja anna kiehua hiljalleen 10 minuutin ajan. Lisää liha ja sienet pataan. Sekoita joukkoon myös tofu, bambunversot, vesikastanjat ja viinietikka. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia.

3. Sekoita maissijauho ja vesi tasaiseksi seokseksi pienessä kulhossa ja valuta se hitaasti, koko ajan sekoittaen, keittoon. Kiehauta ja anna kiehua sekoittaen n. 2 minuuttia, tai kunnes keitto sakenee. Ota pata liedeltä ja sekoita varovasti joukkoon seesamiöljy. Koristele kevätsipulilla.