Previous slide
Next slide

Hirvipaistia paahdettujen kasvisten kanssa

hirvipaisti
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Hirvipaistissa on hieno maku, joka sopii hyvin yhteen eriliaisten kasvisten, kuten talvikurpitsan, kikherneiden ja varsisellerien kanssa. Tämä syksyinen sopii sunnuntaiateriaksi leivät tai grillattujen polentaviipaleiden kerä.

4 annosta
Valmistelut/Kypsennys : 30min

2 rkl oliiviöljyä
3 karkeasti pilkottua salottisipulia
500 g kuorittua ja kuutioitua talvikurpitsa
2 viipaloitua sellerinvartta
1 laakerinlehti
3 dl lihalientä kuutiosta
2 rkl worcesterinkastiketta
4 noin 2,5 – paksua hirven paistiviipaletta, yhteensä 600 g
1 tlk (400 g) valutettuja ja huuhdottuja kikherneitä
1 tl savustettua tai tavallista paprikajauhetta

1. Kypsennä kasvikset
Kuumenna öljy isossa paksupohjaisessa kattilassa ja ruskista siinä kevyesti salottisipulit ja kurpitsa- ja varsiselleripalat melko kovalla lämmöllä välillä käännellen. Kypsymisaika on noin viisi minuuttia. Kuumenna grilli kuumimilleen.

2. Lisää höysteet
Lisää kasviksiin laakerinlehti, liemi ja 1 rkl worcesterkastiketta ja kuumenna liemi kiehuvaksi.
Vähennä lämpöä ja peitä kattila kannella. Hauduta kasviksia 10 minuuttua tai kunnes ne juuri pehmenevät. Lisää tarvittaessa suolaa tai mustapippuria.
 

3. Grillaa hirvileikkeet
Sivele lihaviipaleet kasvisten kypsyessä jäljellä olevalla worcesterinkastikkeella ja grillaa niitä 4 – 5 minuuttia molemmin puolin. Leikkaa viipaleet halutessasi poikittain pienemmiksi paloiksi.

4. Lisää kikherneet
Sekoita kikherneet kasvisten joukkoon ja kuumenna kaikki uudestaan kiehuviksi. Nosta tarjoilulautasille kasvikset ja päälle lihaviipaleet.Ripottele pinnalle paprikajauhetta ja tarjoa heti.
 

MUUNNOKSET
Voit vaihdella kasviksia saatavuuden ja kauden mukaan. Kokeile esimerkiksi kyssäkaalia, lanttua tai naurista, palsternakkaa tai bataattia. Sellerinvarret voi korvata purjopaloilla. Käytä kikherneiden asemesta muita säilöttyjä herneitä tai papuj, esimerkiksi valkoisia isoja tai pieniä papuja.

VALMISTUSVIHJE
Hyvin riippuneen hirvenpaistin voi myös paistaa pannulla 1 rkl:ssä öljyä. Kypsennä liha kovalla lämmöllä, jotta lihssolut sulkeutuvat nopeasti, vähennä sen jälkeen lämpöä ja hauduta lihaa 12 -13 minuuttia tai kunnes se on aivan kypsä.

SÄILYTÄ
Voit myös pakastaa kasvikset. Kypsennä ne vaiheen 2 mukaisesti, jäähdytä nopeasti ja pakkaa pakastusrasioihin. Kasvikset pysyvät pakastimessa hyvinä kaksi kuukautta. Sulata ne hitaasti huoneenlämmössä tai jääkaapissa ja kuumenna ennen tarjoamista kolme minuuttia hauduttaen.

Lue lisää:

Mureat porsaanpihvit ja mustikka-omenakastiketta

Hapankuumakeitto

Kuinka kauan liha säilyy jääkaapissa?