Previous slide
Next slide

Kesämarjoilla kruunattu sitruuna-lime-jogurttikakku

hhm058
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kesäiset, tuoreet ja puhtaat maut tekevät tästä kakusta voittajan. Osta torilta tuoreita marjoja tai laita niiden tilalla kypsiä persikan tai nektariinin viipaleita, jos niitä on saatavilla.

12 annosta
Valmistelu: 25 minuuttia
Valmistus: 25 minuuttia

1,5 dl sokeria, josta kaksi ruokalusikallista erilleen
0,5 dl maustamatonta kasviöljyä
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1/2 tl raastettua limen kuorta
1/2 tl vaniljauutetta
1,25 dl maustamatonta vähärasvaista jogurttia
2,5 dl jauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
2 suurta munanvalkuaista
1/8 tl viinikiveä

Kuorrute
1,25 dl sokeroimatonta omenamehua
2 rkl sokeria
1/4 tl raastettua limen kuorta
5 dl puhdistettuja ja viipaloituja mansikoita, mustikoita ja/tai vadelmia tai karhunvatukoita

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka tarttumattomalla paistosprayllä ja sirottele sille 2 teelusikallista sokeria. Ravista vuokaa, jotta sokeri levittyy tasaisesti.

2. Yhdistä loput sokerista öljyn, sitruunankuoren, limenkuoren ja vaniljan kanssa suuressa kulhossa. Vatkaa kunnes seos on tasainen. Lisää jogurtti ja sekoita. Sekoita siivilöiden jauho ja ruokasooda yhteen pienessä kulhossa ja sekoita varoen muiden ainesten kanssa.

3. Sekoita sähkövatkaimella keskikokoisessa kulhossa munanvalkuaiset ja viinikivi, kunnes seos muuttuu jäykäksi. Lisää taikinaan ja sekoita yhteen varovasti muovisella lastalla. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja tikkuun ei jää sisusta pistettäessä taikinaa.

4. Tee kuorrute samalla kun kakku on uunissa. Yhdistä omenamehu, sokeri ja limenkuori pienessä kasarissa ja lämmitä lähes kiehuvaksi. Keitä noin viisi minuuttia matalalla lämmöllä välillä sekoittaen. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä noin 30 minuuttia huoneenlämpöiseksi.

5. Pane marjat keskikokoiseen kulhoon ja kaada omenamehusekoitus päälle. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

6. Jäähdytä kakkua vuoassa noin 10 minuuttia. Irrota reunat vuoasta veitsellä ja kumoa jäähdytysritilälle. Anna jäähtyä täysin. Tarjoile viipaleina hedelmillä koristeltuna.