Previous
Next

Kesäkurpitsakuppikakut

kesakurpitsakakut
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Tulosta
Nämä kosteat kakkuset eivät kaipaa kuorrutusta seurakseen. Ne ovat myös erinomainen tapa käyttää kaapista löytynyt ylimääräinen kesäkurpitsa eli zucchini. Kaneli, suklaalastut ja pekaanipähkinät tekevät näistä kuppikakuista niin herkullisia, että kukaan ei osaisi arvata niiden sisältävän myös vihannesta!

24 ANNOSTA
Valmistusaika: 15 minuuttia
Paistoaika: 20 minuuttia + jäähdytys

1 dl pehmeää voita
1 dl rypsiöljyä (tai muuta kasviöljyä)
3,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 tl vaniljaesanssia
5 dl vehnäjauhoa
0,5 dl leivontaan sopivaa kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl kanelijauhetta
4 dl raastettua kesäkurpitsaa
0,5 dl puolimakeita suklaahippuja
0,5 dl hienonnettuja pekaanipähkinöitä

1. Vatkaa voi, öljy ja sokeri sekaisin isossa kulhossa. Lisää kananmunat, maito ja vaniljaesanssi. Sekoita hyvin. Yhdistä erillisessä kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe, ruokasooda, suola ja kaneli. Lisää jauhoseos voiseokseen. Nostele mukaan kesäkurpitsa ja suklaahiput.

2. Täytä voidellut tai paperilla vuoratut muffinivuoat niin, että taikinaa on kaksi kolmasosaa vuoasta. Päällystä pekaanipähkinöillä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kuppikakun pinta ponnahtaa takaisin pienestä painalluksesta. Anna valmiiden kuppikakkujen jäähtyä aloillaan 10 minuuttia kunnes voit siirtää ne ritilälle tai muuhun viileään paikkaan jäähtymään täysin.