Previous
Next

Inkiväärikuppikakut

inkivaarikuppikakut
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Tulosta
Inkiväärin ystävät eivät voi vastustaa näitä vuokaleivoksia. Yhdistelmä tuoretta, jauhettua ja kristallisoitua inkivääriä antaa kuppikakuille kerrostetun, herkullisen maun.

12 ANNOSTA
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Paistoaika: 20 minuuttia

2,6 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
1 rkl jauhettua inkivääriä
1 tl sinappijauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl jauhettua kanelia
Hyppysellinen jauhettua neilikkaa
1 dl ruskeaa sokeria
0,5 dl tummaa siirappia
2 rkl rypsiöljyä tai muuta kasviöljyä
2 kananmunan valkuaista
1 dl piimää
Pala tuoretta inkivääriä (n. 5cm)
1 dl tomusokeria
2 rkl kristallisoituja inkiväärinpaloja

1. Asettele paperivuoat 12-paikkaiselle muffinipellille. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Siivilöi jauhot, inkiväärijauhe, sinappijauhe, kaneli ja neilikat kulhoon.

2. Vatkaa sokeri, siirappi ja öljy suuressa kulhossa kunnes ne ovat täysin sekoittuneet. Vatkaa valkuaiset mukaan seokseen yksi kerrallaan. Nostele sokeriseokseen vuorotellen jauhoseosta ja piimää, aloittaen ja lopettaen jauhoseoksella. Lusikoi massaa paperivuokiin. Paista 20 minuuttia tai kunnes leivokseen pistettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kuppikakkujen jäähtyä.

3. Kuori ja raasta tuore inkivääri hienoksi silpuksi. Purista silpusta kaksi teelusikallista nestettä. Sekoita inkiväärineste tomusokeriin tehdäksesi kuorrutteen. Voit lisätä hieman vettä notkistaaksesi seosta. Levitä kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja ripottele koristeeksi kristallisoituja inkiväärin palasia.