Previous slide
Next slide

Juustoinen kasvisfrittata

nauris käytössä
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Pehmeät nauriit antavat pippurista potkua ja paljon kuituja kesäkurpitsalle ja tomaateille tässä kerrostetussa munakkaassa. Maut kruunaa paahdettu briekuorrutus.

4 hengelle
Valmistelu 10 minuuttia
Kypsennys 25 minuuttia

Yksi annos sisältää • 388 kcal • 21 g proteiinia • 8 g hiilihydraatteja joista 7 g sokereita
• 31 g rasvaa josta 13 tyydyttyneitä rasvahappoja • 3 g kuituja

1 sipuli
250 g pieniä nauriita
2 kesäkurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
5 kananmunaa
3 rkl silputtua tuoretta persiljaa
2 suurta luumutomaattia
200 g briejuustoa

VAIHTOEHTOISET VALMISTUSAINEET

• Käytä 250 g pieniä kukkakaalinpaloja nauriin sijaan. Varmista, että ne ovat kypsiä mutteivät pehmeitä. Pistä niitä veitsenkärjellä, ennen kuin lisäät ne ruokaan.
• Nauriin voi korvata myös sellerillä. Käytä 250 g kuutioitua selleriä ja päällystä frittata Roquefort-, Gorgonzola- tai savujuustolla.
• Myskikurpitsa sopii hyvin kesäkurpitsan tilalle. Kuori ja kuutioi 300 g myskikurpitsaa ja lisää se nauriin joukkoon kohdassa 1.

1 Hienonna sipuli. Kuori, puolita ja leikkaa nauris ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kesäkurpitsat. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä suurella kannellisella paistinpannulla. Lisää sipuli, valkosipuli ja nauris. Vähennä lämpöä, peitä kannella ja kypsennä 5 minuuttia aika ajoin sekoittaen. Jatka, kunnes nauris on pehmennyt. Sekoita kesäkurpitsa mukaan, peitä kannella ja kypsennä vielä 4 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja alkanut ruskistua.

2 Lämmitä uuni 250 °C:seen ja kytke grillivastus päälle. Vatkaa kananmunat persiljan kanssa (mausta halutessasi suolalla ja pippurilla). Lisää jäljellä oleva öljy pannulle kasvisten kera ja kuumenna, kunnes ne tirisevät. Kaada munaseos pannulle ja kypsennä kannen alla 10 minuuttia. Käännä munakas lastalla parin minuutin kypsennyksen jälkeen.

3 Viipaloi tomaatit ja paloittele briejuusto neljäksi siivuksi. Siirrä munakas uuninkestävään vuokaan ja asettele tomaatit ja briesiivut munakkaan päälle. Grillaa munakasta uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on muuttunut kullankeltaiseksi. Jäähdytä 2–3 minuuttia ennen kuin jaat munakkaan osiin.

KOKIN VINKIT
• Munakasta tehdessä paistinpannu kannatta peittää kannella. Näin lämpö pysyy tasaisena, munakasmassa hyytyy nopeammin eikä pohja ruskistu liikaa. Säädä lämpötila sopivaksi ja ole kärsivällinen, niin lopputulos palkitsee.
• Frittata maistuu herkulliselta myös kylmänä piknikillä tai lounaalla. Jäähdytä kypsää frittataa 20–30 minuuttia, peitä se kannella ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Käytä se vuorokauden kuluessa.

NAURIS

Nauris on kaksivuotinen juurikasvi, ja se sisältää enemmän tärkkelyspitoisia hiilihydraatteja kuin useimmat muut kasvikset. Nauriista saa paljon kuituja, mikä helpottaa ruoansulatusta. Sen sisältämä kalium taas säätelee verenpainetta.

Lue lisää:

Kahdeksan herkullista ja terveellistä keittoa

Maalaismunakas

11 herkullista kasvista