Mieluiten joulupöydässä tulisi olla monenlaista sinappia miedosta voimakkaaseen, jotta jokainen voi maustaa kinkun makunsa mukaisella sinapilla. Tässä yksi maukas resepti kokeiltavaksi.
1 tlk (57 g) sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 dl kuohukermaa tai omenamehua
1 kananmuna
1–2 rkl väkiviinaetikkaa
0,5 dl konjakkia
(omenasosetta)
1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan sinappijauhe, sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin.
2. Sekoita kerma ja kananmuna keskenään ja lisää sinappijauheseokseen. Kuumenna pohjaa myöten miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä päästä sitä kiehumaan, sillä muutoin kananmuna juoksettuu.
3. Nosta kattila levyltä. Vatkaa kuuman sinapin joukkoon sähkövatkaimella etikka ja konjakki. Lisää omenasosetta, jos haluat.
4. Kaada sinappi tölkkeihin ja sulje ne heti. Säilytä sinapit jääkaapissa.
Annoksesta tulee noin 3 dl sinappia.