Previous
Next

Ihanat omenaherkut

mureatporsaanpihvit
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Syksyn maistuvimmasta herkusta omenasta on moneksi, sillä se sopii niin leivontaan, jälkiruokiin, pääruokiin, salaatteihin kuin säilöntäänkin. Tässä sinulle muutama suussa sulava ohje!

Kotimaisia omenoita riittää elokuulta joulukuulle, joten niistä ehtii syksyn aikana tehdä monia herkullisia ruokia.

Omenat – kuten hedelmät yleisestikin – ovat hyväksi sydämelle, sillä ne sisältävät liukenevaa kuitua, joka auttaa alentamaan veren kolesterolitasoa. Omenan glykeeminen indeksi on matala, joten omenan syömisen jälkeen glukoosia erittyy vereen hitaasti, mikä auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Omena tekee siis myös hyvää!

Porkkana-omena-punajuurisalaatti

Resepti

Mureat porsaanpihvit ja mustikka-omenakastiketta

Resepti

Mehukas omena-kaurapaistos

Resepti

Lue lisää: 

Mausteinen punajuuri-omenakeitto

Mehukas omena-kaurapaistos

12 vinkkiä terveeseen verensokeriin