6 HENGELLE
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennys: 20 minuuttia
0,5 dl hienonnettua sipulia
1 murskattu valkosipulinkynsi
2,5 dl silputtua kesäkurpitsaa
2,5 dl silputtua keltaista kurpitsaa
2,5 dl silputtua porkkanaa
1 kevyesti vatkattu kananmuna
5 dl täysjyväleivän muruja
1 tölkki (150 g) hiutaletonnikalaa valutettuna
¼ tl suolaa
¼ tl pippuria
1 tl voita
6 hampurilaissämpylää puolitettuna
6 cheddarviipaletta
6 salaatinlehteä
6 tomaattiviipaletta
1. Kuullota sipulia ja valkosipulia paistinpannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää kesäkurpitsa, kurpitsa ja porkkana. Kuullota kunnes ne ovat pehmenneet. Valuta ja jäähdytä huoneenlämmössä.
2. Yhdistä kananmuna, leivänmurut, tonnikala, suola ja pippuri suuressa kulhossa. Lisää kasvissekoitus. Muotoile kuusi pihviä.
3. Lisää öljyä pannulle. Paista pihvejä 3–5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat ruskistuneet kevyesti. Kokoa hampurilaisiin myös juustoa, salaattia ja tomaattia.
Lue lisää
Seitsemän herkullista muunnosta perinteisestä hampurilaisesta