Previous slide
Next slide

Kinkku-hernesosekeitto

kinkku-hernesosekeitto
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Herneet ja kinkku sopivat makujensa puolesta hyvin yhteen. Tämä keitto maustetaan lisäksi ripauksella muskottipähkinää ja tuorejuustoa, mikä antaa sille pehmeyttä. Tarjoa keiton kanssa ruis- tai hiivaleipää.

Valmistelut 5 minuuttia
Kypsennys 12 minuuttia

4 annosta
2 rkl oliiviöljyä
1 hienonnettu iso sipuli
400 g pakasteherneitä
7 1/2  dl kinkun lientä tai kanalientä kuutioista
200 g kuutiota keittokinkkua
100 g pehmeää tuorejuustoa
1/2 tl vastaraastettua muskottupähkinää

1. Hauduta sipuli  Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja hauduta sipuli siinä miedolla lämmöllä 5-6 minuuttia tai kunnes se pehmenee.

2. Kiehauta liemi  Sekoita sipulisilpun joukkoon herneet ja liemi. Kuumenna liemi kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja peitä kattila kannella. Keitä lientä noin viisi minuuttia.

3. Soseuta keitto  Soseuta keitto kattilassa sauvasekoittimella tai varoen kahdessa erässä tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Jos olet käyttänyt viimemainittuja välineitä, kaada sosekeitto takaisin kattilaan. Kuumenna liemi uudestaan kiehuvaksi ja lisää kinkkukuutio.

4. Viimeistele keitto  Sekoita kuumaan keittoon tuorejuustoa ja sekoita, kunnes se sulaa. Lisää liemeen makusi mukaan suolaa sekä muskottipähkinää.

Muunnokset!
Mikäli haluat kasviskeiton, käytä keittoon kinkun asemesta 200 g kuutioitua savustettua tofua tai quornia. Voit käyttää keittoon liemenä vahvaa kasvislientä.

Säilytä!
Valmista keitto puolivalmiiksi kolmannen vaiheen loppuun asti. Jäähdytä ja kaada pakasterasiaan. Jätä rasiaan tilaa nesteen laajenemiselle noin 10% tilavuudesta. Sulje rasian kansi hyvin ja pakasta keitto. Se säilyy pakastimessa hyvänä kuukauden. Viimeistele keitto sulattamisen ja kuumentamisen jälkeen.

Lue lisää:

Superterveellinen kolmen ruokalajin ateria 

Kahdeksan herkullista ja terveellistä keittoa 

Kinkku-härkäpapukeitto