Previous slide
Next slide

Kinkku-härkäpapukeitto

kinkkuharkapapukeitto
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Härkäpavut ovat suosittu ruoka-aine Välimeren maissa. Ne ovat parhaimmillaan nuorina ja mureina, joten ne kerätään usein alkukeväästä.

Korkean proteiini-, kuitu ja b-vitamiinipitoisuutensa vuoksi härkäpavuista valmistuu sekä tuhti että terveellinen keitto. Tähän keittoon on kätevää käyttää esimerkiksi pääsiäiseltä ylijääneet kinkkupalat.

4 ANNOSTA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Keittoaika: 45 minuuttia

2 rkl oliiviöljyä
140 grammaa kinkkua pilkottuna reilun sentin paloiksi
1 sipuli pilkottuna
2 purjoa joista vain valkoiset osat käytetään, viipaloituina
4 timjaminoksaa
2 laakerinlehteä
1 dl ohraryynejä
12 dl kasvislientä
3 dl kuorettomia härkäpapuja
1 dl persiljaa pilkottuna

1. Lämmitä öljy suurella paistinpannulla matalalla keskilämmöllä. Ruskista kinkkua, sipulia ja purjoa noin 10 minuuttia välillä hämmentäen kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja kullanruskeita. Lisää timjaminoksat ja laakerinlehdet viimeisiksi minuuteiksi.

2. Lisää ohraryynit ja sekoittele 1-2 minuuttia. Lisää kasvisliemi. Kiehauta ja anna hautua ilman kantta noin 30-40 minuuttia tai kunnes ohra on kypsynyttä ja liemi on keittynyt kokoon keittomaisemmaksi. Lisää härkäpavut viimeisiksi 5 minuutiksi.

3. Poista laakerinlehdet. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla oman makusi mukaan ja siirrä keitto lämmitettyyn tarjoiluastiaan. Ripottele päälle persiljaa ennen tarjoilua.